Schwarzkopf BC Moisture Kick Spray & Elséve Volume Collagen sprej pre objem od korienkov

16:37

Dnes vám predstavím duo, ktoré momentálne zvyčajne používam po umytí vlasov. Patrí do ňho ľahký sprejový kondicionér z kaderníckej línie značky Schwarzkopf Bonacure Moisture Kick a sprej na objem od korienkov od značky Elséve.

Ako som už spomínala v predchádzajúcich článkoch o starostlivosti o vlasy, moje vlasy nie sú kvalitou nič moc. Sú kučeravé, veľmi jemné, nie je ich veľmi veľa a navyše sú aj veľmi suché. Teda príšerná kombinácia, lebo v prípade použitia výživnejších kondicionérov a masiek ich mám spľasnuté a keď chcem použiť niečo ľahšie, zvyčajne sú potom na pocit suché a nepríjemné na dotyk. Čiže sa stále snažím nájsť kompromis. 

BC Moisture Kick sprej je naozaj výborná stredná zlatá cesta. Je naozaj ľahký, ale moje vlasy zanecháva nádherne hebké. Je dvojfázový, ako môžete vidieť na prvej fotke, z väčšej časti sa skladá z priehľadnej tekutiny a z tej menšej ľahšej olejovej tekutiny mliečnej farby. Samozrejme, pred používaním sprej treba pretrepať. Používa sa na vlhké vlasy, jednoducho ich ním v predklone prestriekam. Vonia príjemne, ako všetky výrobky tejto rady - nič špecifické, ani ovocné, ani kvetinové, taká typická kadernícka vôňa. :D
Čo sa týka zloženia, nič nezvyčajné - medzi hlavné ingrediencie patria silikóny, napočítala som 3 a všetky boli na popredných miestach v zozname ingrediencií. Produkt má 200ml a cena je pomerne vysoká, samostatne stojí cca 10€, pozrela som viacero stránok a ceny sa dosť rôznili, sú na ňho totiž často akcie. Alebo si ho môžete kúpiť v sade, tak to vychádza o dosť lacnejšie. 

Popravde, hoci som s ním veľmi spokojná, dosť mi pripomína jeden z lacnejších výrobkov značky Schwarzkopf - dvojfázové sprejové kondicionéry Glis Kur. Kedysi veľmi dávno ešte na strednej som mala ten s hodvábom, svetloružový a zbožňovala som ho - nádherne voňal a vlasy boli po ňom krásne lesklé. Potom som si však kúpila jeden na farbené vlasy, červený a ten bol otrasný - vlasy boli po ňom bez objemu a rýchlo sa mastili. Nechcela som ho vyhodiť, tak som ho dala skúsiť sestre, mamke, kamarátke, ale nikto ho nechcel, taký bol príšerný, čiže išiel rovno do koša. Preto som na túto radu mierne zanevrela, ale ak nechcete investovať do BC rady, určite skúste Glis Kur, sú naozaj veľmi podobné.




Ďalším výrobkom, ktorý zvyknem momentálne používať je sprej na objem od korienkov Elséve Volume Collagen. Mám kučeravé vlasy a preto by ste si mohli povedať, že niečo také ako sprej na objem určite nepotrebujem - opak je však pravdou. Tým, že moje vlasy sú veľmi jemné a moje kučery nie sú veľmi pevné, dochádza k tomu, že ich zvyknem mať veľmi spľasnuté, najmä pri korienkoch. Navyše si vlasy nefénujem, teda si ich nemôžem nadvihnúť ani týmto spôsobom - súčasne to vylučuje prípravky na objem, ktoré sa majú používať počas fénovania. Tak som došla k tomuto výrobku, ktorý sa môže používať na vlhké aj suché vlasy a netreba ich po použití fénovať.

Sprej má 200 ml a má veľmi zaujímavý rozprašovač, pomocou ktorého sa dostanete naozaj až ku korienkom vlasov. Ja osobne ho nanášam najmä po umytí vlasov, vysuším ich uterákom a v predklone ich sprejom prestriekam, sústredím sa najmä na korienky. Potom ich upravím do požadovaného tvaru a nechám voľne vyschnúť. Výsledky sú naozaj výrazné a zrejmé, vlasy majú nádherný objem a nie sú zlepené, čo je pre mňa veľké plus. Ale aby to nebolo úplne dokonalé, tento sprej má pre mňa jedno celkom silné negatívum - objem nevydrží dlho. Neviem či je to len mojimi vlasmi alebo sprej nefunguje dostatočne, ale objem mi nikdy nevydrži po celý deň. Ja mu to však prepáčim, lebo zatiaľ je to najlepšie fungujúci sprej na objem, aký som kedy mala. Na trhu ich totiž veľa dostupných nie je a poväčšine sa naozaj musia používať s fénom, čo u mňa do úvahy neprichádza. Cena je navyše veľmi príjemná, len 3-4€. 





Tu ho môžete vidieť v praxi, myslím, že výsledky sú celkom schopné. :) Je však pravdou, že pri kučeravých vlasoch sa jeho funkčnosť neposudzuje tak jednoznačne, preto som ho požičala aj kamarátke Ľubke, ktorá má vlasy rovné. Jej feedback bol síce stručný, ale jednoznačný - funguje. Takže ak máte vlasy rovné, tiež vám ho môžeme len odporúčať.

Z vlasových produktov momentálne testujem ešte olejovú kúru Glis Kur a intenzívnu masku bez silikónov Syoss, takže sa môžte tešiť na recenzie. ;)

Vaša Nikavero

Môže sa vám tiež páčiť

6 komentárov

  1. Ten sprej jsem měla také, i červený a zdály se mi fajn :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Máš nádhernú farbu vlasov, akú farbu si použila ? :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dakujem, ale bohuzial na vlasoch mam taky mix farieb, farbim si ich uz dlhe roky a toto je vysledok viacerych pokusov :) Najcastejsie vsak striedam medzi Loreal Preference Feria v odtieni Mango (ta vlasy mierne zosvetli)a Palette Deluxe v odtieni Medený.
      Veronika

      Odstrániť
  3. Môžem sa opýtať, ten sprej nahradí kondicionér, alebo treba použiť oboje?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Zalezi podla typu vlasov, mne by urcite kondicioner nenahradil.

      Odstrániť

Náš Fejsbučik

Kto nás rád číta