Veľký súboj korektorov (Maybelline, Avon, e.l.f. a iné)!

8:30

Už dávno sa na blogu nevyskytol žiaden súboj – kozmetických produktov, samozrejme. Často je to z toho dôvodu, že zvyčajne doma nemám z jedného druhu výrobkov toľko produktov, aby to stálo za reč. Ale ako som si tak minule obzerala svoju kozmetickú zásuvku, uvedomila som si, že sa tam vyskytuje podozrivo veľa korektorov. Niektoré celkom nanič, iné lepšie. Prečo ich teda neporovnať a ušetriť vás od kúpy nie príliš dobrých výrobkov?


1. Prvým „súťažiacim“ je v tomto prípade starý známy osvedčený výrobok, o ktorom odo mňa nepočujete po prvý krát  - Maybelline Affinitone. Momentálne ho mám doma dokonca vo dvoch odtieňoch, pretože ak je na neho nejaký zľavový kupón alebo akcia, kľudne si ho nakúpim aj do zásoby. Netuším z akých záhadných dôvodov, ale na Slovensku sa predáva len v dvoch odtieňoch, a to 02 Natural a 03 Sand. Kde sa podela  01, ktorú by sme asi všetky uprednostnili, netuším. Každopádne sú oba tieto dostupné odtiene pomerne svetlé, takže ich zvládnu aj majiteľky bledšej pleti (podobne ako ja).
Korektor je tekutý a jeho balenie patrí medzi klasiky v tomto type výrobku – je to tuba alá lesk na pery  s penovým aplikátorom. Mne tento štýl pomerne vyhovuje, aplikácia je jednoduchá,použijete len toľko produktu, koľko práve potrebujete a zároveň ho môžete precízne naniesť na konkrétne miesto.
Konzistencia je naozaj krémová, ako stvorená na korigovanie kruhov pod očami. Ja ho používam presne na tento účel, niekedy však pretriem aj rôzne začervenané miesta, hlavne ak sa rozhodnem v ten deň nepoužiť žiaden make-up, len korektor a púder. Krytie je stredné, výdrž výborná - ja ho zvyknem prepudrovať, usádzanie do vrások som neregistrovala. Ako jedinú nevýhodu vidím práve odtiene, ani jeden z nich mi nesedí 100% (svetlejší 02 je do ružova a 03 zas mierne do oranžova) a má isté tendencie jemne zoxidovať.  Ale keďže ide o výrobok za príjemnú cenu (4-5€), ktorý dostanete v každej DMke, som mu ochotná čo-to odpustiť.

2. Nasleduje produkt, ktorý je jedným z dôvodov, kvôli ktorým má AVON nie úplne dobré meno.  Koncept je takmer totožný s Maybelline Affinitone, korektor Calming Effects je krémový korektor s penovým aplikátorom určený hlavne pod oči.  To, v čom tkvie jeho problém podľa mňa môžete identifikovať na prvý pohľad – áno, táto Umpa-Lumpa orandžáda je odtieň Light. Netuším v ktorom vesmíre je toto light, ak by aj tento korektor bol určený pre vyslovene pre ženy s tmavou pleťou, aj tak by im nemohol odtieňovo sadnúť.  Bonusom je to, že takmer vôbec nekryje. AVON, pýtam sa, prečo?? Táto kúpa bola omyl a dôrazne vás varujem, aby ste ju nezopakovali :). Viac sa to ani neoplatí komentovať.

