Maybelline Baby Lips - Fresh Mint (stoja za ten rozruch?)

8:30

Chcete odpoveď hneď alebo až na konci článku? Lebo je celkom jednoznačná. Ale keďže chcem, aby ste si tento príspevok prečítali, trošku vás ešte ponaťahujem ;).

Je pre mňa nepochopiteľným, prečo sa na slovenský a český trh dostali Baby Lips od Maybelline až tak neuveriteľne neskoro.  Ale marketingové stratégie sú spletité a pre nás laikov nejasné, preto si tým nebudeme trápiť hlavy. Jasné je však to, že za ten čas sa okolo nich vytvorilo množstvo rozruchu, zahraničným blogerkám i vlogerkám pomaly začínali dochádzať superlatívy a oslavné výrazy. Človek aby si takmer začal myslieť, že nejde len o obyčajné balzamy, ale zázračné výrobky, ktoré vám doslova zmenia život.

Ja som si predvídateľne vybrala balzam s mentolovou vôňou/príchuťou. Niežeby som iné vône nezniesla, ale je to proste klasika, vyskúšala som  ich už u množstva značiek a viem preto objektívne porovnať či sa mi balzam pozdáva alebo nie. V našej DM som v sortimente videla tuším 6 druhov, niektoré boli len ošetrujúce, podobne ako Fresh Mint, ktorý som kúpila aj ja, iné mali perám dodať aj trochu farby.

Balenie je klasika, nemyslím, že pri balzame na pery sa dá až tak veľa pokaziť, proste klasická tuba typu Labello. Jednotlivé druhy sú odlíšené aj farbou balenia.

Balzam je pomerne mastný a nanáša sa veľmi ľahko, po perách sa doslova kĺže. Nie je to však typický mastný pocit  ako keď si na seba dáte prírodný balzam plný výživných masiel a olejov. Je na ňom niečo takmer mokré, je ťažké to popísať. Ktorá ingrediencia tento pocit spôsobuje vám povedať neviem, je to totiž pekný chemický mix, aj napriek použitiu prírodných látok. Síce o nič horší ako priemerný drogériový balzam, ale ani o nič lepší. Mentolová vôňa je veľmi jemná a po nanesení ju takmer necítiť.

Ingredients:
Polybutene, Octyldodecanol, Isopropyl Myristate, Petrolatum, Ethylhexyl Methoxycinnamate, Polyethylene, Ozokerite, Ethylhexyl Salicylate, Butyrospermum Parkii Butter / Shea Butter, Diisostearyl Malate, Candelilla Cera / Candelilla Wax / Cire De Candelilla, Vp/Hexadecene Copolymer, Silica Dimethyl Silylate, Parfum / Fragrance, Calcium Aluminum Borosilicate, Pentaerythrityl Tetra-Di-T-Butyl Hydroxyhydrocinnamate, Tocopherol, Tocopheryl Acetate, Alumina, Aroma / Flavor, Silica, Isopropyl Palmitate, Pentaerythrityl Tetraisostearate, Limonene, Synthetic Fluorphlogopite, Calcium Sodium Borosilicate, Benzyl Benzoate, Centella Asiatica Extract, Aluminum Hydroxide, Citral, Linalool, Hexyl Cinnamal, Tin Oxide, Geraniol, Eugenol, Aloe Barbadensis Extract / Aloe Barbadensis Leaf Extract, Mel / Honey / Miel, Calcium Pantothenate, Ascorbic Acid, Dimethicone, Sodium Chondroitin Sulfate, Atelocollagen. May Contain: CI 77891 / Titanium Dioxide, MICA, CI 45410 / Red 28 Lake, CI 77491, CI 77492, CI 77499 / Iron Oxides, CI 15850 / Red 7, CI 45380 / Red 22 Lake, CI 19140 / Yellow 5 Lake. CI 42090 / Blue 1 Lake, CI 15985 / Yellow 6 Lake, CI 75470 / Carmine].

A ako je na tom to hlavné, teda hydratačné schopnosti? No, poviem vám, asi mám iné pery ako polovica blogerského sveta (alebo som už vyskúšala lepšie veci ;)), ale nič úžasné sa nedostavilo. Skôr naopak. Pocit hydratovaných pier sa do hodiny vytratil a pery som potom mala ešte v horšom stave ako predtým – už po pár použitiach sa mi začali šúpať a dokonca sa mi začal robiť aj kútik. Ten nebudem zvaľovať len na Baby Lips, ale učite je to minimálne zaujímavá zhoda okolností.


Predpokladám, že po týchto riadkoch je vám môj názor na Baby Lips už zrejmý. V skratke, neočarili ma. Každý z prírodných balzamov, ktoré používam už nejaký ten rok-dva mal lepšie hydratačné účinky. Do pozornosti vám dávam môjho momentálneho favorita, a to tiež mentolový balzam od značky Badger (dá sa kúpiť na iHerb za cca 3,50 USD). Nielenže ma super obal – veď kto by nechcel mať na balzame na pery jazveca s kúzelnou paličkou :D – ale je aj naozaj hydratačný a ošetrujúci.


Na záver už len to, že asi mám nejaké sado-maso sklony, ale asi vyskúšam aj nejakú tónovaciu verziu tohto počinu – mám totiž pocit, že najviac ospevované boli práve tie, a ktovie, možno ostanem prekvapená.. (alebo nie :))

P.S.: Cena bola naozaj pomerne nízka, medzi 2-3€.

Vaša Nikavero

Môže sa vám tiež páčiť

6 komentárov

  1. Za mňa BL naozaj nič moc, a to mám tonóvanú verziu, ktorá mi farebne vôbec nepristane k tomu všetkému...:)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ja mám tónovací (fialový obal) a teda tiež nie som moc nadšená...nechápem vôbec tomu masívnemu hrrrr na tieto balzamy, znova si ho už určite nekúpim :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. haleluja, připadala jsem si jak blázen mězi tím přívalem juchání! Jsou úplně tuctové a hlavně u mně je rtěnka rtěnkou a balzám balzámem, tady tohle 2 v 1 nemám ráda a proto se jim vyhýbám.... u mně zatím nic nepokořilo eos!!!

    Loveliness By Tess


    OdpovedaťOdstrániť
  4. baby lips ma zatial nezasiahol a už asi ani nezasiahne akosi ma nikdy nelakal mam jeden od dermacolu asi su si podobne a ten mi uplne stači, mam aj lepšie určie,teraz ich vidim už na každom rohu

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Jezevec pobavil :-D
    Ja po BL vubec netouzim, mam jine favority.

    OdpovedaťOdstrániť
  6. dúfam, že skúšiš aj tónovaný, pretože aj mňa by zaujímalo, či je po ňom rovnaký pocit ako po ošetrujúcom bezfarebnom. Mne sa síce ten môj ružový páči, som s ním spokojná, ale zatiaľ nepredpokladám, že by som si bežala po ďalší. Zhodou okolností som práve predvčerom pozerala na feelunique na tieto "jazvečie" a dosť ma zaujali, dokonca im dám pravdepodobne prednosť aj pred Crazy rumors, veď treba skúšať aj nové veci:)

    OdpovedaťOdstrániť

Náš Fejsbučik

Kto nás rád číta