Čo mi lezie na nervy

21:12

Dnes tu mám pre vás mierne negativisticky ladený článok. Či vás to zaujíma alebo nie, napíšem vám všetko, čo ma v poslednom čase rozčuľuje a dvíha mi tlak. :) Pekne strategicky som to rozdelila do kategórii, takže už keď nič, aspoň sa vám posťažujem po poriadku.
zdroj
Krása
Očné linky nanesené tak, že medzi linkou a mihalnicami stále ostáva medzera
Viem, že nie každý si maľuje linky každý deň a že to chce trošku praxe, aby to nejako aj vyzeralo. Ale existuje milión tutoriálov a milión návodov, ako linky spraviť tak, aby krásu očí zvýraznili a nie pôsobili ako niečo cudzie, čo na oči vôbec nepasuje. Osobne vnímam ako jeden z hlavných benefitov očných liniek fakt, že vám opticky zhustia riasy – a to tým, že si ich namaľujete pol milimetra od línie rias tento benefit úplne negujete. Takže dámy, tréning, tréning! J

Krásne namaľované oči a neupravená pleť
Jednou z vecí, ktoré mi ráno v trolejbuse pravidelne bijú do očí sú slečny a panie s veľmi precízne nalíčenými očami – tiene, ceruzka, riasenka, často aj vo výrazných farbách – a s úplne neupravenou tvárou. Tým myslím, žiaden podklad, korektor ani nič podobné, len doďaleka svietiace kruhy a nedokonalosti. Jasné, ak sa nerady líčite, tak to beriem v pohode, veď omietka na tvári nie je ani mojím hobby, ale v takom prípade by som aspoň trošku zjemnila očný make-up, lebo sa to navzájom veľmi bije.
(Obrázok k tomuto fenoménu sa mi, bohužiaľ, nepodarilo nájsť.)

Móda
Placaté šiltovky
Akosi nechápem tomuto trendu, hlavne v kombinácii s elegantým oblečením. Ja celkovo šiltovky veľmi nemusím, podľa mňa sú vhodné tak na výlet do prírody alebo inú športovú činnosť. Žiadne kryštáliky ani divoké vzory im na noblese nepridávajú, hlavne ak majú tvar obráteného hrnca.
zdroj
Štucne
Toto je asi len moja osobná preferencia, ale akosi mi štucne prídu strašne odveci. Nechápem, prečo by mi malo byť teplo na lýtka, ak mám na nohách tenké lodičky či tenisky. Plus, z mojej strany to nie je ani veľmi estetické, radšej by som si dala podkolienky/nadkolienky. Jediné využitie vidím v treskúcej zime v spojení s nejakými nižšími čižmami alebo niečo také.
zdroj


Lesklé legíny (a legíny tak všeobecne)
Asi všetci viete, že legíny považujem viac za pančuchy ako za nohavice. K tejto téme som sa vyjadrila viackrát  a osobne považujem nosenie tenkých, obtiahnutých legín, ktoré nič nezakrývajú za dehonestujúce a nevkusné (jedine, že sa skombinujú s dlhším svetrom alebo kratšími šatami či sa nosia v súkromí domova namiesto teplákov). No a vrchol všetkého je ak sa do legín, najlepšie ružových a lesklých napchá slečna veľmi kyprých tvarov – asi si viete predstaviť, čo asi začne pripomínať. To, že legíny prišli tak prudko do módy a začali sa brať ako plnohodnotná náhrada nohavíc je podľa mojej mienky najhorší trend za posledné roky.
zdroj
Prílišné ladenie outfitu do jednej farby
Každý z nás pozná aspoň jednu osobu, ktorá si svoje oblečenie vždy starostlivo ladí do svojich obľúbených farieb. Ale kedy je to už priveľa? Myslím, že hranica je naozaj tenká.
zdroj

Všeobecne
Meškanie
K tomu asi netreba vravieť veľa. Asi tak len toľko, že chronickí „meškatelia“ by sa mali uvedomiť. Ak nejde o nepredvídateľné dôvody ako zápcha spôsobená dopravnou nehodou alebo stratené kľúče či niečo podobné, meškanie je veľmi neslušné a neohľaduplné voči osobe, ktorá tam musí tvrdnúť a čakať. Nie, naozaj sa mi nezdá tak zložité vypadnúť z domu o 10 minút skôr.
Fajčenie pri deťoch
Ok, ak si niekto chce dobrovoľne ničiť zdravie a otravovať okolo seba vzduch cigaretovým dymom. Ale ak sú do toho zapojené deti, ktoré správanie svojich rodičov nemajú ako ovplyvniť a berú si z nich príklad, ide ma z toho roztrhnúť. Tá bezohľadnosť mi príde donebavolajúca.
zdroj
Zhodneme sa na niečom alebo som podľa vás príliš kritická? :) Samozrejme, berte tento môj zoznam s nadhľadom, nechystám sa založiť "Ligu proti legínam" alebo niečo podobné :D.

