Four Seasons - vápnik pre nechty

19:05

Ach, nejako nám toto leto písanie nejde... Asi mi utiekla "múza". :D Popravde, akosi nemám náladu písať, veľa chodím do práce, cítim sa byť permanentne pod stresom. Už sa mi to stihlo prejaviť aj na pleti, mám ju takú zlú ako už dávno nie a nemám vôbec chuť experimentovať s novými výrobkami. Preto je aj recenzií pomenej. Túto som si však odpustiť nemohla.

Ak nás sledujete už dlhšie, mohli ste si všimnúť, že vediem úporný boj s extrémne lámavými nechtami. Stále skúšam niečo nové a dúfam, že to bude fungovať. Veľa nádejí som vkladala do vitamínov GS Eladen (ktoré ani po 3 mesiacoch nezačali mať doslova žiaden účinok) a odporúčaného laku Four Seasons. Hmmm.... Bohužiaľ, po "zázračnom" laku od Sally Hansen a "toxickom" počine od Essence tu máme ďalší fail

Od polovice marca som takmer nonstop používala ako podkladový lak (alebo samostatne) výrobok Four Seasons - Vápnik pre nechty. 


Výrobok má 14 ml a kúpite ho v zastrčených drogériách a lekárňach za asi 2,50€. Konzistenciou je to klasický lak na nechty, po nanesení má mierne lesklý finish. Nemá žiadne obmedzenia v užívaní, neobsahuje formaldehyd ani iné látky, na ktoré si treba dávať pozor. Používala som ho naozaj pravidelne. Účinky? NULOVÉ. Nechty sa mi lámu ešte viac, už ani nemám chuť si ich lakovať alebo sa o nich nejako extra starať, keďže moje úsilie je po pár hodinách fuč. Nechty sa mi lámu stále, odlupujú sa po vrstvách a štiepia sa aj klasickým spôsobom, takže niekedy je to až bolestivé. Moje nechty vyzerajú asi takto (a to je tá oveľa lepšia ruka - ľavá, na pravej je to katastrofa):

Four Seasons - Vápnik pre nechty u mňa nezabodoval. Dostáva max. 1 bod z 5. Ja si už však pripadám ako stratený prípad, takže ak ho niekde uvidíte, choďte do toho, nestojí veľa a možno práve vám zaberie. Možno by ešte stálo za to skúsiť nejaký iný druh od tejto značky... Každopádne, nateraz som presedlala na spevňovač od značky Flormar. Minule som zablúdila do Debenhams v Eurovei a vyzeral sympaticky, tak som si povedala, prečo nie? Normálne stojí 3,60€, bola na neho však zľava, takže ma stál len 1,80€.

Doma som zistila, že obsahuje taktiež formaldehyd a že by sa mal používať 3x do roka po 3 týždne. Uvidíme. Včera som si ho prvýkrát naniesla, prešlo už viac ako 24 hodín a zatiaľ žiaden odštiepený necht, takže to považujem za dobré znamenie. :) Budem vás informovať.

Máte nejaké tipy na vitamínové prípravky na nechty a hlavne vlasy? Skúšala som ospevovaný Biosil i GS Eladen, účinky sa však nedostavili ani po vzornom trojmesačnom používaní.. Začínam byť zúfalá. Viem, že dôvody vypadávania vlasov i lámavosti nechtov môžu byť aj vnútorné, ale krvné vyšetrenia neukázali nič, tak neviem na koho sa ďalej obrátiť... Budem vďačná za každú radu!

Dúfam, že si užívate leto a že ma písanie viac chytí a aj so sestrou vám prinesieme veľa nových článkov! ;)

Vaša Nikavero

Môže sa vám tiež páčiť

25 komentárov

  1. Na vlasy občas zobu Hair Booster, nicméně všechno nemusí být jen v krvi, u vlasů jde i o stravu, nervy, atd.

    Nespokojenosti s FS je mi líto, s kalciem ale žádné zkušenosti nemám, dobré tedy vědět, co nekupovat.. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. toto http://beautybybellatrix.blogspot.sk/2010/12/stiepanie-nechtov.html mat nalakovane den dva, potom den dva odlakovane a kremovane nechty.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Bohuzial som to este nikde nevidela.. :(
      Nikavero

      Odstrániť
    2. je to presne to iste, ako spevnovac od four seasons, ma to taku istu flasticku aj vyrobcu-mala som obe a nevidim rozdiel, mne to pomohlo.

