Share the Love: XHIT Daily

21:47

Odkedy som docvičila 30 Days shred s Jillian Michaels, cvičenie sa pre mňa stalo návykovým. Niežeby sa zo mňa stal športový maniak, to nie, nemám rada kolektívne športy, behanie a veľa iných vecí, ale ten pocit, že aj 30 minútové denné cvičenie vám zmení nielen telo, ale aj náladu a spôsob myslenia, je pre mňa nenahraditeľný. 
Vravíte si, že to nemôže byť pravda, že 30 minút je málo? A ako to môže zmeniť váš postoj k životu? Nie som expert, ale niečo na tom určite bude, keďže už pár mesiacov som oveľa kľudnejším a pozitívnejším človekom. V prvom rade ide určite o chemickú reakciu v tele, endrofíny a bla bla bla veci, do ktorých sa nevyznám. V druhom rade o ten skvelý pocit prekonania samého seba. To, že v tej podivnej "plank" pozícii vydržíte ešte o 10 sekúnd dlhšie. To, že ten posledný zhyb spravíte aj keď vás brucho páli ako čert. Človek je na seba tak trošku pyšný :). V neposlednom rade je to aj chvíľa, keď môžete vypnúť mozog, stačí sa sústrediť na to, čo robí vaše telo a nemusíte na chvíľu všetko riešiť, či sú s vami spokojní v novej robote, že sa vám už blížia dlho odkladané povinnosti v škole alebo že vás rozčúlil nejaký koment na Facebooku. 
Pre toto všetko sa cvičenia nechcem vzdať. 

A keďže si rada zacvičím doma v súkromí (nikto ma nevidí, nikde nemusím chodiť), takmer vždy cvičím s rôznymi videami. Najprv to bola Jillian, ale tú som úspešne skončila a nemala som chuť cvičiť ju dookola znova (aj keď aj teraz jej sem-tam ešte dám šancu), potom rôzne videá, náhodne vyhľadané či objavené cez iné blogy. Osobne sa sústredím hlavne na posilňovanie, som všeobecne dosť chudá osoba, takže nechcem spaľovať kalórie, skôr dať silu a tvar svojim svalom. A cez Lili a jej fit tipy som našla kanál na YouTube, ktorý sa hlavne na tento typ cvičenia sústredí, XHIT Daily. Tento kanál každý (alebo takmer každý) deň prináša krátke, ale účinné videá určené na cielené precvičovanie tela, teda buď precvičujete brucho, nohy, ruky atď. Samozrejme, majú aj kardio videá, rôzne "cross fit" variácie, ktoré teraz tak letia a podobne, tie však ja neriešim. Plus majú kopu "celebrity style" variácií, Victoria´s Secret sériu, kde nájdete cviky na dosiahnutie postavy vašej obľúbenej modelky či inej celebrity.
 Ako na to vám ukážu dve šarmantné precvičovateľky Rebecca-Louise a Kelsey, osobne preferujem Rebeccu, keďže jej zostavy sú viac podľa môjho gusta (veď to aj môžete vidieť podľa môjho výberu videí :)). Obe sú však príjemné, nie preumelkované a cvičenie vám jasne predvedú, takže chápete čo a ako. Každý cvik zvyčajne trvá len 30s/60s, teda sa striedajú v rýchlom slede. Čas sa vám buď odrátava na obrazovke alebo vám ho upresní jedna z precvičovateliek. Všetko je to svižné, rýchle a primerane náročné. A výsledky sú viditeľné. :) A na cvičenia vám zväčša stačí podložka a nejaké to závažie, či už činky alebo fľaše s vodou. Jedinou nevýhodou je nutnosť prístupu na internet, videá si inak ako na YouTube nepozriete - teda extra som po tom nepátrala, ale nepropagujú žiadne DVD a pod., takže sa veľmi asi nebudú dať kúpiť ani stiahnuť.

A ako si vyberám videá, ktoré cvičím? Vždy si ich pozriem dopredu a posúdim či sa mi pozdávajú, niekedy som totiž už priamo počas cvičenia zistila, že ma pri niektorých cvikoch veľmi bolí chrbát (nemám bohvieaké držanie tela) alebo že sú na mňa krkolomné a musela som celé cvičenie prerušiť a hľadať nové video. Preto si ich teraz vždy dopredu omrknem, nech viem, do čoho idem. Toto sú moji obľúbenci.

Brušné svalstvo
Moja problematická oblasť, preto je precvičujem každý deň, stále však len jedno video, nebojte sa :).



Zadok, nohy
Nechcem si fandiť, ale nohy nie sú mojou problematickou oblasťou, preto sa na ňu až tak nezameriavam. Aj tak ich však zahŕňam do cvičenia cca 3-krát týždenne.


Ruky
Cvičenie na ruky ma baví, tie moje sú extra chudé, teda nejaké to svalstvo a sila im nezaškodí.

Chrbát
Úplne geniálne cvičenie, ktoré ma k XHIT Daily priviedlo. Neviem či z neho budete mať sexy chrbát, ale jednoduché cviky vám určite posilnia svalstvo a trošku ponaťahujú chrbticu. Ideálne pre nás, kancelárske krysy!

Celé telo
Ak sa mi nechce cvičiť nič špecifické alebo celkovo nemám chť, zvyknem si dať toto necelé 20 minútové video. Easy a aspoň máte pocit, že ste sa na to úplne nevybodli.

Cvičíte? Alebo vás tento trend necháva chladnými? Ja som rada, že som sa dala stiahnuť do víru, korigovanie postavy síce veľmi nepotrebujem, ale ten pocit, ten pocit je to, čo na tom tak zbožňujem. Budem rada, ak sa podelíte so svojimi tipmi.

A nezabudnite na Bioderma Giveaway!

Vaša Nikavero

Môže sa vám tiež páčiť

2 komentárov

  1. Ja som začala tiež cvičiť hlavne pre spevnenie postavy, takisto nemám problém s váhou, ale ani nechcem mať takže si myslím že keď si človek zvykne na cvičenie a aspoň nejaké to zdravé stravovanie tak nebude mať problém ani v budúcnosti. Ja zatiaľ cvičím iba také obyčajné sklápačky, drepy, švihadlo ale toto ma zaujalo takže určite videá pozriem a skúsim. Takže ĎAKUJEM :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ja som cvicievala Jillian, ale nebavilo ma to.. bavi ma len posilka :) To mozem :) A plus teraz behavam, nech sa mi vyformuje pekny zadok a stehna :) A posilovna ostava :)

    OdpovedaťOdstrániť

Náš Fejsbučik

Kto nás rád číta