Mavala Duo pre dlhotrvajúcu manikúru

8:30

Pamätám sa, že už asi ako 12-ročné dievča som riešila to, že moje nechty rástli veľmi pomaly a vkuse sa mi lámali. A tak to pokračuje až do dnes. Neviem, asi to má niečo s chemickou rovnováhou alebo dedičnosťou, ale už som sa zmierila s tým, že moje úsilie o peknú manikúru bude vždy o niečo náročnejšie, že nechty nikdy nebudem mať dlhé a lakovanie ma čaká aj každé 3 dni, keďže laky na lámavých nechtoch proste nedržia.

Aj keď som toto všetko akceptovala, nezamená to, že sa nesnažím si túto situáciu uľahčiť - rada skúšam nové produkty, či už vitamíny alebo rôzne podlaky a nadlaky, ktoré nechty spevnia a udržia manikúru v schopnom stave dlhšie. Tento fakt je dobre známy aj mojim kamarátkam, ktoré mi z času na čas darujú nejakú nechtovú vychytávku. Na narodeniny som dostala túto sadu od značky švajčiarskej značky Mavala. Pokiaľ sa nemýlim, na SVK je bežne dostupná v parfumériách. ja som ho našla na webstránke Fann, momentálne tam je v akcii za niečo okolo 8€. Bohužiaľ netuším ako sú na tom kamenné predajne.

Toto duo obsahuje Ochranný podkladový lak a Nadlak, ktorý ma zvýšiť lesk a pevnosť vašej manikúry. 

Popravde celkom nechápem, prečo majú produkty odlišný obsah. Podlak i nadlak predsa používame rovnako často a či ho dávame pod farebný lak alebo nad farebný lak, vždy minieme totožné množstvo. Takže zmysel tejto stratégie mi trochu uniká. 


Podlak je síce priehľadný, ale má modrastý nádych. Schne do lesklého finišu, pomerne rýchlo. Za celý čas čo ho používam viditeľne nezhustol. Čo sa týka nadlaku, ten je klasicky priesvitný, na prvý pohľad si na ňom nevšimnete nič, čo by ho odlišovalo od sivého priemeru. Nanešťastie schne večnosť, čo rozhodne nie je výhodné ak navyše používate lak, ktorý s rýchlosťou schnutia na tom tiež nie je najlepšie.

Najdôležitejšie sú ale výsledky. A ja vám neviem, podľa mňa je to totálne nanič. Šokujúce :D. Dôvodov, prečo si to myslím, je viacero. Po prvé, spraviť si manikúru s týmito produktami trvá dlhšie. Čas schnutia je priemerný, ale ak ste zvyknutí na produkty ako Sally Hansen Instadri, bude vám to pripadať ako večnosť. A je veľmi veľká šanca, že si manikúru na niečo otlačíte kľudne aj hodinu po nalakovaní. Čo však sklame najviac je fakt, že ani podlak, ani nadlak mi výdrž manikúry nepredĺžil. Ani o deň. Skôr som mala pocit, že to bolo ešte horšie. Nadlak pôsobí na farebný lak vytvrdzujúco, a to spôsobilo, že začal praskať. Končeky sa oťukali takmer bleskovo.

Moja prvá skúsenosť so značkou Mavala dopadla teda neslávne. Skúšali ste nejaké produkty, odporúčali by ste ich? Pre mňa bolo toto duo prepadák a teraz ho používam len zriedkavo.

Dúfam, že vám pracovný týždeň prebieha príjemne, my sme so sestrou skonštatovali, že sme v poslednom čase písali veľmi málo príspevkov o lakoch na nechty, takže v blízkej budúcnosti to hodláme napraviť. :)

Vaša Nikavero

Môže sa vám tiež páčiť

3 komentárov

  1. Od Mavaly som mala nejaký červený lak na nechty a to bola katastrofa. Prvý nech sa mi zlúpal zásadne vždy hneď druhý deň po nalakovaní...

    OdpovedaťOdstrániť
  2. tak toto nepoznám, ale aspoň viem, že si to nekúpim :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Na kombo lámavé nehty, na kterých nedrží lak se mi osvědčilo braní multivitamínů a lak od Sally Hansen (teda, možná mají ty odstíny kolísavou kvalitu, já moc barvy nestřídám, používám barevné laky jen na zdobení, ale ten bílý, co mám teď, mi v klidu vydržel na nehtech pět dní. Dvě vrstvy bez nadlaku, očekávám, že když tak po třech dnech manikúru oživím ještě nadlakem, tak něco navíc dá.)

    OdpovedaťOdstrániť

Náš Fejsbučik

Kto nás rád číta