V jednoduchosti je krása

8:30

Spomínate si na moje sťažnosti ohľadom problémov s ekzémom? Bohužiaľ stále poriadne neviem, prečo k nemu z času na čas dochádza a z toho dôvodu sa snažím svoju pleť nezaťažovať. Zminimalizovala som množstvo výrobkov, ktoré používam a tiež som prešla na prírodnejšie alebo zložením jednoduchšie produkty. Nestal sa však zo mňa „prírodný maniak“, ktorý na seba nedá žiadne výrobky s chemickými látkami, to nie. Skôr som sa začala zameriavať na prípravky určené pre citlivú pleť a s minimálnou parfumáciou.

A viete čo? Ono to funguje. Samozrejme nechcem tvrdiť, že za tým nemôžu byť aj iné aspekty (hormonálna rovnováha, strava, stres), ale mojej pleti sa momentálne celkom darí. Nie je príliš mastná ani suchá, nemám problém s akné ani podráždením. Jediné, čo ma trápi sú upchaté póry, ktoré sa snažím zmierňovať občasným použitím čistiacich másk.

Čo teda používam?
Ako som už povedala nespočetnekrát, pri odlíčení pre mňa nič neprekoná Bioderma Sensibio H2O micelárnu vodu. Na odlíčenie očí mi vyhovuje dokonale. Neštípe, nedráždi a odlíči môj bežný make-up bez akýchkoľvek problémov. Jednoducho som ešte nemala dôvod ju meniť.

Na odlíčenie tváre používam dva výrobky. Cca 2-3 krát týždenne začínam čistenie pleti kokosovým alebo olivovým olejom. Nanesiem ho na pleť a poriadne ju premasírujem – make-up sa tak rozpustí a dokonca sa sčasti zvyknú uvoľniť aj upchaté póry. Potom zvyknem použiť moje Nubian Heritage čierne mydlo. Mám ho už večnosť a hoci ho nepovažujem za zázrak, pleť dokáže vyčistiť bez vysúšania a podráždenia. Teraz zvažujem kúpu nejakého čistiaceho krému, avšak asi budem musieť znova objednať zo zahraničia (konkrétne rozmýšľam nad iHerb), keďže v našich končinách to nie je ešte až tak rozšírenný typ výrobku (viete o značkách, ktoré majú vo svojom sortimente čistiace krémy?)


Ráno pleť nečistím „mokrým“ spôsobom, preto som si kúpila pleťovú vodu Biopha Organics. Bola v akcii, mala pumpičku a celkovo vyzerala sympaticky – išlo mi najmä o to, aby neobsahovala tonu rôznych parfémov a konzervantov. Je to vlastne odličovač (a odličuje mizerne), ale ako pleťová voda slúži. Avšak nie som s ňou úplne spokojná, keď som mala pokožku podráždenú ekzémom, tak ma dosť štípala a celkovo som pri jej použití nemala bohvieako komfortný pocit. Uvažujem o kúpe nejakej kvetinovej vody – ružovej, levanduľovej a pod. Aké máte s takýmito pleťovými vodami skúsenosti vy?

Keď nemám pleť podráždenú, tak 1-2x týždenne použijem aj peeling Bioderma – Hydrabio. Je perfektne vyvážený v tom, že aj keď z pleti v pohode odstráni odumreté čiastočky, nevysuší ju ani nie je veľmi abrazívny.


Následná starostlivosť je extrémne jednoduchá. Bioderma Sensibio Tolerance+ krém si ma 100% získal. Hodí sa pod každý make-up, hydratuje, ale nie je mastný a pokožka sa po ňom neleskne. Zvyknem ho používať aj v kombinácii s očným krémom z rady Sensibio.

Párkrát za týždeň použijem namiesto Sensibio krému na noc levanduľový pleťový olej Saloos. Má antiseptický účinok a vstrebáva sa rozhodne lepšie ako by som od oleja čakala.  Ráno sa zvyknem budiť s naozaj príjemne hebkou pleťou. Nepoužívam ho však každý deň, nemám pocit, že by to mojej zmiešanej pleti prospievalo. Ak mám na pleti vyslovene suché miesta z ekzému, použijem kokosový olej (btw, počula som rôzne šumy, že práve kokosový olej spôsobuje upchávanie pórov, tak neviem či sa ho nebudem musieť vzdať. Rozhodne by som to však nechcela, keďže na ekzém zaberal priam čarovne.)

Toto je asi tak aj všetko. Ak má pocit, že pleť potrebuje prečistenie, lokálne nanášam čistiace pleťové masky (viď tentomôj podrobnejší článok) alebo Bioderma Sébium  AKN krém.

Poviem vám, kvôli tejto mojej zminimalizovanej rutine sa do úzadia dostalo strašne veľa výrobkov. U niekorých som veľmi chcela, aby fungovali (napr. Saloos hydrofilný odličovací olej Ylang Ylang, Balea sérum s kyselinou hyalurónovou  alebo Avalon Organics levanduľový krém), ale jednoducho si nesadli s potrebami mojej pleti.

Viem, že sa teraz možno smejete, že ak toto je minimum a jednoduchosť, tak zjete kefu :D Ale u mňa naozaj ide o jednoduchú rutinu, hlavne v tom, že neskúšam nové produkty a nenechávam sa zlákať sloganmi o hydratácii, rozžiarení či prečistení, ale stojím si za svojimi výrobkami a postupmi.

Aký je váš názor, meníte často výrobky zo starostlivosti o pleť?

Vaša Nikavero

Môže sa vám tiež páčiť

5 komentárov

  1. Tolerance Plus je favorit na plnej čiare, aplikujem ho iba na den, na noc frcia oleje a inak to uz asi ani nebude :D Momentalne jojobovy, pred tym konopny (ale ten som musela dat prec, kvoli upchavaniu porov, aj ked ked prvy tyzden som bola velmi nadsena) a mandlovy a hroznovy (ten je inak vhodny na zmiesanu plet) na odlicovanie vyrazneho makeupu oci pouzivam uz iba hydrofilne oleje, momentalne levandulovy a je to strasne prijemne si tak vecer oci pretierat ukludnujucou levandulou :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ja milujem biodermu :)
    Pozývam ťa na moju giveaway :)BellesFleurs

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Obě věci (krém a oleje), na které ses ptala tak najdeš u dr.hauschky a všechno je čistě přírodní =)

    Loveliness By Tess

    OdpovedaťOdstrániť
  4. zjem kefu :-D
    - čistící krém má Biotherm, ale je drahý a nebyla to žádná hitparáda (dokonce tuším, že jsem o něm psala článek)
    - mně osobně kokosák způsobil nehorázné boule, nemůžu ho použít ani 1x v nouzi na odlíčení :-(
    - oleje od Saloos budu v budoucnu volit raději neparfémované (jestli vůbec nějaké), protože časem mi udělají právě ten ekzém
    - naopak od Saloosu chválím dličovací oleje, stáhnou výborně celé líčení očí, což u Sensibio mi dá docela práci.
    Takže každý to máme jinak, ale určitě je v jednoduchosti síla :-) Já aktuálně spotřebovávám svůj arzenál výrobků, začala jsem těmi horšími. Ty dobré zatím leží mimo a už se na ně fakt těším...a hlavně mám pak předsevzetí, že už nebudu experimentovat a zůstanu u osvědčených.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Máš veľmi pekný blog.Držím palce v blogovaní...Budem rada,keby si si pozrela môj blog.Ďakujem♥

    http://petushbeautybook.blogspot.sk/

    OdpovedaťOdstrániť

Náš Fejsbučik

Kto nás rád číta