Jesenné líčenie na dva spôsoby (guest post)

8:30

Dnes tu máme pre vás menšiu zmenu a aj oddych od našich tvárí - moja dobrá kamarátka Zuzka súhlasila, že pre nás blog napíše článok o jej predstave bežného jesenného denného líčenia do práce či do školy. Dúfam, že sa vám bude pozdávať ;).

Jeseň je to krásne obdobie pre make-up, kedy sa kombinovanie teplých a studených odtieňov premieňa v dokonalú súhru farieb.
Jeseň, to nie sú iba odtiene hnedej a zlatej. Je to možnosť, kedy do vášho každodenného neutrálneho môžete priniesť trošku farby. Tu treba podoktnúť, že patrím medzi tých, ktorí celkovo vítajú farby aj v bežnom dennom líčení. Make-up je o leveli "komfortu", noste to, v čom sa cítite príjemne, prirodzene, či je to obyčajná čierna linka alebo zeleno-fialové dymové líčenie. Nie každému sa takýto look páči prípadne cíti, že na to nemá ehm ehm, gule. :D
Farby ako smaragdová, medená, bobuľová, vínová, červená dokážu rozžiariť a ozvláštniť aj denné líčenie očí. 
Nemusíte ísť rovno po bordových a zelených tieňoch, ale čo tak vymeniť klasickú čiernu očnú gélovú linku alebo hnedú linku do "waterline" za slivkovú, bobuľovú, machovú či šedú?

Dnes vám ukážem, ako si aj farby dokážu nájsť cestu do bežného líčenia.
Takisto je teraz ideálne obdobie vytasiť svoje červené, tehlové, vínové, hnedé rúže a lesky a hrdo sa nimi popýšiť svetu.
Módne domy sa momentálne doslova predbiehajú v tom, kto použije tú najtemnejšiu či najjasnejšiu variáciu červeného a bordového rúžu.
Pokiaľ nie ste typ na jasnú červenú, alebo "vampy" bordó na perách, v drogérkách sa momentálne stojany doslova prehýbajú pod rúžmi v svetlejších odtieňoch.
Nemusíte nutne voliť "korektorový odtieň" ala Kim Kardsashian, kľudne choďte po odtiení, ktorý je blízko vášmu prirodzenému odtieňu pier s jemným červenkastým nádychom (ako som zvolila aj ja v dennej verzii) či po lesku.
A toto je moja verzia jesenného líčenia na bežný deň.


Ako na to:
1. Na celé pohyblivé viečko som naniesla jemný slonovinový tieň a záhyb viečka zase zvýraznila trošku hlbším ružovo-hnedým tieňom. Do úplného stredu viečka som ešte aplikovala zlatý trblietavejší odtieň pre "otvorenie oka".
2. Ako linku som použila smaragdovú farbu, ktorú som naniesla v hrubšej vrstve pozdĺž celého oka. Na to som v tenkej vrstve blízko k mihalniciam naniesla hnedú gélovú očnú linku. Linku som zakončila len jemným háčikom na konci oka.
3. Do waterline som jemne ďobla hnedú ceruzku a popod oko som jemne prešla bronzovým očným tieňom. Celé som to zakončila klasickou čiernou maskarou.
4. Na tvár som použila bb cream, korektor pod oči na rozjasnenie, bronzer (na lícach, čele, spánkoch a sánke, pre tzv. "oteplenie" tváre :D). Použila som aj jemnú lícenku v ružovo-zlatom odtieni a takisto trochu rozjasňovača na horný okraj lícnych kostí.
5. Na pery som naniesla rúž v hnedo-červenom odtieni, na prírodno, bez kontúrky.
6. Voila, no nie som krásna? :)


Zoznam použitých produktov:
TVÁR
1. Missha Perfect Cover BB Cream no.
2. Rimmel Match Perfection korektor, odtieň 030 Classic Beige
3. Maxfactor Panstik, odtieň 12, True Beige
4. Gosh Pressed Powder, odtieň 01 Golden Honey
5. NYC Smooth Skin Bronzing Face Powder, odtieň Sunny
6. Sleek blush, odtieň Rose Gold
7. ELF blush, Gotta Glow
OBOČIE
8. Catrice Eyebrow Pencil, odtieň 040 Don´t Let Me Brown
9. Catrice Clear Lash/Brow Gel
OČI
10. NYX HD Eye Shadow Base
11. MUA Undress Me Too Palette, odtiene Shy, Devotion
12. Catrice Intesif Eye Wet/Dry Shadow, odtieň 100 Glamourose
13. Sephora Long Lasting Eyeshadwo, odtieň 88 Lunar Park
14. Asto 24h Perfect Stay Eyeshadow/Liner, odtieň 310 Ivy Green
15. ELF Cream Eyeliner, odtieň Brown
16. Physician´s Formula Organic Wear Jumbo Lash Mascara
PERY
17. Rimmel by Kate, Matte Lisptick, odtieň 105 (červené balenie)

Ja na záver pridám ešte pár fotiek líčenia, ktoré som zvolila tento víkend na príjemnú prechádzku spojenú s obedom a myslím si, že korešponduje s mojím vnímaním jesenného líčenia - teplé hrejivé odtiene na očiach i perách. Na očiach sa táto moja preferencia prejavila použitím brusnicového očného tieňa z paletky kúpenej na eBay ako linky a na perách hnedoružovým rúžom Dermacol Lip Seduction rúžom č.11, ktorý patrí medzi moje top farby. (Ehm, ako obyčajne, polovicu farieb "zožral" fotoaparát a tipujem, že nielen u mňa, ale i u Zuzky).


Dúfam, že sa vám takáto kolaborácia páčila, nevylučujem aj nejaké pokračovanie v budúcnosti.

Vaša Nikavero (a Zuzka) :)

P.S.: Pri tvorbe môjho líčenia ma neskutočne iritovalo, ako sa všetka farba, ktorú na oči nanášam pri roztieraní doslova vytráca.. Toto je podľa mňa najväčšia slabina lacnejších očných tieňov.. Zvažujem, že si konečne kúpim niečo kvalitnejšie, na top priečke je zatiaľ The Balm a jej krásna paletka Nude Tude. Máte, odporúčate..?

Môže sa vám tiež páčiť

1 komentárov

Náš Fejsbučik

Kto nás rád číta