L´Oréal Prodigy 5 - 7.40 Medená blond (recenzia)

8:30

Vlasy si farbím už pekných pár rokov, moju pôvodnú farbu nemám rada a celkovo som srdcom ryšavá :D Ale ani v tejto oblasti sa vo mne nezaprie blogerka a rada skúšam nové farby na vlasy, i keď vo veľmi podobných odtieňoch. Mám svojich favoritov (jasným víťazom je L´Oréal Féria Preference ako ste sa mohli dočítať v tomto článku), ale vždy verím, že pokrok v technológiách a výskume nám môže priniesť niečo ešte oveľa lepšie, preto sa nechám zlákať novinkami v drogériách. Nie vždy sa to však vypláca.
A nevyplatilo sa to ani u farby Prodigy 5. A aký je teda jej príbeh? Bez ostychu sa priznám, že som vždy mala lepšie skúsenosti s farbami značky Loreál ako Schwarzkopf alebo Garnier. Lepší efekt, lepšie nanášanie i výdrž. Preto ma farba Prodigy veľmi zaujala, hlavne keď mala medzi odtieňmi aj peknú medeno/červenú farbu – nie všetky značky totiž v sortimente majú „to pravé orechové“ na mnou požadovanú farbu. Farba Prodigy 5 patrí medzi tie drahšie v drogériách (ja som za ňu dala niečo okolo 5-6€), preto som od nej očakávala aj adekvátne výsledky.

Prvé sklamanie sa dostavilo hneď po otvorení krabičky. Tá je obrovská, logicky teda očakávate, že v nej bude nejaká aplikačná fľaštička alebo niečo podobné. Šok nastal potom, čo v nej rôzne veľké tuby aj boli, ale po prvé boli zbytočne veľké (a tým pádom aj poloprázdne) a po druhé, aj tak sa od vás očakávalo, že ich obsah prelejete a zmiešate v ďalšej nádobke (ktorá samozrejme nebola priložená) a budete ho na vlasy nanášať štetcom (ktorý som tiež nemala) – a to je pre mňa super fail, ja mám rada rýchle a bezproblémové nanášanie, pri ktorom nepotrebujem asistenciu, a toto to rozhodne nie je. Možno je to sila zvyku, ale mne to fakt nevyhovuje a farbu som aj tak nakoniec nanášala proste rukami (samozrejme v rukaviciach).

Druhým problémom bol pre mňa veľmi nepríjemný zápach. Je mi jasné, že takmer všetky farby smrdia a ja ten amoniakový puch vždy nejako prežijem, avšak toto bolo horšie – asi ako stuchnuté ponožky na plavárni. Viem, možno to také príde len mne, ale rozhodne to nepridalo na komforte nanášania.

Potom nastal ďalší šok – farebný výsledok bol namiesto ryšavej divoký červený, pripadala som si ako Ariela morská víla – viď dôkazový materiál :D Na FB ma viacerí z vás utešovali, že farba sa vymyje do miernejšej varianty. A bolo to tak. Nanešťastie sa však nevymyla len do odtieňa, ktorý mi už vyhovoval, ale vymyla sa oveľa viac. Za necelé tri týždne som mala na hlavne príšernú polomedenú polohnedú farbu, ktorá nutne potrebovala znova zafarbiť. Jasné, viem, že červené odtiene sa vo všeobecnosti vymývajú rýchlejšie, avšak toto bolo ultra rýchle.
Odtieň hneď po nanesení.
Plus „bonus“. Nikdy som nemala po farbení pocit zničených vlasov. Prodigy 5 ma však presvedčila, že sa to dá. Vlasy tak nepríjemné na dotyk a tak ťažko upravovateľné som hádam nemala ešte ani po jednom farbení, a to aj lacnejšími farbami.

Asi viete, že farbu Prodigy 5 vám  odporúčať nebudem. Netvrdím, že nesadne nikomu, mnoho z týchto aspektov záleží od typu vlasov a osobných preferencií. Z mňa však rozhodné nie. Ak farba od L´Oreál, tak Féria Preference.

Vaša Nikavero

Môže sa vám tiež páčiť

12 komentárov

  1. Já mám s barvama od L'Oréal docela špatnou zkušenost, jedna se mi dost smyla (a to to nebyla červená, které na to opravdu trpí a vymývaly se mi vždycky suverénně nejvíc ze všech odstínů, co jsem měla) a po druhé jsem měla fakt hnusné vlasy. Jen kvůli tomu, že jsem líná, si kupuju pěnovou Palette, dobře se mi nanáší, občas sáhnu i po Syoss, taky fajn barvy. L'Oréalky mi na hlavu už nesmí.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mne zasa penové farby nevyhovujú vôbec, mám pocit, že úplne pri pôsobení stekajú.. Plus, tiež sa rýchlo vymývajú..
      Nikavero

      Odstrániť
  2. uff, skoda,no. Uz som na nu citala dost zle recenzie, takze som sa ani neodvazila ju skusat a to prito farby od Loreal patria k mojim osvedcenym :(

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Veď toto, že aj ja som považovala Loreal farby za najkvalitnejšie na trhu.. No nič, ostanem pri osvedčenej Férii. :)
      Nikavero

      Odstrániť
  3. Mne sa ten odtieň na Tebe veľmi páči :) ale zas ten zvyšok určite hovorí dosť proti nej. Ja som s farbením vlasov prestala, ale predtým som používala Pallete a bola som veľmi spokojná :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Ty máš tak krásný vlasy! Já už se tedy nebarvím, ale dřív jsem zkoušela všechno možné a nejvíc mi vyhovoval přeliv od Matrix z kadeřnictví. Z drogérek pak Color Sensation a celkem Cating Creme Gloss, ale rychle se vymývala :(

    OdpovedaťOdstrániť
  5. ja neviem ja s lorealkami nemam nejake dobre skusenosti zato s palette mam dobre este celkom garnier ma dobre

    OdpovedaťOdstrániť
  6. ja som bola spokojna http://thebeautycouloir.blogspot.sk/2014/07/recenzia-olejova-farba-na-vlasy-prodigy.html a mam po nej vlasy praveze pekne a leskle.... mimochodom nad absenciou aplikatora som sa rozculovala aj ja,

    OdpovedaťOdstrániť
  7. podla fotky vyzera krasne ale chapem, ze jedna vec je foto a jedna to aky mas z toho pocit. Ale som celkom prekvapena lebo moja mamina si tuto farbu nevie vynachvalit :) ale plati 100ludi 100 chuti :))

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Tento komentár bol odstránený autorom.

    OdpovedaťOdstrániť

Náš Fejsbučik

Kto nás rád číta