CLINIQUE superbalanced makeup

9:00

Vo svojich takmer 24 rokoch som tzv. "high-end" dekoratívnej kozmetiky (ak by niekto potreboval vysvetlenie, myslím tým drahšie značky, ktoré môžete nájsť v parfumériách) veľa nevyskúšala. Jasné, vyskytli sa aj viaceré drahšie kúsky, ale aby som z nich bola tak nadšená, že by som zanevrela na lacnejšie výrobky, to nie. Viem, že sa nájde viacero ľudí, ktorí so mnou kategoricky nebudú súhlasiť, určite ste mnohé čítali článok u Černej Moory, ale ja som akosi nikdy nemala potrebu začať vyhadzovať polovicu mesačného rozpočtu na Guerlain púdre a Dior rúže. Môj osobný názor je taký, že za posledné roky sa naozaj začala vytvárať niečo ako "stredná vrstva" v kozmetike. Už nemáte len lacné šunty pre teenagerky a luxusné zboží pracujúce paničky, ale kopa značiek investuje do svojho vývoja aj balení a aj medzi drogériovými (alebo internetovými) značkami sa nájdu veľmi kvalitné a dobré výrobky, len treba hľadať. Jasné, taká Essence sa nedá porovnávať s Urban Decay, ale ak sa pozriete napr. na L´Oreál či Sleek alebo Bourjois, je vidieť, že je to už o niečom inom. Určitý podiel môže byť aj na tom, že viaceré kozmetické značky sú vlastnené obrovskými korporáciami (napr. L´Oreál vlastní Lancome, Yves Saint Laurent či spomínaný Urban Decay a značka Bourjois vlastní Chanel), čo sa potom odráža aj na podobných trendoch a zložení ich výrobkov. Ale summa summarum si myslím, že nie je nutné si kupovať drahú kozmetiku, aby ste dosiahli dobré výsledky. 

Avšak je jeden krok v "kozmetickej rutine", do ktorého sa podľa mňa investovať oplatí, a tým je podklad - teda make-up. Stále tvrdím, že pokiaľ nie je upravená pleť, oči aj pery môžu byť najsamúžastnejšie nalíčené, aj tak to celkovému vzhľadu nepomôže. 

Preto je celkom ironické, že som si prvý kvalitný make-up nekúpila ja, ale sestra J Vyskytla sa totiž na akcii značky Clinique, kde sa dali ich výrobky zakúpiť s naozaj dobrými zľavami, plus sa pritrafili aj nejaké tie darčeky... Sestra preto neodolala, dala si poradiť od vizážistky a kúpila si ľahký make up Superbalanced, ktorý má mať len jemné krytie, pleť má však zjednotiť a pomôcť zmatniť T-zónu. V parfumériách sa jeho cena pohybuje okolo 29€, na internete ho zoženiete aj lacnejšie, napr. na Parfums som ho našla za 22,90€. Sestra si ho na odporúčanie kúpila v odtieni 04 Cream Chamois, čo je podľa mňa trošku pritmavá farba na jej svetlú pleť (a aj na moju), ale nie je nepoužiteľná.
Ja som sa, samozrejme, pustila do testovanie tiež (vďaka za zapožičanie, LadyZet J) a tu sú moje aj sestrine myšlienky.

Začnem rovno nevýhodami, lebo jedna je do očí bijúca – balenie. Make-up je v sklenenej fľaštičke s klasickým skrutkovacím uzáverom. Bez pumpičky s obrovským otvorom. Myslím, že negatívum je zjavné, strašne zle sa dávkuje. Make-up si treba dať najskôr na ruku a musíte si dávať sakra pozor, aby ste ho nevyliali príliš veľa, keďže je dosť tekutý.Najlepšie sa nanáša štetcom, rozotiera sa jedna báseň a na pleti pôsobí veľmi prirodzene. Krytie by malo len ľahké, ja by som ho však určite hodnotila ako stredné, najmä pri použití štetca. 


