Tipy na vianočné darčeky - sestry, kamošky, kolegyne

13:03

Našu minisériu s tipmi na vianočné darčeky zakončíme asi najjednoduchšou kategóriou obdarovávaných - pri našich ženských kamoškách, sestrách či kolegyniach. Dobre ich poznáme, často máme spoločný vkus či hobby, preto je obtiažnosť výberu darčekov na značne nižšej úrovni. Nápadov však nikdy nie je dosť, preto dúfame, že tento článok vás zaujme.


  1. Voňavá sviečka je klasikou, o tom niet pochýb. Ja mám pri ich kúpe jedno zásadné pravidlo - nie je sviečka ako sviečka a preto sa na ich kvalite šetriť neoplatí. Ak je vôňa umelá a sviečka horí nerovnomerne, zážitok z jej používania je takmer nulový. Jedine, že ju budete mať len na okrasu. Kvalitné sviečky má podľa mňa značka Pure Integrity či Yankee Candles, obalmi ma veľmi zajali tieto Bridgewater candles, avšak na SVK sú nedostupné (v ČR je to inak, majú dokonca samostatný eshop). Skúšali ste ich už niekto, oplatí sa mi ich zháňať?
  2. Každá z nás vlastní nejeden šperk. Či sa už jedná o náušnice, náramky či prstienky, vždy sa hodí miesto, kde si tieto poklady môžeme schovať. Na trhu je mnoho rôznych typov šperkovníc, od takýchto starožitných škatuliek až po handmade truhličky, treba sa len trochu poobzerať (na internete ich bude určite ešte oveľa viac, avšak ten sa už stíha len tak-tak).
  3. Jemné porcelánové náušničky zdobené platinou a zlatom ma na Sashe oslovili už dávnejšie, tento materiál a toto spracovanie mi príde neskutočne fascinujúce, krehké a výrazné zároveň. Predajkyňa Loris rozhodne vie, ako na to.
  4. Kvalitný rámik so spoločnou fotografiou alebo ešte lepšie autorskou grafikou či pekne spracovaným pozitívnym výrokom sa budú hodiť do každého interiéru. Rámy sa dajú kúpiť kdekoľvek, mne osobne sa veľmi pozdávajú tie z kolekcie F&F - solídne vyzerajúce a za dobrú cenu. 
  5. Pri tomto darčeku treba dobre zvážiť či má daná osoba v kúpelni vaňu, mojím ďalším tipom sú totiž akékoľvek voňavé fajnoty do kúpeľa. Kúpeľ patrí v dnešných časoch naozaj medzi špeciality, na ktoré si nenájdeme čas až tak často. Preto ak už k tomu dôjde, malo by ísť o ozaj príjemný a relaxačný zážitok. K nemu môžu dopomôcť okrem iného aj voňavé soli, peny či oleje do kúpeľa. Na trhu je množstvo alternatív, od lacnejších, ktoré zoženiete v bežných drogériách, cez špecialitky v drahších obchodoch ako L´Occitane až po prírodné produkty v nádherných obaloch Calena.
  6. Dekoratívna kozmetika je na jednej strane vďačným tipom na darček, niekedy ale nie je úplne jednoduché trafiť sa do odtieňa. Nedávno som však objavila túto krémovu tvárenku NYX v odtieni Glow a môžem s istotou tvrdiť, že ňou ulahodíte každej žene. Neutrálny ružový odtieň, prirodzený finiš a schopná výdrž z nej spravia obľúbenca v každej kozmetickej zbierke. 
  7. Absolútnou klasikou je sada telovej kozmetiky. Nemám proti nim nič, ale uprednosťnujem tie od aspoň trošku zaujímavejších značiek, nemusia byť vyslovene drahé, stačí, aby to bolo niečo, čo by ste si samé bežne nekúpili. Mne sa takto ráta napr. Manufaktura, na Slovensku nie je až tak bežne dostupná a má veľmi dobré voňavé limitky.
  8. Aj v dobe inteligentných telefónov, tabletov a čítačiek sa nájdu ľudia (ako ja :)), ktorí si radi vedú papierový diár alebo zapisujú poznámky a nápady do fyzického zápisníka. Či už ide o preslávaný Moleskine alebo zaujímavé počiny zo Sashe, sú osoby, ktoré vôňu nového papiera ocenia (Mňa veľmi nadchol ten na obrázku, nápis OK, here´s the plan je veľmi výstižný, škoda len, že sa nedá objednať na SVK). 
  9. Keďže sme kozmetický blog, na záver nesmie chýbať ešte jeden kúsok dekoratívnej kozmetiky. Konkrétne mi minule padol zrak na nádherné limitované Vamp paletky značky Pupa, ich zlaté obaly vyzerajú veľmi luxusne a samotné očné tienie sú v rôznych lákavých kombináciach. Cena 10.90 EUR tiež nie je katastrofálna. 
Ako ste na tom s nákupmi vy? Mne už treba naozaj len maličkosti, čomu sa veľmi teším, keďže si oveľa radšej budem užívať príjemnú predvianočnú atmosféru ako behať po obchoďákoch.

Na záver ešte jedna otázočka, boli ste sa už pozrieť na posledného Hobbita? Niežeby bola táto séria tak podarená ako bola trilógia Pán prsteňov, ale zmocnila sa ma strašná nostalgia, prvý film som videla keď som mala 11 a na mojej láske k čarovnému svetu Stredozeme sa doteraz nič nezmenilo, ani po toľkých rokoch. Rozhodne to bolo včera krásne rozlúčenie s Tolkienovým svetom cez objektív Petra Jacksona..

Krásny zvyšok 3.adventnej nedele! :)

Vaša Nikavero

Môže sa vám tiež páčiť

5 komentárov

  1. na hobita sa chystám už v utorok a nemôžem sa dočkať :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. tie porcelánové náušničky sú nádherné, hneď ich idem omrknúť :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Nuž ja zháňam na poslednú chvíľu :( aj keď tie porcelánové náušnice som si kúpila už skôr len tak pre,radost :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. pekné tipy, vedela by som si vybrať aj pre seba :)
    rada by som ťa pozvala na môj blog, kde práve prebieha vianočná Giveaway o 2 balíčky plné 20 super cien :)
    #myBeautygram

    OdpovedaťOdstrániť

Náš Fejsbučik

Kto nás rád číta