Share the Love: Laura Vitale

11:05

Dnešný post bude mať trochu inú tématiku, ako moje doterajšie príspevky, teda sa nebude týkať ani kozmetiky, ani módy. Témou bude varenie. Možno trošku prekvapivé, ale rada varím, aj keď v tom nie som zatiaľ bohvieako zručná. A práve preto sa rada nechám inšpirovať receptami na internete, najlepšie tými, ktoré majú aj video postup, takže presne viem, čo robiť, ako ma výsledný produkt vyzerať a kedy som to pravdepodobne nenávratne pokazila. :D

Môj jednoznačný favorit v tomto smere je dáma(neviem, či je úplne vhodné ju volať dáma, má len 24 rokov:)) menom Laura Vitale. Objavila som ju už dávnejšie, asi pred rokom a pol na YouTube, keď som hľadala nejaký dobrý recept na minestrone a odvtedy sledujem každé jej video, ktoré tam pridá.

Laura je pôvodom z talianského Neapola, ale v 12 rokoch sa presťahovala do USA. Vo varení je samouk, už od útleho veku sledovala svoju babičku pri varení klasických talianských pochúťok, pomáhala jej pri miešaní, smažení, pečení a postupne zistila, že varenie je to, čo ju baví a čo chce robiť. A rozhodne je v ňom aj dobrá. :) V USA istý čas varila v reštaurácii svojho otca, ktorá nanešťastie neprežila ekonomickú a finančnú krízu. Ani potom sa však Laura nevzdala svojej vášne variť a rozhodla sa na to ísť z iného konca. Cez svoje videá sa snaží ukázať, že varenie nie je vôbec zložité, len treba vedieť ako na to. Jej videá sú veľmi informatívne a jasne zrozumiteľné, robí úžasné talianské "mňamky" a používa takmer výlučne čerstvé suroviny(čo sa nám možno nezdá až také špeciálne, ale v Štátoch, kde je takmer všetko z polotovarov je to úctyhodné).


Jej recepty môžete nájsť na jej webstránke alebo na YouTube.
Stoja naozaj za to a väčšina z nich je celkom ľahká na prípravu. Myslím, že na to, aká je dobrá o nej vie až príliš málo ľudí, takže budem rada, ak "čeknete" jej stránku a necháte sa inšpirovať.
Ja som skúšala už viacero jej receptov a všetky vyšli na jednotku! :)

Napr. toto tiramisu...


...bruschettu...


...alebo vodka penne(tieto cestoviny mali veľký úspech:D).


Info o nej aj fotografie mám z jej stránky.

Prajem vám pekný deň! :)

Môže sa vám tiež páčiť

2 komentárov

  1. No já jsem normálně dostala hlad!! :D
    Děkuju moc za tip, koukala jsem po nějakých zahraničních kuchařích, na které bude potěšení koukat a ona je opravdu skvělá, ještě jednou díky a super článek! :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. vyzera sympaticky, a tie jedla umelecke diela, je fakt, ze ked jedlo vyzera na tanieri hned ma iny naboj:)

    OdpovedaťOdstrániť

Náš Fejsbučik

Kto nás rád číta