3. Tretím výrobkom je chuťovka, ktorú som vyhrala na blogu u Tuttobene a verte tomu, že som od radosti skákala takmer po strop. Totiž, aj keď  ide o korektor od u nás bežne dostupnej značky Maybelline,  tento druh – Age Rewind – sa u nás aj napriek veľkej popularite v zahraničí nepredáva. Tuttobene odtieň vyberala podľa zdravého rozumu – preto u mňa zakotvil extrémne svetlučký odtieň Fair. Je fakt svetlý, obstál by aj u najväčšej bledule, jediným miniproblémikom je jeho ružovkastý podtón. Ja rozhodne uprednostňujem korektory ktoré sú viac dožlta, avšak aj s týmto sa dá pracovať.  Balenie je iné na aké sme bežne zvyknuté, produkt doslova „vytočíte“ na zabudovaný penový aplikátor. Čo vám poviem, nehodnotím ho veľmi pozitívne. Je to nehygienické, nepraktické a je z toho neporiadok. V tej „hubičke“ vám ostáva po bokoch kopa produktu, čo čistote rozhodne nepridáva. Ja ho používam tak, že korektorom pár krát otočím a tú hubku doslova vyžmýkam a produkt potom nanášam z chrbta dlane štetcom. Netvrdím, že je to nejako extra hygienickejšie, ale aspoň kontrolujete množstvo a umiestnenie produktu.
A samotný produkt je to, prečo si korektor získal tak dobré meno. Kryje ako divý, a to aj napriek tomu, že sa neusádza do pórov a mikro vrások. Navyše vydrží. Veľkým problémo je však nedostupnosť. Jasné, na nete ho niekde zoženiete, ale koniec koncov sa vám veľmi predraží a za drogériový korektor zrazu dáte viac ako 10€.. Ostáva už len dúfať, že podobne ako s BabyLips to dopadne aj tuto a korektor sa k nám raz dostane.

4. Nasleduje ďalšia slepá kúpa a menšie sklamanie. V rámci testovania som poprosila kamarátku, ktorá bola v USA, aby mi objednala tento kúsok zo Studio rady značky e.l.f.  Maximum Cover. Kameňom úrazu bolo však vybrať odtieň – vlastne si už ani nepamätám ako som skončila u tohto s názvom Sand. A tento výber bohužiaľ poznačil celý nákup. Korektor sám o sebe totiž nie je zlý. Má fakt super balenie, jednoduchú čiernu tubu, z ktorej si produkt vytlačíte podľa potreby. Konzistencia je hustejšia, a preto je možné ho použiť nielen pod oči,  ale na celú tvár – ak by ste si ním však predsa len chceli zakrývať kruhy pod očami, dajte si pozor, má tendencie sa jemne usádzať do línií okolo nich. Nevytvára mapy a výdrž je dobrá. Len ten odtieň.. Ja ho proste nemôžem používať, je relatívne tmavý a do oranžova a všetky nedokonalosti tak skôr zvýrazním ako zakryjem.

5. Posledným súťažiacim je stálica v mojej kozmetickej zbierke. Kupujem ho naozaj už roky, až sa divím, že som pri ňom aj napriek neustále sa meniacemu trhu zostala. Mám však svoje dôvody :) Ide o jednoduché trio korektorov od značky Oriflame (ktorú v dekoratívke inak nemusím). Korektory sú krémové, ani príliš mastné, ani príliš suché, tak akurát na zakrytie vyrážok či drobných žiliek.  V balení nájdete zelený korektor na zmiernenie začervenania a dva telové odtiene, z ktorých si vždy viete namiešať farbu na mieru.  Ja na nanášanie používam malý štetec a farby miešam na chrbte ruky. Je to pre mňa nenahraditeľný pomocník, zatiaľ som nevidela nič, čo by ho potenciálne mohlo zastúpiť.

A ešte tu máme farebné porovnanie:

A kto je teda víťazom tohto súboja? Je to nejednoznačné, Maybelline však kraľuje korektorom, ktoré vás zbavia kruhov pod očami a Oriflame si poradí s vyrážkami. Priestor na zlepšovanie tu však stále je, preto sa môžeme nechať prekvapiť. 


Aký korektor by som podľa vás mala ešte vyskúšať?

