Handmade kozmetika zo Sashe.sk 2 - farma.Slobody, ylang-ylang

22:33

Učenie mi vôbec nejde do hlavy a tak tu máme ďalšiu várku prokrastinácie a dlhosľubovanú druhú časť recenzie na prírodné výrobky, ktoré si môžete kúpiť na stránke sashe.sk, prípadne niektoré aj na českej verzii fler.cz

Ako som spomínala už v prvom článku o ručne vyrábanej prírodnej kozmetike, vyskúšala som už viacero predajcov a musím povedať, že so žiadnym som nemala zlé skúsenosti. Veľmi ma zaujala ponuka predajcu  s celkom hipisáckym menom farma.Slobody. Našla som ho počas hľadania čistého bambuckého masla za dobrú cenu, keďže v L´Occitane, kde som ho zvykla kupovať, chcú za mini pidi nádobku (8ml) až 7€. A verte mi, tá sa minie raz-dva, hlavne ak máte rozpraskané pery ako ja. Takže som svoj research nasmerovala na Sashe. Predajca farma.Slobody mal nielenže v ponuke čisté bambucké maslo, ale aj čisté, organické, nerafinované bambucké maslo. A 50g, čiže asi tak 5krát také množstvo ako u L´Occitane, stálo neuveriteľných 2,50€! Takže bolo rozhodnuté, maslo som sa rozhodla objednať tam. Aby som zbytočne neplatila 2€ poštovné za 2,50€ drahý produkt, rozhodla som sa pozrieť si jeho sortiment poriadne a toto je výsledok: 

Objednali sme si aj so sestrou peknú kôpku prírodných masiel, ílových masiek na pleť, guličky do kúpeľa či balzam na pery.

Guličky do kúpeľa sú plné výživných olejov a masiel - kakaové maslo, madamiový, mandľový olej či olej z lieskových orechov. Parfumáciu im zabezpečujú levanduľové a pomarančové silice. 3ks stáli 2,20€. Mne osobne smrdeli, sestra sa vôňa pozdávala, na môj vkus bola akási lekárenská, ako nejaké lieky alebo masti na bolesť svalov. Guličky sa vo vode rozpustili a pleť hydratovali, avšak zamastili celú vaňu.. Nie je to zlý výrobok, asi by sme si ho však už neobjednali.

Balzam na pery s vôňou lesného ovocia je geniálny, používam ho každý večer aj ráno. So sebou ho nenosím, keďže je balený v kelímku, do ktorého sa naozaj ľahko dostáva špina. Vonia veľmi príjemne, je plný prírodných ingrediencií, jednoducho si ho neviem vynachváliť, hydratuje lepšie ako akýkoľvek balzam z drogérie. Cena 2,25€ za 15ml.


Čisté kávové maslo milo prekvapilo, vonia ako kávenky a je vhodné takmer na všetko - pery, nechtovú kožičku i suché miesta. 20g stálo 2€. Sklamalo ma však, že mi predajca neodpísal na to, ako sa maslo z kávy získava, keďže mi jeho vôňa prišla naozaj trošku sladká a umelá, preto som ostala na pochybách či je naozaj prírodné...

Vanilkové bambucké maslo v tvare srdca je skvelou vychytávkou na masáže či suché lakte a päty. Pozor, dlho sa však vstrebáva, ja som si ho raz naniesla na nohy a mala som ich mastné ešte dobrých pár hodín! Hoci má byť vanilkové, mne voňalo jogurtovo, ale to je asi len môj pocit. :) Cena 2,70€ za 50g. 

Ílové masky som objednala dve, jednu s rhassoulom (marocký íl) a ananásom (2,95€) a malú vzorku masky s kozím mliekom (60c). Musím priznať, že sa mi veľmi neosvedčili, obe na môj vkus smrdeli a bola s nimi babračka. Musia sa totiž rozmiešavať vo vode a pomerne zle sa zmývali. Tá s marockým ílom a ananásom na mňa navyše nemala žiaden účinok. Naopak, maska s kozím mliekom mi zanechala zázračne hebkú pleť, ale ten puch! Asi by som si ju už na seba už nedala. Ak vám však čisto prírodné, ílové vône nevadia, odporúčam vyskúšať na vlastnej koži. 




Organické bambucké maslo nemám odfotené, ale to hádam nemusím predstavovať, má naozaj všestranné účinky. Navyše sme dostali aj vzorku masla kakaového, tak už vieme, čo objednáme nabudúce. :) Komunikácia s predajcom, ceny aj výrobky boli super, preto predajcovi dávam 5 z 5 bodov.

