Jesenné vône

18:12

Neviem ako vy, ale jedným z pozitív jesene a chladnejšieho počasia je pre mňa aj fakt, že znova môžem vytiahnuť zo skrine svoje ťažšie a výraznejšie parfémy bez obáv, že by ma chytil bolehlav. Dnes vám so sestrou predstavíme našich obľúbencov. Obe máme rozličné chute, ja preferujem kvetinovo-púdrové vône, sestra skôr ovocné, ale našli sme jednu, ktorá sa hodí takmer pre každého. 

Yves Saint Laurent Opium Vapeurs de Parfum
Táto vôňa je mojou srdcovou záležitosťou už takmer rok, dokonca som jej už na blogu venovala samostatný článok, preto budem dnes stručná. Kto ma pozná vie, že ma nebavia také tie najviac obľúbené ovocno-sladko-kvetinové vône a stále sa snažím nájsť kvetinové parfémy s krémovým, púdrovým podtónom (a možno mierne citrusovým začiatkom). Viem, že to môže pre niekoho znieť divne, ale je to to, čo lahodí môjmu nosu, takže sa väčšinou orientujem týmto smerom.
Opium Vapeurs de Parfum presne spadá do tejto kategórie. Jemný mandarínkový začiatok so štipkou ružového korenia prechádza do jazmínového oparu, ktorý je zakončený krémovou vanilkou, kadidlom a troškou muškátového orieška. To, čo na nej oceňujem najviac je fakt, že aj napriek tomu, že obsahuje vanilku nie je príliš sladká, všetko v tejto vôni je vyvážené a navzájom sa dopĺňa.
(Aby som sa zasa netvárila ako fajnovka, páčia sa mi aj menej sofistikované vône, napr. Versace Versense si ma získal, aj keď ide o vyslovene citrusovú vôňu – hoci so zvlášnym hrejivým zakončením.)



Van Cleef & Arpels Feerie

Sestra má na vône diametrálne odlišný vkus ako ja. Má rada ovocné vône, trošku sladké, trošku kvetinové, ale určite nie vyslovené „svieženky“ pre dievčatá v teen rokoch. Naposledy používala krásnu limitku „jabĺčok“ DKNY - Sweet Delicious Pink Macaroon, ktorá očarila dokonca aj mňa. Keď sa jej minula, nahradila ju vôňou s flakónikom, ktorý je hotové umelecké dielo - Van Cleef & Arpels Feerie. Táto vôňa sa síce tvári tajomne a asi by ste hádali, že obsah bude výrazný a ťažký, opak je však pravdou. Snúbia sa v ňom svieže ovocné tóny mandaríniek a ríbezlí, ktré sú nasledované kvetinami – hlavne fialkou a jazmínom. Rozhodne ide o ovocno-kvetinovú vôňu, ktorá však každému vonia inak a inaks a rozvinie aj na každej pokožke. Parfém je dokonalou kombináciou medzi sviežosťou a tajomnosťou, rozhodne nie je prvoplánovkou.

AVON – Instinct

Poslednou vôňou, ktorá je podľa mňa ideálnou na chladnejšie dni je novinka od AVON-u, ktorú sme testovali, parfém s názvom Instinct. Je síce prezentovaný ako sexi a odviazaný, ale podľa mňa ide o úplny opak toho (a nevidím to ako negatívum). Je to čistá, elegantná a komplexná vôňa, ktorá nebude vadiť takmer nikomu. Preto je skvelá do kancelárie či inej práce, kde musíte v uzavretom priestore byť s ľuďmi, ktorí neznesú rôzne výrazné pachy. Prvý dojem z tejto vône je určite svieži, jemné citrusy a tzv. „zelené tóny“, ktoré prejdú do sladkastých drevitých tónov santalového dreva. Je to naozaj príjemný parfém, ktorý aj napriek tomu, že je „len z AVON-u“, veľmi príjemne vonia a aj pomerne dlho vydrží (na mne cca 5-6 hodín). Osobne mám tiež radšej kvalitnejšie vône, ale aj z AVON-u som mala zopár favoritov, napr. ich klasiku Incandessence či Bond Girl 007, ktorá ma vždy chytila svojou kombináciou sviežeho ovocia a hrejivých podtónov. Takže by som ani parfém Instinct určite nezatracovala J.

Toto sú teda naše vône na chladnejšie dni, dúfam, že od Ježiška dostanem jednu sviežu kvetinovú z môjho wishlistu J (ak si nepamätáte, ide o Kenzo – Amour Florale).
Na záver ešte chcem pripomenúť moju obľúbenú stránku, čo sa týka výberu vôní – Fragranticu. Je naozaj dokonalá (teda až na to, že sa treba po určitom čase zaregistrovať, lebo vás to nepustí ďalej), nájdete tam každú vôňu (aj tie z AVON-u), jej zloženie, ako to zloženie vnímajú nositelia vône, intezitu, výdrž, recenzie, podobné parfémy... Pre mňa raj.


Vaša Nikavero

Môže sa vám tiež páčiť

2 komentárov

  1. Ja to Opium asi skocim onuchat to parfumky :)) Dlho som pouzivala Chloe Chloe, ale ono to pouziva strasne vela ludi, tak hladam nieco nove..
    Tiez mam Versanse a je to v pohode, ale nie je to ono..nie je to pudrove:( Teraz pokukujem po Narciso Rodriguez Eau de Musc (jemna vona cistoty) ..alebo po niecom fakt sofistikovanom ako Channel Madmoiselle..
    Poznas nejake z nich? Ako ich vnimas?

    Peacock & Pineapples

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Siu: Mňa Chloé ani jej verzie nikdy nejako neočarili, hlavne asi preto, že na mne mi nevoňali. Určite to poznáš, niektoré vône sú na papieriku či priamo vo flakóne božské, ale akonáhle sa spoja s tou "tvojou" chémiou, je z toho zrazu hlavybôľ. Podobný osud pre mňa má aj Chanel Madmoiselle, bohužiaľ, už som ju skúšala viackrát (či náhodou) a na mne mi nikdy nevoňala. A Narciso Rodrigues, tú som neskúšala, od nich mi vcelku vonia len ich klasika "For Her" v čiernej fľaštičke.. Asi som veľmi nepomohla, ale prajem veľa šťastia pri hľadaní, nájsť tú správnu vôňu nie je ľahké :)
    Nikavero

    OdpovedaťOdstrániť

Náš Fejsbučik

Kto nás rád číta