      Odstrániť
  3. Keď nemám nalakované nechty tak si každý deň dám ruky do olivového oleja cca 15 minút a asi 4 krát za deň si natieram ruky obyčajnou vazelínou z DM-ky. Poradila mi to doktorka..fakt to zaberá..dovolím si povedať, že som mala nechty v oveľa horšom stave ako ty.. teraz sa mi zlomí jedine, keď už je taký dlhý, že mi zavadzia ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. take sklamanie :'( Vyzeralo to zo zaciatku velmi slubne... a o par riadkov nizsie... :D no nevadi, ak najdes nieco, co pomoze, urcite sa s tym podel. Ja sice nemam problem s lamavymi nechtami, ale nejako sa zacat starat o ne by sa mi uz zislo - cize uvitam kazdu radu :-)

    VeVe (imperfectwonderland.blogspot.com)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. mne strašne pomohlo droždie s mliekom...dáš do misky, na minútu do mikrovlnky, aby bolo mlieko teplé a nechám 15 minút. Nevravím, že sa prestali štiepiť, ale je to o dosť lepšie

    OdpovedaťOdstrániť
  6. to all: Baby, ďakujem za všetky rady, asi začnem postupne skúšať všetko :D Popravde, tie lámajúce sa nechty by som už aj nejako prežila, skôr ma teraz chytajú traumy z vlasov, seriózne sa začínam obávať či mi na tej mojej hlavne niečo aj ostane... :((( Ak máte nejaké pozitívne skúsenosti aj s prípravkami proti vypadávaniu vlasov, veľmi rada sa nechám inšpirovať!
    Nikavero

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Ja mávam obdobia lámavých nechtov: vtedy proste 3 krát za sebou ostrihám pazúriky hneď ako vystrčia päty nad okraj prstov. Ako keby som pristrihávala vlasy.

    http://nochokestroke.blogspot.sk/
    Ak máte chuť omrknúť, čaká vás viac než len 2 príspevky a pekné pozadie :D, keďže to rozbieham už dlhšie.

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Ahoj já mám super radu se zpevnovacem na nehty, pouzivam skvely lak na nehty od MISS SPORTY stoji kolem 60Kc a je fakt senza, brzy ho predstavim u me na blogu. ;-)
    Jinak budu moc ráda, když přijmeš moje pozvání ke mně na giveaway http://handbagforladies.blogspot.cz/2012/08/my-birthday-giveaway.html Třeba budeš mít zrovna štěstí při losování vítěze! ;-)

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Ahojky,
    rada by som ťa pozvala na make-up giveaway!
    http://she-is-the-1.blogspot.ch/2012/07/giveaway-ii.html

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Na vypadávanie vlasov je perfektný Capillan, určite si o ňom počula, je to taká vodička, len ju musíš dávať pravidelne. Mne pomohla veľmi, skús kuknúť v lekárni ;)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dakujem za odporucanie, ja momentalne skusam nieco podobne od znacky Revalid, ale je to sakra drahe - 20 apmuliek (teda 20 pouziti) stoji nieco okolo 12€.... :( Takze ked ich miniem a nebudu nejako extra fungovat, urcite Capillan vyskusam!

      Odstrániť
  11. mne pomohol Gabriella Salvete Calcium, akurát včera som o ňom písala. Moje nechty vyzerali oveľa horšie, ako tvoje na fotke a dal mi ich dokopy.
    http://beautybysuzi.blogspot.sk/2012/08/kalciovy-doping.html

    OdpovedaťOdstrániť
  12. Nejlepší recept na krásné, silné nehty? Odstěhovat se k moři, to vážně funguje :-)

    WorldByBella

    OdpovedaťOdstrániť
  13. Four seasons - dobrá voľba, ale vápnik pre nechty moc nie. Ja aj všetky moje kamošky si vychvaľujú a nedáme dopustiť na Four seasons zpevňovač nechtov. Keď ten nezaberie tak potom už neviem :) Vyskúšaj :)

    OdpovedaťOdstrániť
  14. každému síce sedí niečo iné, ale ja môžem za seba aj za sestru odporučiť na nechty aj vlasy Biosil Plus, cena je naozaj smiešna - okolo 2 € a účinky sa naozaj dostavili :)
    vlasy mi začali rýchlejšie rásť a nechty sa mi tiež dali do poriadku
    osobne si myslím, že spevňovať treba skôr zvnútra poriadnou dávkou vítamínov ako lakovať kadejakými lakmi na nechty
    no a na tie vlasy vyskúšaj aj Dixi ampulky, cena je tiež priaznivá a mne pomohli, vypadávalo mi len minimum vlasov :)
    prajem ti teda veľa šťastia, dúfam že nájdeš prípravky s ktorými budeš máať krásne vlasy aj nechty ;-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Biosil som skusala, vysledky ziadne :((( Ale som rada, ze tebe pomohol.. Ja sa stale snazim uzivat aj nejake vitaminy, zatial vsak ziadne nemali ucinok.. A ked dopouzival revalid, ktory mam teraz, skusim tie ampulky dixi :)

      Odstrániť
  15. Inak, kocky, mate odo mna ocenenie :-) -> kuk sem: Liebster Blog Award

    OdpovedaťOdstrániť
  16. Spevnovac od FS uz NIKDY VIAC!! palenie svrbenie a trpnutie brusiek pod nechtami na nevydrzanie ani by ma nenapadlo ze by to mohlo byt z toho laku pokial som si nepobehala lekarov a necítala recenzie sice nechty spevnil ale to je tak vsetko

    OdpovedaťOdstrániť
  17. Spevnovac od FS uz NIKDY VIAC!! palenie svrbenie a trpnutie brusiek pod nechtami na nevydrzanie ani by ma nenapadlo ze by to mohlo byt z toho laku pokial som si nepobehala lekarov a necítala recenzie sice nechty spevnil ale to je tak vsetko

    OdpovedaťOdstrániť

Náš Fejsbučik

Kto nás rád číta