Manufaktura - balzamy na pery

21:51

V prvom rade by som sa chcela poďakovať VeVe z Imperfect Wonderland a Arvonke z Nails by Arvonka za ich ocenenie v tzv. Liebster Awards, určite čeknite ich blogy, obe stoja za to! Bohužiaľ, už je tých ocenení akosi veľa, takže ho nebudeme posielať ďalej, dúfam, že sa za to na nás nenahneváte.

A teraz to hlavné - recenzia. Ako viete, kvôli problémom so suchými miestami na perách už dlhšie zháňam kvalitné balzamy na pery, čím viac prírodné, tým lepšie. Ešte predtým, ako som našla svojho favorita, Yes To Carrots Lip Butter, o ktorom som písala tu, skúšali sme so sestrou 2 výrobky od českej firmy Manufaktura - pivný  a vínny balzam na pery. Osobne mi je kozmetika značky Manufaktura veľmi sympatická, ich telové prípravky sú veľmi príjemné a krásne voňajú. Škoda, že na Slovensku majú len veľmi málo samostatných obchodov, v Bratislave ich môžete nájsť napr. v Tescu My na Kamennom námestí. 


Myslím, že oba tieto balzamy môžem zhrnúť do jednej recenzie, keďže okrem vône sa veľmi nelíšia. Oba majú 15 ml a veľmi praktické balenie - tubičku, z ktorej sa produkt jednoducho vytlačí, takže je to asi najhygienickejšia možná podoba balzamu na pery. Cena nebola závratne vysoká, niečo málo cez 3€.



Konzistencia je trochu zvláštna, oba sú dosť mastné a vcelku tekuté. Zloženie je vcelku v pohode, teší ma, že na prvom mieste je bambucké maslo a nie vazelína alebo parafíny. Nanášajú sa fajn, avšak napočudovanie sa takmer vôbec nechcú vsiaknuť do pier, skôr sa držia na povrchu, čo nie je úplne ideálne. Preto si myslím, že sú vhodnejšie skôr na ochranu pred zimou a vetrom ako na hydratáciu. Hlavne z tohoto dôvodu po nich so sestrou nesiahame až tak často, ako by sme chceli. Sestra navyše pozorovala, že sa jej po použití šúpu pery. :( Je to naozaj škoda, lebo Manufaktura a ich dizajn sa mi nanajvýš pozdávajú a je aj ľahko dostupná, preto by som veľmi chcela, aby nám tieto balzamy vyhovovali. Aby som nezabudla, nevoňajú ako pivo ani ako víno, sú to skôr také neutrálne príjemné vône, doporučujem ovoňať, ťažko sa opisujú.

Ak to mám zhrnúť, tieto balzamy nie sú práve to "top", čo sme vyskúšali a ja sa častejšie pristihnem pri tom, že ich používam ako výživu na nechtové kožičky ako na pery. Preto im musím dať len 2 body z 5.

Máte s Manufakturou skúsenosti? Čo by ste nám odporučili?

Vaša Nikavero

Môže sa vám tiež páčiť

7 komentárov

  1. ja som mala presne tieto dva, a s vinným som bola nadmieru spokojná, pery som mala vláčne a príjemne hebké na dotyk. Ale je pravda, že som ich používala len v zime a na jeseň. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Tak o téhle firmě slyším poprvé! Na rty používám balzám Saloos a jsem spokojená :-) (aspoň zatím :-D)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. ja mám vínny, pre mňa super. Mám ajkrém na ruky, ideálny :-D a takisto aj peeling.... Malý obchodík je v brne v nákupnom centre. Tam je skvelý výber.
    ivana

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Ja mam vinny a som strasne spokojna :-). Je pravda, ze ho pouzivam hlavne na reparaciu zanedbanych a osupanych pier, ale nedam nan dopustit. Manufakturu zboznujem, strasne rada si vsetko obzeram a privoniavam, najradsej by som vzdy vykupila vsetko :-). Inak, odporucam ich vonne sviecky ;-).

    PS: A jasne, ze sa nenahnevam kvoli Award, je to vsade, cize o nic nikto nepride ;-)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Manufaktura má velmi zajímavé výrobky, tento typ balzámů (krémové) ale osobně nemám ráda, pro mně je top klasická tyčinka :-)

    Paris-London Giveaway

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Koupila jsem si vinný balzám a jsem spokojená. Vybrala jsem si ho, právě kvůli té nedefinovatelné vůni. Nedá mi to, musím podotknout něco k té konzistenci. Ono to bambucké máslo je ve své čisté podobě strašně hutné a pokud se nedostane do styku s něčím teplým a nezačne tát, je těžké ho rozetřít. Např. čisté bambucké máslo v kombinaci s mýma studenýma rukama je katastrofa, totéž rty. Takže nejprve zahřeji a pak se roztírá i vstřebává jedna báseň. Toť můj postřeh, třeba pomůže ;-)

    OdpovedaťOdstrániť

Náš Fejsbučik

Kto nás rád číta