Osobne musím povedať, že na pleti vyzerá naozaj skvelo a takmer ho necítim. Celkový dojem je určite matný, make-up nemá v sebe žiadne rozžiarujúce častice ani nič podobné. Sestra označila finish ako "zamatový". Výdrž je veľmi dobrá, po pár hodinách je nutné ho trochu prepudrovať, ale inak vyzerá stále veľmi obstojne. Na pleti neoxiduje. Ak to mám zhrnúť, ide o naozaj nadpriemerný make-up. Dobre sa nanáša, fajn kryje, vyzerá prirodzene a vcelku dosť vydrží, čo viac si priať? Na ilustráciu jeho schopností pripájam fotografie pred a po nanesení, na pleti nemám nič okrem make-upu, žiaden korektor ani púder.

Stále je ti však finálna otázka: Kúpila by som si ho aj ja, príp. sestra znova? Asi nie. Je síce ozaj fajn, ale neviem či až do takej miery, že by som do neho zainvestovala 25€. Ako som už spomínala na začiatku, už aj v "drogérkovom" spektre sa vyskytujú make-upy v podobnej kvalite. Jasné ak na make-up máte vo všeobecnosti vyšší rozpočet, nie je o čom rozmýšľať, ale ak máte obmedzené možnosti, siahla by som napr. po Rimmel Wake me up či L´Oreál True Match make-upe. 

Vaša Nikavero

Môže sa vám tiež páčiť

7 komentárov

  1. vyborne prekrytie a taky bledunky presne ako potrebujem :))
    http://aj-ro-na.blogspot.sk/

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Imho blogují normální smrtelnice, čili na parádu mají omezený rozpočet. Čili nákup high-endu si máte tendence líp rozmyslet. V drogerce po tom sáhnete "však to stojí jen dvě stovky, tak co"... A takhle vyzkoušíte dvacet dvoustovkových make-upů. A ony budou dobrý třeba jen dva. A logicky to vypadá, že drogerka převážně šunty. Osobně si teda myslím, že dobrá i špatná kosmetika je na obou pólech a vyhovující produkty si lze najít, aniž by člověk finančně krvácel.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ja osobne mám vyskúšané make-upy aj z drogérky aj z parfumérie. Roky som používala napr. Astor Mattitude, s ktorým som bola veľmi spokojná, hoci rozhodne nevydržal celý deň. Odrádzalo ma na ňom hlavne to množstvo produktu, ktoré zostalo v "prázdnom" balení - po odstránení pumpičky som sa mohla ďalšie tri týždne v pohode líčiť. Potom som prešla na svoj zatiaľ najdrajhší make-up Estee Lauder Double Wear Stay-In-Place, ktorý síce stojí okolo 45 eur, ale zato mi vydrží takmer celý rok, a to sa líčim každý deň. Je naozaj trvácny, stačí ho máličko, skvele prekryje nedostatky, jednoducho super. V poslednom čase sa mi nepodarilo uvoľniť dostatok peniažkov (čo si budeme hovoriť, časy sú ťažké), tak momentálne používam BB cream od Rimmelu, ktorý som kúpila za nejakých 6 eur už aj s "matching" púdrom. A viete čo? Je skvelý. Takže asi ide len o to, aby si každá z nás našla ten "svoj" produkt a nenechať sa odradiť počiatočným neúspechom.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Pro mě osobně ani to, že se to vyplatí za tu cenu, protože produktu stačí málo, tak ho budu mít věky, není moc určující. Líčidla mají jen omezenou trvanlivost. Pět let si něco na obličej dávat rozhodně nechci. Většinu líčidel nestíhám kompletně spotřebovat než expirují a vyhoďte půlku makeu-upu, když stál patnáct stovek... Nelíčím se denně (občas se mi nechce), v létě se nelíčím skoro vůbec, protože se nebudu malovat, když trávím den u vody nebo když jdu sice do města, ale venku je skoro čtyřicet... Jasně, chleba to nežere, každého věc, jestli si koupí knížku, lososa k večeři nebo mu zkrátka udělá radost se namalovat Chanelem místo "obyčejný" rtěnky prostě pro pocit, že je to Chanel.

