Topánky, topánočky/Shoes, shoes : Christian Louboutin

21:09

Priznám sa, neplánovala som svoj prvý, neúvodný príspevok písať o topánkach a už vôbec nie o takýchto "high fashion" topánočkách.
Ale... Niekde medzi jedením medovo-orieškových cereálií, čítaním víkendového SME a prehliadaním stránky vogue.com som zaumienila jednu vec. Globálne nepodstatnú, lokálne záväznú.
Ak raz budem úspešná, či už na poli módneho priemyslu alebo v mašinérii fungovania Európskej Únie(alebo v čomkoľvek ku čomu ma osud zaveje), kúpim si topánky stelesňujúce úspech - topánky od Christiana Louboutina. Tie úplne najklasickejšie, jednoduché čierne lodičky s červenou podrážkou a nebezpečne vysokým opätkom. A áno, aj nebezpečne vysokou cenou.
Psychológia takýchto topánok je pre mňa záhadná. Je však jasné, že ktorákoľvek žena si ich obuje(samozrejme, ak si nevytkne členok hneď pri prvom kroku:)), okúsi čaro instantného sebavedomia na počkanie. Len málo vecí zdvihne sebadôveru tak ako keď sa nesiete po chodbách úradu či po uliciach a zbierate obdivné pohľady mužov i žien. Presne toto "Louboutinky" dokážu.
V mojom príbehu je však jedno veľké "ak"... Nevadí, uvidíme ako sa budúcnosť vyvinie. Kým ešte nemám pár stovák eur na tento skvost, môžem sa utešiť topánočkami veľmi podobného štýlu, ktoré som minule zahliadla v Deichmanne. Ich cena je oveľa bližšia môjmu súčasnému rozpočtu. Ak ste na tom podobne, odporúčam sa tam skočiť pozrieť. ;)

I must confess, I did not plan to write my first post about shoes, especially about „high fashion“ booties like these.
But... Somewhere between eating my honey cereals and reading some articles on vogue.com I decided.
If I am successful one day, wheter in the field of fashion, or in the great machinery of European Union(or in whatever I will do in my future), I will buy the shoes which symbolize success. Shoes by Christian Louboutin. The classic, simple black pumps with red soles and dangerously high heels. And yes, also with dangerously high price.
Psychology of these shoes is mystery to me. I do not know how they work, but the fact is, every woman who wears them, experiences the magic of instant confidence. When you wear them, you automatically take the attention of all men and women around you. Yes, that´s what „Louboutins“ can do.
Mmmm, in my story is one big „if“. „If“ I am successful... We will see... While I still don´t have few hundreds euros for this jewel I could console with very similar shoes I saw yesterday in Deichmann. If you are in the same position as me, go and check them! 



Tak toto sú ony: čierne kožené lodičky s 13cm opätkom a 2cm skrytou platformou. Viem, je to na zabitie, ale pomôžem si, keď sú také krásne?

Well, this is it: leather black pumps with 13cm tall heel and 2cm tall hidden platform. They are beautiful, aren´t they?

A tu je naša svetoznáma typická červená podrážka. Bez nej by "Louboutinky" neboli "Louboutinkami".

And this is typical red sole. "Louboutins" wouldn´t be "Louboutines" without it.

Nechcela by som zabudnúť na majstra, vďaka ktorému mám vôbec možnosť o takýchto topánočkách písať : Christiana Louboutina. Svoju tvorbu začal v roku 1991 vo Francúzsku a červená podrážka sa okamžite stala symbolom jeho rukopisu. Ako k tomu došlo? Christian Louboutin tvrdí, že to bola náhoda. Mal pocit, že páru jeho topánok chýba energia, tak ich podrážky natrel červeným lakom na nechty. Úspech bol obrovský, čo viedlo k tomu, že tento prvok sa zaradil do permanentnej kolekcie. V dnešných časoch je to poznávacie znamenie tejto svetoznámej značky.

Christian Louboutin is a footwear designer who launched his line of high-end women's shoes in France in 1991. Since 1992, his designs have incorporated the shiny, red-lacquered soles that have become his signature.
And what about the red soles? He says: "This happened by accident as I felt that the shoes lacked energy so I applied red nail polish to the sole of a shoe. This was such a success that it became a permanent fixture."

Fotografie : http://www.christianlouboutinshoesshop.com/

Môže sa vám tiež páčiť

1 komentárov

  1. skryta platforma je skvely vynalez, mne sa pacia klasicke leskle Pigalle:)

    OdpovedaťOdstrániť

Náš Fejsbučik

Kto nás rád číta