Vaša Nikavero

Môže sa vám tiež páčiť

13 komentárov

  1. Trošku som si zaspomínala:), trio korektorov od Oriflame som si v minulosti aj ja opakovane kupovala, mala som ho veľmi rada hlavne pre krémovú konzistenciu- odvtedy vyhľadávam prevažne krémové korektory. Ak sa ku mne dostane Oriflame katalóg rada si ho znovu objednám...:)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak tak, je to klasika, niekedy netreba fancy obal a obrovskú reklamu, aby bol dobrý :)

      Odstrániť
  2. Umpa Lumpa orandžáda :D Ten Maybelline sa mi paci, ale verim, ze ta spongia musi byt peklo..
    Ja mam Nars Chantilly a dufam, ze mi vydrzi, kym sa zase nejaka kamoska dostane do USA :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Predpokladám, že Nars je iný level :D Ale keď ja ešte stále nemám pocit, že zarábam dosť na to, aby som si kupovala drahú dekoratívku :D

      Odstrániť
    2. Mnoo to ani ja :D Mam ich len zopar takych drahsich. Ale na druhej strane mam pocit, ze na malickosti miniem ovela viac penazi..lebo ved lacne to je, neboli to tak. Mozno by bolo lepsie zamerat sa na kvalitu, nez na kvalitu.. (to len ako moje vnutorne zamyslenie, nemyslim to nijak mentorsky:))

      Odstrániť
    3. Co ja viem, tieto korektory som napr. 'zbierala' fakt dlho a myslim si, ze ani dokopy nemaju taku hodnotu ako jeden od NARS :) Nejako sa neviem vnutorne stotoznit s tym, ze mam dat za nieco co si natieram pod oci tolko ako za topanky. Osetrujuca kozmetika, to ano, ale dekorativka, tam som este nenasla odvahu az tak investovat.

      Odstrániť
  3. Mne momentalne dochadza korektor od Dermacolu. Pre mňa užitočný článok, aspoň mám prehľad o korektoroch.
    Biela Mačka

    OdpovedaťOdstrániť
  4. aspoň si mi vyriešila záhadu prečo je Maybelline 01 vždy "vypredaný"! už asi 2 mesiace ho všade kontrolujem a čudovala som sa ako ide na dračku, aj keď mi teda bolo divné, že nemá ani korektor, ale s možnosťou, že sa k nám nedodáva som akosi nerátala...ja som chcela vyskúšať korektor z rady Fit, ale nejak som naň nikde nenarazila, škoda...:/, keď tak na to pozerám Maybelline by sa mohol hecnúť a dodať aj novinky zo sveta...:)))

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Když jsem začala opouštět tuhé korektory v tyčince, podobnou paletku jsem měla od Avonu. Byla docela fajn, na to, že si myslím, že Avon i Oriflame dekorativku nějak moc neumí... Měla jsem ji ráda, než mi teda přestaly vyhovovat krémové korektory a obrátila jsem se definitivně k tekutým.

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Momentĺne som prešla na tekuté korektory, vyhovujú mi viac. Používam od Rimmelu, Astor, Catrice a ten Maybelline určite vyskúšam

    OdpovedaťOdstrániť
  7. jsem vážně jediná, o korektory použije asi jednou za měsíc? =D

    Loveliness By Tess

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Nájsť dobrý korektor je skutočne veda, keď tak lovím v hlave, ani neviem, ktorý si vybrať, Dermacol Make-up Cover je asi to prvé, čo mi napadne, no je pomerne mastný a nechce sa vsiaknuť do pleti. Rada používam aj korektor od Eucerinu, ten je skvelý hlavne pre aknóznu pleť, pretože akné nielen zakryje, ale ho aj zároveň lieči. Inak je dobrý vraj korektor Catrice Camouflage, ale osobnú skúsenosť s ním nemám, takže neviem povedať.

    OdpovedaťOdstrániť

Náš Fejsbučik

Kto nás rád číta