Čokoládovo tvarohový takmer cheesecake

8:50

Dnes som si pre vás pripravila mini recept na jednoduchý tvarohový cheesecake. Takzvaný študenský, keďže suroviny sú cenovo dostupné pre každého. Je rýchly a jednoduchý, zvládnu ho až úplný začiatočníci.

Budeme potrebovať:


Na korpus:
250g keksov
100g masla

Na vrchnú vrstvu:
200g 70% čokolády (môže byť aj iná, akú máte radi)
500g jemného tvarohu
250g kyslej smotany
tri vajcia
cukor podľa chuti
maliny na ozdobu

Keksy si roztlčieme na prášok, približne o hrúbke strúhanky. Roztopíme si maslo a podrvené keksy ním prelejeme. Miešame kým to nevyzerá asi ako mokrý piesok. Tortovú formu si vymastíme maslom a následne do nej vysypeme zmes keksov a masla. Uťapkáme rukou. Zapneme si rúru a necháme ju nahriať na cca 160 stupňov Celzia.


V miske si zmiešame tvaroh a kyslú smotanu pridáme vajcia a nakoniec roztopenú, mierne vychladnutú, čokoládu. Pridáme cukor ak je to potrebné.


Vylejeme do formy, trikrát jemne buchneme formou o stôl, aby sme odstránili vzduchové bubliny a šup s tým do rúry, ktorú sme si vyhriali na 160 stupňov Celzia a pečieme 50 - 60 minút.


Necháme vychladnúť, po vychladnutí strčíme do chladničky a necháme to tam najlepšie cez noc, keď sme nedočkaví postačia aj tri, štyri hodinky. Ozdobíme a zjeme :). Recept som nevymyslela sama, je odtiaľto.


Btw. keďže sa číslo našich verných čitateľov pomaly ale isto blíži k 300 pripravili sme si pre vás so sestrou malé poďakovanie, o ktorom sa viac dozviete v niektorom z budúcich článkov, zatiaľ len mini náhľad.


LadyZet.

Môže sa vám tiež páčiť

6 komentárov

  1. ...tak tento recept určite vyskúšam...krásne sa vydaril...hneď by som aj ochutnala :-)...pekný deň :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Vyzera fakt chutne a je to rychle...akurat by som nepovedala,ze to musi byt tak dlho v rure, kazdopadne isto skusim;)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Eli: To sa ani nám nechce veriť, keďže to má konzistenciu asi ako termix, alebo podobná tvarohová dobrota, ktorá sa nepečie vobec. Každopádne bol výborný!
    Nikavero

    OdpovedaťOdstrániť

Náš Fejsbučik

Kto nás rád číta