Vaša Nikavero

Môže sa vám tiež páčiť

15 komentárov

  1. Linku trénuju každý večer těsně před odlíčením, jsem odhodlaná, že to do třiceti zvládnu. :D
    V placaté kšiltovce jsem viděla na přednášce magisterskýho studia ženskou ke třicítce, měla černou a třpytivou. Celou přednášku si ji nesundala. Byla to filozofie, měli jsme diskutovat, nemohla jsem se na ni otočit, aniž bych se nezačala smát. :D
    Tři roky jsem pravidelně čekala na spolužačku. Když jsme se domluvily, že vyrazíme ve tři, tak mě obvykle pozvala domů po třetí s tím, že si ještě musí vyžehlit vlasy a nalakovat nehty. Jednou jsem čekala v zimě na zastávce padesát minut, tak jsem odešla a ona se urazila, že pět minut čekala, než mi zavolala, že jí mrznou nohy.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. legíny neodsudzujem, ale treba vedieť na koho áno, na koho nie a s čím áno a s čím radšej nie (krátke tričká, že). šiltovky neznášam, dokonca mi vadia aj na najznámejšej misske-modelke-moderátorke-blogerke. no. vlastne súhlasím so všetkými bodmi, som rada, že si spomenula aj neupravenú tvár. to je fakt des. ja ešte napríklad často vídam namaľované oči a nenamaľované mihalnice, to je tiež hrôza, obzvlášť, ak sú ešte zaprášené od tieňov

    OdpovedaťOdstrániť
  3. S linkami nie je toto jediný problém, ľudia si ich maľujú skutočne veľmi zvláštnym spôsobom občas.. často napríklad vidím linky, ktoré idú pekne pozdĺž rias, ale koncový "zobáčik" začína už v tretine oka a celá časť, kedy sa linka dvíha, už ide tak 2 mm od mihálnic :D

    OdpovedaťOdstrániť
  4. nad tymi linkami som sa prave dnes pozastavovala pri spolužiačke, bolo to niečo hrozne..s tymi leginami je to tak na 50 percent, podla sposobu obliekania si ich, niekto ide aj bez spodneho pradla ako som si všimla a teda nie je to pekny pohlad ale ked sa pekne, primerane skombinuju s dlhšim vrchom ako napr.dlhši sveter vyzera to velmi pekne, kedže teraz su leginy všeliake pekne vzorove, ale leske, kožene leginy su uplne hrozne :D inak sa zhodujeme asi vo všetkom :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. suhlasim takmer so vsetkym :) teda hlavne tie leginy ma vedia rozculit vzdy :D

    OdpovedaťOdstrániť
  6. v zasade suhlasim so vsetkym, ale asi najviac mi lezie na nervy, ak niekto chronicky meska.

    OdpovedaťOdstrániť
  7. No tak to fajčenie ma neskutočne vytáča. Ak to niekomu poviem, tak mi len odpovie, že to preto, že ja som nefajčiarka, a že nič na tom nie je. Takýto postoj som postretla u viacerých ľudí, a desím sa, že keď budem mať raz dieťa, ako ho pred tým uchrániť.
    Príde mi to naozaj bezohľadné.

    OdpovedaťOdstrániť
  8. v podstate sa zhodneme v všetkých bodoch, ale... k tej šiltovke by som rovno pridala rovno celý hiphoperský štýl obliekania, šiltovka ma irituje, ale keď ešte človek vyzerá, ako keby sa posr..., už mám dosť :-D elasťáky nosím, nič proti nemám, hoci moja postava nie je úplne dokonalá, no nosím ich práve s tým dlhším svetrom alebo nejakým dlhším topom alebo staršie len na doma. okrem toho, keď sa do nich nasúka niečo také, ako si dodala na obrázku, ešte to máva jeden bonus - presvitajú, hlavne tie od číňancov a to nie je vôbec pekný pohľad, je priam znechucujúci.
    no a fajčenie alebo vulgárne vyjadrovanie pri deťoch, to už je úplne príšerné. keď som raz na takéto niečo zareagovala, tak sa dotyčná ohradila, že či som mama a či viem, ako sa vychovávajú deti. no nie, nie som, ale takýmto spôsobom to asi nebude tá správna cesta.
    pridala by som asi ešte vysoké podpätky, baba v tom nevie chodiť, kráča ako kozľa so zlomenými nohami, ale všetci tvrdia, že je to sexi a že k žene patria podpätky, tak prečo to nerobiť, že