      Odstrániť
    2. Aailyyn, s tou trvanlivosťou máš pravdu, mňa niekedy šokuje argument, že ti niečo vydrží večnosť (ale zas ten rok je ešte ok podľa mňa, ale asi je to maximum na make-up), ak má človek viac ako 2-3 výrobky z jednej kategórie, nemá šancu všetko vypotrebovať, pamätám sa, ako som musela vyhodiť lesk Yves Saint Laurent, lebo proste začal mať divnú konzistenciu a to som do neho investovala podstatne viac ako do takého lesku Essence.. Možno sa viac oplatí kupovať púdrové výrobky, napr. drahšie tvárenky ma veľmi lákajú, tam nie je také riziko, že by sa pokazili. Uvidíme no, rada by som skúsila ešte taký fakt high-end make-up typu Chanel Vitalumiere Aqua, ale bojím sa, že s tou cenou pre mňa prídu tak veľké očakávania, že budem sklamaná. Ozaj je to asi o tých prioritách, určite je medzi profesionálnou a drogérkovou kozmetikou kvalitatívny rozdiel, ale každý si môže položiť otázku či mu ten rozdiel stojí o tých 20-30€ navyše, ktoré za neho treba zaplatiť.. Plus, ono sa to stále inak hodností, keď má človek rozpočet na kozmetiku na mesiac 30€ a 150€...
      Nikavero

      Odstrániť
    3. Jak jsem psala nahoře: Podle mě je to o penězích jen do té míry, dokud ti rozpočet zkreslí obzory. Kolikrát mi nebude líno si ušetřit na rtěnku za patnáct set? A kolikrát si ji prostě koupím v drogerce s tím, že to přinejhorším stálo stovku, tak jsem teda stovku vyhodila, no. Ve chvíli, kdy ten omezený rozpočet máš, tak podle mě nelze zcela objektivně high end posoudit. Sedět mi ta kosmetika nemusí tak jako tak, můžou se mi z make-upu třeba nadělat pupínky. Možná bychom mohli říct, že u high endu bude o něco větší pravděpodobnost, že to bude dělat to, co od toho čekám, tzn. držet, neroztékat se, nerozmazávat. (Ono taky se v drogerce dá najít i nějaký zlatý střed, není nutný porovnávat hned extrém, to nejlevnější a to nejdražší. To máte jako s čímkoli jiným, pod určitou cenu se prostě bez ošizení nelze dostat, nějak náklady pokrýt musíte.) Jenže tu hrají roli natolik specifický potřeby naší pleti, že co na jedné drží jak přibité, druhé se slévá, cuckovatí, maže... U hight endu začínají určitě hrát roli vymazlený obaly a jméno značky. A to už je pak o prioritách, jestli je pro tebe rtěnka spotřební zboží, důležitý je, že to červeně barví, pak třeba možná to, že to obstojně drží a nevypadáš už po hodině jako zmalovaný klaun anebo prostě to, že je to rtěnka od Chanelu a děsný luxus a tebe to těší.

      Odstrániť
    4. Jsem prostě zastánce takového zlatého středu. Nejsem značkofil a současně si ale nemyslím, že cena se dá nekonečně tlačit dolů a že co je nejlevnější, to je nejlepší, protože obchodník hyena na mně vydělává, takže když si to koupím za ultra levno, tak mu vytřu zraky. Pod jistou cenovou hranici se jít zkrátka nedá. Mám trochu ponětí o tom, z čeho se skládá cena výrobku.

      Odstrániť

Náš Fejsbučik

Kto nás rád číta