Bistro St. Germain Bratislava

8:30


Tento príspevok započne malú rubriku, v ktorej sa chceme venovať našim názorom na vybrané bratislavské kaviarne, reštaurácie či iné podniky. Predsa len, nežijeme len kozmetikou a rady si oddýchneme pri šálke dobrej kávy, lahodnom zákusku či chutnom jedle. A keďže sa nám podniky v Bratislave množia jedna radosť, rozhodli sme sa vám napísať o tých, ktoré podľa nás stoja za to alebo sú naopak nanič.
Začneme pozitívnym príkladom – bistrom St.Germain, ktoré sa po nedávnom sťahovaní z Obchodnej nachádza na Rajskej ulici (oproti kinu Lumiére, blízko Tesca na Kamennom námestí). Už na začiatku článku môžem prezradiť, že St.Germain patrí medzi mojich obľúbencov, a to z jednoduchého dôvodu – predstavuje dokonalú rovnováhu medzi krásnym prostredím, výbornou ponukou a príjemným personálom.

Poďme sa teda pozrieť na prostredie. St. Germain sa štylizuje do francúzskeho bistra s krásnymi tapetami a kopou kníh. Osobne si myslím, že ak vojdete v Paríži do nejakého bistra, bude vyzerať omnoho jednoduchšie, avšak ak si odmyslíme tú „neauteticitu“, St. Germain vás privíta veľmi útulnou atmosférou, ktorej sa nachlp podarilo vyhnúť prezdobenosti a preplnenosti. Bonusom novej lokality je to, že predná strana kaviarne je teraz presklená a umožňuje vám tak pozorovať dianie naookolo.

Výraz po 9 hodinách v práci :)





Prejdime teda od prostredia ku ponuke. St. Germain sa prezentuje ako bistro, a tomu odpovedá aj ponuka, v ktorej nájdete kávu, zákusky, čerstvé limonády i jednoduchšie jedlá. Nie som kávový fajnšmeker, ale káva v St.Germain mi chutí. Vždy ju dostanem takú, ako má byť, aj s pohárom vody a malým sladkým doplnkom. Zvyknem si dávať cappuccino s lahodnou krémovou penou, ktorej sa asi nikdy nenabažím. Čo sa týka ostatného sortimentu nápojov, určite by som siahla po ich limonádach, minule som mala limonádu s púčikmi ruží a bola naozaj lahodná! Zákusky si môžete vybrať podľa momentálnej ponuky, ja, priznám sa, najčastejšie si vyberám tortu s parížskym krémom s bielou čokoládou, nie je presladená a pridajú vám k nej aj čerstvú šľahačku ;).




V neposlednom rade je tu ponuka ich jedál. Tá sa sezónne mení, avšak určite by som vám odporúčala vyskúšať ich skvelý burger so zemiačikmi so smotanovým dresingom, naozaj nebíčko v papuľke! Zemiačiky sa dajú kúpiť aj samostantne ako snack (ale poriadny) a dokonca aj s parmezánom. Ich chute sú neokukané a kombinácie zaujímavé.

Nakoniec je tu obsluha, ktorá patrí medzi najdôležitejšie aspekty mojej spokojnosti/nespokojnosti s podnikom. A s radosťou vám môžem oznámiť, že v St. Germain som vždy bola spokojná. Jasné, keď je narvané niekedy trošku trvá, kým vám prinesú objednávku alebo účet, avšak vždy je to s úsmevom a slušným postojom. Plus žiadne také „vychytávky“ ako že vám naschvál poriadia najdrahšie víno v sortimente alebo vám nedonesú späť výdavok s tým, že asi automaticky myslia, že im nechávate sprepitné (áno, aj toto sa mi už prihodilo).

No a nesmieme zabudnúť na ceny. Tie predstavujú vyšší bratislavský priemer/ceny v centre. Jedlo v priemere stojí 6€, limonády do 2€ za 0,5l, presso 1,39€... To môžem zhodnotiť tak, že aj keď ceny nie sú úplne nízke, dostanete to, za čo si platíte. Určite by som ich nenazvala na bratislavské pomery premrštenými. 



Hodnotenie vám je asi jasné, St. Germain je v každom ohľade veľmi príjemný podnik, do ktorého by ste mali určite zavítať. :)

Vaša Nikavero

Môže sa vám tiež páčiť

2 komentárov

Náš Fejsbučik

Kto nás rád číta