Handmade kozmetika zo Sashe.sk - fuego, ponio

12:31

Takže, konečne sa chystám vyplniť svoje sľuby a začať s postupným recenzovaním handmade a zväčša aj prírodnej kozmetiky, ktorú predávajú rôzni predajcovia na stránke Sashe.sk (spravila som menší prieskum a väčšinu predajcov, o ktorých budem písať, nájdete aj na českej obdobe Sashe, Fler.cz). 

Prvou predajkyňou, ktorú vám predstavím, je fuego. Sortiment má naozaj široký, predáva glycerínové aj ozdobné mydielka, balzamy na pery, vecičky do kúpeľa, ale napr. aj servítky na zdobenie vecí servítkovou technikou. Zaujali ma u nej cukrové peelingy, ktoré však už nemá v ponuke.  Jeden stál len 1,50€, tak som si povedala, že vyskúšam obe vône, čokoládovú aj jahodovú. S predajkyňou nebol žiaden problém, hneď po obdržaní platby mi tovar zaslala. 

Nebol bohvieako krásne zabalený, len v potravinárskej fólii s nálepkou so zložením. Tá ma popravde trochu vydesila, lebo fuego na svoje stránke peeling opisovala ako takmer prírodný a na etikete boli samé chemické názvy. Taktiež ma trochu prekvapilo, že v zložení nebol napísaný arganový olej, ktorý v popise produktu na Sashe bol. Keď som jej o tom napísala, odpoveďou bolo, že chemické látky tvoria tzv. mydlový základ a etikety boli tlačené ešte predtým, ako do peelingov začali olej pridávať. 


Hm, táto odpoveď mi neprišla úplne korektná, ale povedala som si, že hodnotiť budem až keď vyskúšam. Peelingy voňajú veľmi pekne, necítim však výrazne ani čokoládu, ani jahodu, je to taká príjemná sladká vôňa. Horšia je však ich účinnosť. Je totiž veľmi nízka. :( Cukru, ktorý mal mať peelingové vlastnosti, je v nich veľmi málo a je jemný, takže ja som nebadala takmer žiadne účinky. Navyše mi pleť nepríjemne sťahovali a vysušovali, možno ten chemický mydlový základ...




Peelingom preto dávam len 1 bod z 5 bodov, kvôli peknej vôni.. Fuego by som však rozhodne ako predajkyňu nezavrhla, podľa mňa s týmito peelingami pravdepodobne len experimentovala a keď sa jej u zákazníkov neosvedčili, stiahla ich z predaja. Keď som dnes čekovala jej profil, objavila som nové produkty, o ktorých kúpe silne uvažujem, napr. toto krémové mydlo s bahnom z Mŕtveho mora. Koncept ma veľmi zaujal a aj keď mám s jej výrobkami zatiaľ nie práve najlepšiu skúsenosť, určite jej dám ešte šancu. 
zdroj: http://www.sashe.sk/fuego/detail/kremove-mydlo-z-bahnom-z-mrtveho-mora


Ďalšou predajkyňou, ktorú vám dnes chcem predstaviť, je Ponio. Hneď na úvod musím povedať, že Ponio je môj veľký favorit a akurát včera som u nej spravila ďalšiu objednávku. Predáva prírodné krémové mydlá a masážne kocky, ktoré sú podobné tým z LUSHu. Bohužiaľ nemám žiadne vlastné fotografie, lebo väčšinu jej produktov som podarovala alebo sa už stihli minúť. Myslím si však, že úplne postačia jej fotografie, na ktorých si, ako aj celom dizajne, dáva veľmi záležať. 
Tango s tangerinkou
Jej mydlá sú neuveriteľne jemné a krémové, žiadne pnutie či pocit vysušenej pokožky. Obsahujú vysoký podiel olejov a masiel a okrem hydroxidu sodného len samé prírodné látky. Mydlá veľmi pekne penia, avšak záľahu bubliniek nečakajte. Taktiež ich netreba nechávať dlhodobo vystavené vode (teda napr. len tak pohodené na vani či umývadle), lebo majú tendenciu sa rozpúšťať. 

Biely čaj a kaktus
Ponio má v ponuke momentálne 8 mydiel, môžete si vybrať či ich chcete v darčekovom balení (ako na obrázkoch) alebo len zabalené do papiera. Stoja 3,50€, s krajším balením 3,70€.
Mojím favoritom bolo mydlo s názvom Biely čaj a kaktus, avšak z mne neznámych dôvodov ho Ponio už nepredáva. :(((( Malo krásnu sviežu, ale zároveň netradičnú vôňu a veľmi jemné peelingové vlastnosti. Včera som si namiesto neho objednala mydlo Mäta pieporná, tak dúfam, že mu bude rovnocenným náhradníkom.
Mäta pieporná
Masážne kocky ponúka v 4 prevedeniach, vanilkovú, levanduľovú, citrusovú a s klinčekovou silicou na uvoľnenie svalstva. Čo som mala možnosť ovoňať a vyskúšať, nie je to úplne ako z LUSHu, vône sú oveľa prírodnejšie, čo sa niekomu môže páčiť, alebo mu to môže aj vadiť. Konzistenciu majú veľmi podobnú, sú tuhé, ale pri strete s teplom sa začnú topiť. Už podľa zloženia je jasné, že sú dosť mastné, takže ak ich chcete používať na celotelovú hydratáciu, odporúčam sa nimi natierať len večer. Kocky stoja 4 - 4,50€.

Vanilková kocka
Aby som nezabudla, komunikácia s Ponio bola vynikajúca, tovar prišiel rýchlo, bol bezpečne zabalený a navyše ma potešila slušnou vzorkou ďalšieho z jej mydiel. Všetky jej veci sú precízne a tvorivo zabalené, používa predovšetkým prírodné a recyklované materiály. Celkový dojem je jednoducho úžasný, to čo vidíte na obrázkoch, dostanete aj domov.

Citrusová kocka
všetky obrázky som čerpala z profilu Ponio na sashe:  http://www.sashe.sk/Ponio

Ponio teda dávam 5 bodov z 5. Ak s nakupovaním drogérie na Sashe začínate, určite odporúčam začať práve ňou, verím, že vás, tak isto ako mňa, nesklame.

Vaša Nikavero

Môže sa vám tiež páčiť

4 komentárov

  1. ja som vôbec netušila,že na sashe sa dajú objaviť aj takéto krásne vecičky,všetko to vyzerá úžasne :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Vypadaji nadherne, hlavne tango s tangerinkou:D x

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Musím reagovať :) Peeling od fuego - propylene glycol by nemal čo hľadať v prírodnej kozmetike, http://www.vitalia.cz/clanky/jedovaty-sampon-toxicky-tampon/ odporúčam pozrieť tabuľku...niekto tomu verí, niekto nie. Ja tomu verím, a preto sa vyhýbam výrobkom, ktoré obsahuju tieto látky. Nieje pravda, že to je potreba, pretože sú výrobcovia, ktorý sa vedia zaobísť aj bez pridávania chemikálii, len to potom viacej stojí.

    Ponio - jej výrobky sú skvelé a ako osoba je veľmi príjemná. Čo sa týka chemikálii bez hydroxidu sódneho by si mydlo nevyrobila. Práve ten je potrebný nato, sa z olejov a tukov stalo mydlo.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Jééj, tak tento nápad je naozaj dobrý :) Ja milujem takúto handmade kozmetiku :) Pekné :)

    ℓα ℒιcσrηe - ℒa vie est ℓa petite ℓicorne.
    * Giveaway *

    OdpovedaťOdstrániť

Náš Fejsbučik

Kto nás rád číta