Essence My Skin - Deeply moisturizing paper mask

19:32

Pri sledovaní zahraničných blogov/vlogov mi viackrát udreli do oka tzv. papierové pleťové masky. Ide o akýsi kus tkaniny napustený aktívnymi látkami s otvormi na oči a ústa, ktorý si dáte na tvár a necháte pôsobiť. Často ich spomínala napr. missglamorazzi, najmä masky japonskej výroby. U nás som ich veľmi v obchodoch nevidela, možno až na pár výnimiek, pri ktorých sa jednalo o masky proti starnutiu pleti, čo pri mojich 22 rokoch nie je nič pre mňa. Preto mi celkom logicky udrela do očí táto hydratačná papierová maska s výťažkom z uhorky od značky Essence. Je to maska z ich rady starostlivosti o pleť, My Skin. Cena bola 1,35€, tak som si povedala, že to za vyskúšanie nie je príliš veľa. 

Maska je na jedno použitie a sľubuje sviežu, rozžiarenú a hlboko hydratovanú pleť. Je pre všetky typy pleti, treba ju len jednoducho vybrať z obalu, rozprestrieť, naniesť na vyčistenú pleť a nechať pôsobiť 10-15 min.  Masku môžete potom vyhodiť a zvyšok séra, ktorým je napustená, vmasírovať do pokožky.


Takže, čo ja na to?
Pripravte sa, že tých 15 minút budete vyzerať naozaj desivo, asi ako nebezpečný sériový vrah, heh, takže ju odporúčam len ak ste sami doma, mohli by ste totiž vystrašiť všetkých rodinných príslušníkov. Taktiež ako u všetkých masiek nie je odveci nejaká čelenka, aby ste od masky nemali zababrané vlasy. Maska je celá nasiaknutá tekutinou, takže už pri jej rozbaľovaní treba dávať pozor, aby ste si nezašpinili oblečenie. Nanáša sa celkom v pohode, len sa trafiť, aby ste si nezakryli oči či ústa. :D Vonia veľmi pekne, sviežo, cítiť z nej uhorky a citrusy. Maska je mierne chladivá, ja som necítila žiadne podráždenie alebo pálenie. Keď som ju dala dole a vmasírovala zvyšné sérum, mala som mierne lepkavý pocit. Pleť však bola po chvíli vláčna a hydratovaná. Žiadne zázraky som však nebadala. Čo ma nepotešilo bol fakt, že po pár hodinách sa mi vyhodilo pár drobných vyrážok. Nie som si istá či to môžem pripísať tejto maske, ale rozhodne patrí medzi podozrivých.
Bu bu bu :D
Celkové hodnotenie: 2,5 z 5 bodov
Ak by som to mala zhrnúť, papierové masky sú rozhodne zaujímavým produktom a ak by sa na trhu objavili aj s nejakými inými účinkami ako hydratačnými, určite ich vyskúšam. Avšak, finančne nie sú až tak výhodné, lebo hoci cena je len 1,35€, masku môžete použiť len raz. Účinky boli príjemné, nie však ohromujúce. Odporúčam vyskúšať na vlastnej koži, maska je dostupná v každej DM drogérii.

Keď už hovorím o pleťových maskách, musím spomenúť jednu vychytávku, ktorú som objavila v poslednom čase, a to kozmetické špongie z prírodných materiálov. Možno ich už dávno poznáte, ja som ich čaro objavila nanešťastie až teraz. Sú dokonalým pomocníkom na zmývanie pleťovej masky, urýchlia ho a uľahčia. Pleti navyše poskytnú veľmi jemný peeling. Tieto špongie sa dajú používať aj v kombinácii s čistiacim gélom či penou. Toto dvojbalenie značky Calypso som kúpila za 1,19€. Samozrejme, nevydržia vám večne, hubka po vyschnutí dosť stvrdne, avšak keď ju namočíte, vráti sa do pôvodného stavu. Po určitom čase začne vyzerať všelijako a už len kvôli mikróbom, ktoré sa v nej mohli zabývať, ju treba vyhodiť. 


nová, nepoužitá špongia

špongia asi po 10tich použitiach
Momentálne ma zaujali špongie Konjac, o ktorých písala napr. Viennettka. Avšak na slovenských stránkach som ich našla za viac ako 14€, čo sa mi zdá o dosť viac ako sa predávajú napr. v Česku, takže zatiaľ váham... Máte s nimi skúsenosti, prípadne viete, kde inde sa dajú kúpiť?

Vaša Nikavero

Môže sa vám tiež páčiť

3 komentárov

  1. zaujímavá maska :) už dávno v oriflame som si také všimla, ale len na vrásky... na to má čas :) a tie hubky používam takisto z oriflame-u. celkom dobrá vec na čistenie pleti :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. zaujimava maska nevedela som ze aj papierova maska na tvar existuje vyskusam takuto ako ty a poviem vysledky na svojom blogu :)inak mas to tu velmi pekne tvoj blog :)http://paloma24.blogspot.com/

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Já jsem si tu Konjak houbu objednala z Anglie. S poštovným vyšla levněji, než s poštovným v ČR.
    http://www.konjacspongecompany.com/ourshop/cat_373434-Konjac-Puff-With-Added-Bamboo-Charcoal.html
    Celkem asi 7,5 Liber

    OdpovedaťOdstrániť

Náš Fejsbučik

Kto nás rád číta