DIY: Makramé náramok

9:13

Dnes mám pre vás návod ako si spraviť pletený náramok. Do ich tvorby som sa pustila už v lete a stále ma to neopúšťa. Síce zima noseniu náramkov až tak nepraje, ale pomaly ale isto sa blížia Vianoce, tak si takýto náramoček viem predstaviť napríklad ako malý darček pre kamošky.  


Čo budete potrebovať? V prvom rade voskovanú šnúrku (avšak takýto náramok si môžete spraviť aj z klasickej vlny a hádam by to šlo aj z vyšívacích bavlniek ak by ich bolo viac pokope). Voskované šnúrky zoženiete napríklad na ebay alebo na sashe. Potom nejaké tie korálky, ktoré tam chcete zakomponovať, nožnice, sekundové lepidlo a lepiacu pásku.


1. Pripravte si šnúrku v dĺžke cca 30cm (označíme si ju ako A)  a druhú v dĺžke cca 100cm (označíme si ju ako B). 
2. A si nalepíme na podložku tak aby nám prevyšoval kúsok v dĺžke cca 7cm. Budeme ho potrebovať pri robení uzapínania. 
3. Popod ňu si horizontálne preložíme B tak aby sme A mali v strede.
4. A začíname pliesť. Ľavú stranu B si preložíme ponad A. Pravú stranu B následne preložíme ponad už preloženú ľavú časť. Potom pokračujeme stále pravou B stranou popod A a tak von zo slučky. A prvý uzlík by sme mali.
5. Pokračujeme uzlíkom číslo dva. V podstate je to úplne to isté len vymeníme strany. Čiže začíname pravou stranou B. Tú si preložíme ponad A. Ľavú stranu B si teraz preložíme cez už preloženú pravú stranu B a pokračujeme ňou popod A a na ľavej strane von zo slučky.
6. Postup opakujeme a tak si spravíme cca 5 uzlíčkov na jednu stranu a päť na druhú. Kľudne si môžete týmto štýlom upliesť aj celý náramok. 
7. Ak ste sa rozhodli použiť aj korálky teraz je ten správny čas. Navlečieme si korálku na A a pokračujeme v uzlíkovaní ako keby tam nebola. 
8. Opakujeme, opakujeme.
9. Koniec si zalepíme sekundovým lepidlom a prečnievajúce konce odstrihneme.
10. Uzapínanie si spravíme rovnakým štýlom a na konce priviažeme korálky.

 Aaa hotovo.

V prípade akýchkoľvek otázok sa kľudne pýtajte v komentoch :)
LadyZet.

Môže sa vám tiež páčiť

2 komentárov

  1. ja som ešte kdesi pred 12 rokmi vyhrabala starú knihu pre šikovné ruky a zistila som, aké je makramé krásne :) najradšej som robila točité uzly a nosila som milión náramkov na ruke. len si mi to teraz pripomenula. až sa divím, že sa taká stará vec stala teraz hitom :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Super návod dnes som to skúsila robila som to síce s bužírkami ale vyšlo plánujem si kúpiť voskované šnúrky ďakujem za tip :)

    OdpovedaťOdstrániť

Náš Fejsbučik

Kto nás rád číta