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Já mám teda radši klobouky (což mi připomíná, že potřebuju zimní klobouk, nenosím ani zimní kulichy), protože elegantnější odění užiju spíš, ale kšiltovku mám doma taky, nosím ji tehdy, když je venku fakt nechutně, prší, je zima (na jaře, když svítí sluníčko a je sucho podpatečky, sáčka, barvičky), na velkou estetiku to sice není, ale já nechci vypadat outdoorově jako půlka mých spoluobčanů a la "tak tady ve městě jsem omylem, razím na Himaláje", takže ji kombinuju s koženou bundou, úzkými kalhotami a gládami (tudíž nemusím tak moc hledět na to, jestli mě náhodou někde něco neohodí, protože glády přežijí všechno a bundu stačí otřít a pod kšiltovku schovám namoklé a splihlé vlasy)...

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Mňa tie šiltovky nerozčuľujú, iba mi pripadajú nenormálne smiešne, najmä ak si nositeľ neodstránil tú trblietavú nálepku. Legíny na verejnosti nenosím, aby som nevzbudzovala verejné pohoršenie, lebo nevyzerám ideálne a mňa tiež štve, keď sa okolo mňa premávajú Bambino syry v črievku alebo jaternice. Nepáči sa mi, ak je lícenka nanesená tak, že dotyčná pripomína Marfu z Mrázika. A strašne, ale fakt že strašne ma štve ohlodaný lak na nechtoch.

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Jinak to mám naopak: jsem klidně schopná jít ven nenalíčená (nemám potřebu se líčit, když jdu za roh pro housky, do supermarketu a občas ani na lítačku do města), ale pokud vím, že nemám perfektní pleť, vždycky použiju korektor a ten zbytek klidně nechám a nenalíčím se. Pěstěná pleť je základ, ten zbytek je bonus.

    OdpovedaťOdstrániť
  12. musela som si to druhý krát pozrieť, aby som sa uistila že sa fakt zhodujeme v každom bode. najmenej si všímam tie linky (sama si ju neviem spraviť tak aby sa mi to páčilo tak ju nenosím :D) a legíny... to je kapitola sama o sebe... ja si dovolím o sebe povedať že mám dobrú postavu ale v živote by som si neobliekla legíny bez predĺžného trička alebo šiat, neviem kde tie baby nabrali toľko sebavedomia mohli by mi trochu posunúť :D a súhlasím aj s komentárom vyššie o lícenkach.

    OdpovedaťOdstrániť
  13. To all: Baby, ďakujem za komentáre, asi spravím nejakú reakciu na FB alebo tak nejako, lebo ak by som chcela každej odpísať, bol by tu z toho román :D Ale som rada, že zdieľate moje rozčúlenie :D
    Nikavero

    OdpovedaťOdstrániť
  14. joj nasla som sa v bode o nalicenych ociach a nenalicenej tvari :D:D ale aspon kruhy si s korektorom zakryjem :) :D

    OdpovedaťOdstrániť
  15. Konečne niekto, kto zastáva môj názor na legíny. Podľa mňa sú to tiež skrátka hrubšie pančuchy, ktoré by sa za žiadnych okolností nemali nosiť ako náhrada nohavíc, neraz som už videla aj horšie prípady, ako len plnšiu postavu v legínach, také tangáče čiernej farby vytŕčajúce spod svetlých či priesvitných legín ja už fakt nechápem, to patrí podľa mňa tak do striptíz klubu, ale na čo je to dobré vyťahovať na ulici naozaj nechápem. Legíny ak nosím tak vždy si na ne dám niečo dlhé, buď sveter alebo najčastejšie nejaké šaty, aby mi skrátka nebolo vidno zadok, necítim sa príjemne, predsa len, nie sú to nohavice. A čo ma už absolútne hnevá ak to vidím v biznise, ak do kancelárie nosia ženy takýto módny výstrelok, je jedno, či boli v lete moderné kvetinové vzory, skrátka v práci to nemá čo robiť a našla som v práci nejednu "slečnu".
    Bianka

    OdpovedaťOdstrániť

Náš Fejsbučik

Kto nás rád číta