Konjac špongia so zeleným francúzskym ílom

14:10

Poznáte Konjac špongie? Ak ste čítali článok u Viennettky alebo u SOFASTARS, tak určite áno, pre vás ostatných je tu môj článok a moje skúsenosti. :) 

Popravde, hneď ako som si prečítala Viennettkin vyššie spomínaný článok, vedela som, že Konjac špongie sú niečo, čo chcem rozhodne vyskúšať. Špongie na čistenie pleti zbožňujem, neviem si bez nich predstaviť napríklad zmývanie pleťových masiek. Čistenie s nimi je jednoduchšie, pleť sa jemne exfoliuje a je oveľa hebkejšia a príjemnejšia na dotyk. 

A čo je to vlastne ten "kojac"? Je to druh zemiakov, vyskytujúcich sa najmä v Ázii, tradičné sú hlavne v Japonsku. Ako potravina, ale aj liečivo sa používajú už vyše 1500 rokov. Z najväčšej časti sa skladá z vody, je však tiež plný minerálov, vitamínov a vlákniny. Konjac je tak ideálny nielen na jedenie, ale aj na čistenie pokožky, keďže jeho štruktúra je pórovitá, veľmi dobre saje vodu a veľmi jemne, ale zároveň dôkladne vyčistí aj tú najcitlivejšiu pokožku. Výrobcovia špongií na zvýšenie jej účinku do nej pridali ďalšie prírodné látky, ako sú íly alebo uhlie. (info o špongiách som čerpala prevažne z tohoto zdroja: konjacspongecompany)

Zemiak "konjac" - zdroj obrázka: konjacspongecompany
Na Slovensku sa tieto špongie voľne nikde nepredávajú a na webe sú neskutočne predražené, viď tu, takže som si ich mohla kúpiť až keď som si konečne založila PayPal konto a pustila sa do sveta nakupovania na zahraničných internetových stránkach. Zvolila som si stránku feelunique.com, keďže tam ma to vyšlo lacnejšie akokeby som si ju kupovala z ich oficiálnej stránky. Vybrala som si verziu so zeleným francúzskym ílom, ktorá je vhodná pre normálnu až zmiešanú pleť. Aj s poštovným ma to vyšlo na 8,45€.

V balení bola hubka vlhká, na rozdiel od toho, čo písala Viennettka. Mala som trochu obavy či je huba v poriadku, ale vyzerala, aj voňala ok, takže som to veľmi neriešila. Na dotyk je naozaj zvláštna, nepodobá sa na žiadne špongie, ktoré som skúšala predtým. Vodu nasiakne naozaj dokonalo a stane sa až takmer "želatínovou". Je hebučká a nemá žiadnu vôňu.

Konjac špongia sa môže používať na odlíčenie alebo len na samotné čistenie pleti. Taktiež sa môžete rozhodnúť či ju použijete s vaším obľúbeným čistiacim gélom alebo radšej otestujete silu minerálov a pridaného ílu v nej a vyskúšate ju samostatne. Ja som chcela hubku šetriť, predsa len, nie je to úplne lacný špás, a tak ju používam len na odlíčenú pleť a bez čistiaceho gélu.

Špongiu treba pred použitím nechať poriadne nasiaknuť vodou a tvár potom umyť krúživými pohybmi. Následne ju treba prepláchnuť, len veľmi jemne vyžmýkať a nechať voľne uschnúť. Na hubke je pripevnená šnúrka, takže nie je problém ju niekde zavesiť. Hubka po úplnom vyschnutí stvrdne na kameň (aby úplne vyschla, trvá to aj 3 dni), ale po opätovnom namáčaní do teplej vody zasa zmäkne. Špongia by mala vydržať cca 2-3 mesiace, záleží na starostlivosti o ňu.
konjac špongia nasiaknutá vodou

vyschnutá konjac špongia
A účinky?
Konjac špongiu považujem za naozaj geniálnu vec. Pleť je po nej neskutočne jemná a hebučká, vôbec nepne, ani sa nevysuší. Je dokonale vyčistená, íl navyše pôsobí antibakteriálne. Naozaj ju musím hodnotiť veľmi pozitívne, mrzí ma však, že mi tak úplne nepomohla s mojou problematickou oblasťou na brade, ani mi zázračne nezmizli "čierne bodky", ako spomínali niektoré blogerky. Určite je to o niečo lepšie a úplné odtránenie týchto problémov je zrejme len utópia, takže aj takéto účinky sú lepšie ako žiadne. :)
Dávam jej 4 body z 5. Bod sťahujem za vyššiu cenu a nedostupnosť.

S tou cenou to nakoniec nebude až také strašné, prišla som totiž na to, že ak si špongiu nekúpite od jej európskeho zastúpenia, dá sa zohnať aj o polovicu lacnejšie. Už mám jednu objednanú priamo z Ázie a ak jej účinky budú totožné s touto, môžete sa na Konjac špongiu tešiť aj v našej pripravovanej giveaway! :)

Vaša Nikavero

Môže sa vám tiež páčiť

5 komentárov

  1. Veľmi zaujímavý článok! Pre mňa novinka, takže ďakujem za zasvätenie do tajov tejto špongie! :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. to je veľmi zaujímavá vecička

    OdpovedaťOdstrániť
  3. počujem o tom teda čítam prvý krát :) pre mňa je to zaujímavá novinka lebo odličovaniu tváre venujem obzvlášť veľkú pozornosť, takže ďakujem za info :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Ja som o tomto este nikde necitala, takze dakujem za zaujimave info :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Tak toto ma zaujalo... hocico, co pomoze zlepsit plet, ma u mna zelenu :-). A do Giveaway sa urcite zapojim, chcela by som to vyskusat :-)

    OdpovedaťOdstrániť

Náš Fejsbučik

Kto nás rád číta