Feel Good Make-up

8:30

Vonku je hnusne. Mám veľmi rada jeseň, ale priznajme si, niekedy je ťažké sa neopustiť, keď vonku prší a na vás lezie nejaká pliaga. Takto to u mňa bolo pred pár týždňami a po preflákanom víkende v posteli som si povedala, že sa musím nejako dať dokopy. 
Neviem ako u vás, ale mne veľmi pomôže, keď si dám sprchu, upravím vlasy a na tvár si dám aspoň minimálny make-up. Stačí 10 minút a nielenže vyzerám oveľa lepšie, ale aj pocitovo je to hneď niekde inde. Celkom príjemná zmena, čo poviete? :)

Na fotke sa zdá, že som použila vcelku veľa vecí, ale asi som už rozmaznaná, len s korektorom a špirálou sa skrátka nezaobídem. Veď prečo aj, keď je k dispozícii toľko pekných "hračiek";)

Tvár
S príchodom chladnejších mesiacov som znova začala siahať po podkladovom make-upe. Tento od Rimmelu (Lasting Finish Nude, 100 Ivory) má celkom vysoké krytie, preto ho nanášam výlučne prstami a do pleti ho doslova vmasírujem ako krém. Vyzerá tak prirodzene a dlho vydrží. 
Chýbať nesmie ani korektor, Maybelline Affinitone je klasikou, i keď s mojimi kruhmi pod očami si úplne neporadí asi nič.
Na zafixovanie mám momentálne púder Bourjois (Healthy Balance, 52 Vanilla), ktorý síce nevytvára na pleti omietku, ale ani nemá veľkú výdrž. Nechápem prečo je v blogosfére a na YouTube tak ospevovaný, ja by som sa k nemu už nevrátila.

Keď chcem zdravý vzhľad, krémová lícenka je jasnou voľbou. Túto v tyčinke od NYC (BB Cream Stick, 001 Soho Pink) som vám spomínala už minule, nemá síce dokonalé vlastnosti, ale veľmi jednoducho sa používa a vyzerá naozaj výborne. Na rozjasnenie už používam len Mary-Lou Manizer od the Balm, je to klasika, ktorá sadne odtieňu mojej pleti a nemá žiadne trblietky.
Na obočie ešte stále používam prastarú paletku od MUA (existuje ešte táto značka??). Už som sa začala pozerať po niečom novom, nemáte tipy a sadu s teplými odtieňmi? Moje obočie je prirodzene trošku tmavšie, ale keďže mám ryšavé vlasy, chcelo by to aspoň miernu kompenzáciu.

Oči
S očami sa v podobných prípadoch veľmi nekašlem. MAC Paint-pot v odtieni Vintage Selection a Max Factor False Lash Fusion maskara mi spravili dobrú službu. I keď maskara sa zľahka rozmazáva, neodporúčam na dolné riasy alebo slziacim očiam. 

Pery
Čo sa pier týka, kľudne som mohla ostať pri balzame na pery, ale náhodou som naďabila na tento super mazľavý rúž od AVONu (Ultra Color Indulgence, Honey Flower), ktorý je v tmavších odtieňoch dosť nanič, avšak v tejto telovej farbe pôsobí ako viac fancy balzam na pery.

Ako ste na tom s imunitou, vyhli sa vám zatiaľ choroby? Čo robíte keď vám nie je najlepšie, ale aj tak musíte fungovať?

Vaša Nikavero

Môže sa vám tiež páčiť

4 komentárov

  1. Dopujem sa pravidelne Celaskonom, čo mi pomáha prežiť tieto sychravé dni, ale úprimne nemám rada jeseň, je to pre mňa najhoršie ročné obdobie aké môže byť, horšie než zima. Líčiš sa pekne, tak prirodzene, tiež sa nezvyknem veľmi líčiť. Ten make-up od Rimmelu mne veľmi nesedel, nič nezarkyl a bol príšerne mastný, záleží na type pleti, na moju mastnú nič moc, ja sa držím Dermacolu.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. MUA stale existuje :) puder od Bourjois si kupujem opakovane, ja som proste lepsi este nemala... vydrz nesledujem, raz za den sa prepudrujem, ale velmi sa mi paci jeho jemnost a vona. A vobec ho nie je vidno, ale citim sa s nim tak nejako krajsie :) mne na jeseni vadi tento otravny dazd, som ako mechom udreta, co vsak posledne ocenujem, je ze sa mozem trosku vyhrat s outfitom, predsa len tych veci musi clovek na seba navliect coraz viac. Faza nachladnutia mala u mna nadherny oparovy priebeh, vdaka Bohu presla...

    OdpovedaťOdstrániť
  3. skús špirálu na obočie od alverde, má teplý odtieň a hodí sa k červeným aj ryšavým vlasom, len má tú alverde hnusnú nevôňu :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. vyzeráš dobre aj bez makeupu,ale jasne ten pocit poznám, hned je človek spokojnejší so sebou :D
    pozyvam ťa na svoj blog :)

    OdpovedaťOdstrániť

Náš Fejsbučik

Kto nás rád číta