Kozmetika na cesty - sviatočná edícia

10:59

Aj keď väčšinu roka trávim v Bratislave, na sviatky sa vždy vraciam do Bardejova, je to miesto, ktoré budem vždy nazývať domovom, nech ma osud zaveje kdekoľvek. Keďže tam však nebývam až tak často, nenechávam si tam žiadnu dekoratívnu kozmetiku a všetko si vláčim pokaždým so sebou. Čo obsahuje moja taštička, s ktorou si budem musieť vystačiť dva týždne, a to počas sviatočnej sezóny?

Podklad je pre mňa najdôležitejšou súčasťou. Bez neho akýkoľvek rúž či očný tieň vyzerá o ničom. U mňa je pomerne konštatný. Momentálne je mojím obľúbeným make-upom Skin Luminizer od Max Factor (recezia tu), ktorý nanášam prstami a zbožňujem jeho prirodzený finiš. Pleť dokonalú nemám, preto si pomáham ešte dvoma korektormi. Pod oči používam Instant Age Rewind od Maybelline (Ach, prečo len nie je bežne dostupný aj u nás?) a na nedokonalosti je tu už toľkokrát spomínané trio korektorov od Oriflame. V ich aplikácii mi pomáhajú dva štetce, huňatý na kruhy pod očami a precízny na vyrážky a začervenané miesta. Celé to fixujem púdrom Smooth Skin od NYC. Ide o transparentý púder, ktorý pleť zmatní bez toho, že by na tvári vytvoril ďalšiu zbytočnú vrstvu. Na nanášanie používam univerzálny štetec e.l.f. zo Studio rady. 

Ďalším nemenným faktorom pri mojom líčení je úprava obočia. Vždy ho prečešem hrebenčekom a zvýrazním púdrom, momentálne sa snažím minúť túto sadu od MUA. Extra sa s tým nebabrem, pomáha mi skosený štetec, ktorý mám z nejakej sady z eBay. S lícenkami je to už o niečom inom, tam vždy vyberám podľa zvyšku líčenia. So sebou som si tentoraz priniesla zapečenú lícenku Milani v odtieni Red Vino (krásna farba, ale dosť ťažko sa s ňou pracuje, je mega pigmentovaná) a duo e.l.f., v ktorom je príjemná broskyňová lícenka vhodná na každodenné nosenie. Bronzer v sade tentokrát asi nevyužijem. Na nanášanie používam štetec od Zoevy. 

Ako iste viete, nie som na šialené kreácie pri líčení očí, jednoducho som sa v tom nenašla. Aj tak však chcem mať pri líčení istú variabilitu. A na jej dosiahnutie sa vždy hodia nejaké paletky, ja som sebou už večnosť vláčim túto MUA paletu, ktorá by mala byť kópiou Naked I od Urban Decay. Čo vám budem hovoriť, kvalitatívne by to moholo byť aj lepšie, ale s dobrým podkladom (Primer Potion od Urban Decay) sa nemôžem sťažovať. Niekedy si pomáham aj krémovými očnými tieňmi, ktoré zbožňujem pre jednoduchosť ich používania a výrazný efekt. So sebou som si vzala kúsok z Vamp! kolekcie Pupa, trbiletavý zlatý odtieň od e.lf.-u a stredne hnedý odtieň od rovnakej značky. So štetcami si pri cestovaní ťažkú hlavu nerobím, hravo si poradím s mini setom EcoTools, blending štetcom e.lf. a skoseným štetcom na linku z H&M. 


Pri líčení očí si, samozrejme, nevystačím len s očnými tieňmi, riasenka je nutnosťou. Aká značka, to popravde neriešim, mám mega krátke riasy a zázraky nečakám od žiadnej. Takže používam, čo je po ruke, teraz to je maskara značky Astor - StimuLash Volume. Popravde riasy pekne zvýrazní, ale dosť sa rozmazáva, takže obľúbenec sa z nej nestane. Naopak, nečakanou hviezdou je pre mňa Dermacol Precise Black linka v pere. Je krásne čierna, vytvára presné línie a vydrží. Na jemnejšie líčenie stále používam ceruzky AVON Glimmerstick Diamonds. Preferujem odtieňe Smokey Diamond a Brown Sugar. 

Vianoce a sviatky sú pre mňa synonymom výrazných červených pier, a podľa toho vyzerajú aj produkty, ktoré som si so sebou brala. Základom výrazných pier sú podľa mňa ceruzky na pery, ja nie som náročná a vlastním len tieto dve značky Essence, jednu v tmavšom a druhú v žiarivejšom odtieni. K tej žiarivejšej sa dokonalo hodí Pout Paint od Sleek-u (odtieň Pin Up), ktorý sa z pier ani nehne. A k tej tmavšej budem skúšať Moisture Stain od Revlonu, ktorý som dostala predčasne na Vianoce. Pri prvom použití som však z neho nadšená nebola, akosi mi nechcel na perách držať. Uvidíme. Z neutrálnejších odtieňov mám so sebou len Maybelline Color Whisper. (No dobre, priznávam, nejaké produkty na pery mám ešte v mini kozmetickej taštičke v kabelke. Tých predsa nikdy nie je dosť!)

No a nakoniec mi nedá sa s vami rozlúčiť želaním pokojne prežitých sviatkov v kruhu vašich najbližších.

Vaše Nikavero a LadyZet

Môže sa vám tiež páčiť

5 komentárov

  1. a ja želám vám, aby ste mali stále úsmev na tvári (a veľa dôvodov preň) a krásne prežité sviatky

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Pekné sviatky prajem aj ja! Ja tiež pobudnem pár dní v BJ u rodiny :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. same dobre vecicky :) kopec z toho co si v prispevku spominala by som rada vyskusala, len skoda, ze sa to na Slovensku neda kupit :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Ty Pupa stiny mam a jsou skvele, opravdu top, kam se hrabe Naked 3....

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Na ten Instant Age Rewind od Maybelline sa chystám, len čakám na nejakú lepšiu akciu na feelunique, lebo by som k nemu rada prihodila viac vecí:)

    OdpovedaťOdstrániť

Náš Fejsbučik

Kto nás rád číta