Posledný výrobok zo Sashe, ktorý som testovala, bol cukrový peeling Tropical od predajkyne Ylang.ylang (predtým predávala ako fibska, netuším, prečo zmenila svoj profil). Jej výrobky sú o niečo drahšie, teda som si vzala len tento jeden kúsok - 200 ml stojí 7€.

Zaujala ma najmä svojím dizajnom, je to asi jediný predajca, ktorý tak dbá na obaly. Sú veselé, prehľadné a praktické. Myslím si však, že obal má veľký vplyv na to či si výrobok kúpime alebo nie, u mňa má teda veľké plus.

Jej výrobky sú taktiež čisto prírodné, aj tento peeling obsahuje len bio trstinový cukor, organický kokosový olej a esenciálne oleje. Sme sa s priateľom smiali, že keď ho chytí mlsná chvíľka a doma nebude nič sladké, tak mi ho zje. :D Aj ho ochutnal a vyhlásil, že chutí dosť dobre. :D

Výrobok má, aj napriek tomu, že je prírodný, pomerne dlhú dobu spotreby, čo ma potešilo, veľmi by ma mrzelo, keby sa mi pokazil.


Keďže obsahuje kokosový olej, ktorý pri teplote pod 25 stupňov Celzia tuhne, nie je peeling takmer vôbec tekutý, konzistencia je niečo ako mierne navlhnutý cukor. Vonia nádherne, citrusovo, ale zároveň sladko, akoby ste pili skvelú citrusovú limonádu osladenú hnedým cukrom. Kvôli tomu, že nie je veľmi krémový ani tekutý, sa trošku horšie nanáša, je z toho v sprche trochu neporiadok a mrhá sa aj samotným produktom, čo ma dosť mrzí. Pleť však obrúsi skvelo, malú chvíľku je trochu drsný, ale potom sa cukor začne rozpúšťať a pleť úžasne vyhladí. Obsah kokosového oleja zároveň zabezpečí, že pleť neostáva vysušená. Pre mňa je to dokonalosť v kelímku, a to som vyskúšala nemálo peelingových produktov. Škoda, že okrem tejto vône je v ponuke len kokosovo-vanilkový, také kombinácie ja veľmi nemusím...

Ylang.ylang mi taktiež zaslala vzorku, a to jej unikátneho výrobku - našľahaného bambuckého masla s vôňou ylang-ylang, pomaranč a grapefruit. Vôňa mi bohužiaľ vôbec nesadla, necítim tam ani pomaranč, ani grapefruit a ylang-ylang zjavne môjmu nosu nevonia. Konzistencia je však skvelá - našľahaná a ľahučká a pri dotyku s pleťou sa okamžite roztápa. Viem si predstaviť, že v zime by som si ho naniesla aj na celé telo.

Ylang.ylang je naozaj kvalitná predajkyňa, snúbi sa v nej kvalita výrobkov, krásny dizajn a rýchly servis. Tiež ju hodnotím 5 bodmi z 5. Z jej sortimentu dávam do pozornosti taktiež prírodné deodoranty bez hliníka, pleťové toniká či odličovacie oleje.

Vaša Nikavero


P.S.: Ak ste sa ešte nezúčastnili našej giveaway, stále tak môžete urobiť tu.

Môže sa vám tiež páčiť

4 komentárov

  1. narobila si mi chute :) idem si pozrieť ten peeling od ylang.ylang, peelingy ja môžem :) Pekná recenzia...

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ja uz od minula premyslam, ze si zo sashe nieco podobne objednam, si ma navnadila. Vsetky tie produkty vyzeraju super a za vcelku dobre ceny. Len u tej druhej predajkyne cenu urcite nevysuju aj prave tie obaly a ich dizajn. Alebo aspon pocitovo si za to moze dat prirazku, keby ju aj drahsie nevyslo :)
    Ja som prave taketo ilove pletove masky uz davno chcela vyskusat, co si si kupila. Idem si pozriet ten profil :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Úplne si me na navnadila, o víkendu prolezu fler a snad budu úspěšná:-)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. v podstate si to vyskúšala za mňa, už dlho sa mi tieto masielka, masky a peelingy páčia ale neviem, neviem a teraz už viem. Ďaaaakuejm :-)

    OdpovedaťOdstrániť

Náš Fejsbučik

Kto nás rád číta