Štýl alá Nikavero

17:02

Nejako sa nám to tu v poslednom čase hemží recenziami, preto som si povedala, že by nebolo úplne odveci zmeniť trošku tému a pohovoriť si o móde. Veď fashion blogerky sa nám do remesla pletú stále, tak prečo to raz neotočiť? ;)

Klamala by som, ak by som tvrdila, že oblečenie neriešim. Ak nemám dopredu premyslené, čo si na ďalší deň oblečiem, ráno mám pred skriňou celkom problém a vo výslednom outfite sa nakoniec zvyčajne aj tak necítim bohvieako komfortne. Takže áno, aj nedbalo vyzerajúci outfit je u mňa pravdepodobne premyslený :).

Na druhej strane však nemám rada prečačkanosť. Doslova to neviem prehnať s doplnkami – napr. vadí mi ak mám na tej istej ruke aj prsteň aj náramok alebo ak si dám náhrdelník, zväčša si už nedávam žiadne náušnice. Konzervatívnosť v tomto smere však vždy doženie mojou vášňou ku jednotlivým výrazným kúskom oblečenia. Nemám problém nosiť veľké štrukturované sukne, vzorované pančuchy alebo kožené nohavice.




Čo sa mi teda páči/nosím/želám si?

Čierna farba
Okej, toto nie je asi najlepší príklad a nemala by som sa tým veľmi chváliť, ale realita je taká, že čierne oblečenie sa v mojom šatníku vyskytuje najčastejšie. Vystihuje moju temnú dušu, haha. :D Ale nie, jednoducho sa mi dobre kombinuje. Ako som spomínala vyššie, nebojím sa výraznejších kúskov, ale nie som ten typ, ktorý by ich kombinoval viacero v jednom outfite. Preto mi čierne jednoduché oblečenie pomáha dopĺňať farebnejšie kreácie z mojej skrine. Čiernu takmer 100% preferujem najmä pri obuvi a kabelkách (ehm, som nudná, ja viem).


Sukne a šaty
Sukne a ešte lepšie šaty sú moja vášeň. Mám rada typicky ženské strihy, lákajú ma široké A-čkové sukne ale i obtiahnuté puzdrové siluety. Čím som staršia, tým viac sa vyhýbam totálnym minisukniam, i keď aj tie sa sem-tam objavia (teda ak je príležitosť, korporátne pracovné prostredie sa s nimi veľmi nekamaráti) Ale vo všeobecnosti preferujem dĺžku pár cm nad kolená. Som veľmi rada, že posledný rok-dva sa na scéne držia midi sukne a keďže som naozaj vysoká a chudá, tento trend mi plne vyhovuje. Momentálne moje srdce piští po kvetinových šatách v biznis strihu a ležérnych košeľových šatách v normálnej dĺžke.


Vzorované pančuchy
Aj keď veľa blogeriek berie pančuchy ako totálne faux pas, najmä telové, ja sa s týmto názorom nezhodujem. Nežijeme v trópoch a zvykne tu byť celkom zima (u mňa sa holé nohy zhodujú s teplotou nad 25 stupňov), navyše kopu času trávime v klimatizovaných priestoroch, kde tiež nie je najteplejšie. Plus, často treba myslieť aj na etiketu, ktorá sa s holými nohami veľmi nemá rada. No a nakoniec priznávam, že moje nohy sú fakt des. Epilácia, depilácie, škrabance či buchnutia nechávajú na mojich nohách nemiznúce stopy. Toto všetko sú dôvody, pre ktoré veľmi fandím pančuchám. V dnešnej dobe sa aj tie telové dajú dostať vo veľmi prirodzených prevedeniach. Ja si navyše užívam rôzne vzory, od pančúch so švami či nenápadnou mašličkou. V zime ma veľmi bavili pančuchy s efektom nadkolienok.


Ľahké transparentné materiály, rafinovaná čipka
Nenosím výstrihy, nechytám sa veľmi ani na crop-topy a odhalené ramená. Zato však s obľubou siaham po jemných, splývavých materiáloch, často mierne priehľadných. Som fanúšikom krásneho prádla, nebavia ma neprirodzené vypchávky, aj keď sa veľkosťou nemám čím chváliť J, ale viem oceniť slušivé materiály a zaujímavé spracovanie. A takéto prádlo podľa mňa kľudne môže aj decentne vykúkať či presvitať.

Pohodlné topánky
Som vysoká, takže k opätkom som nikdy extra neinklinovala, ale mala som pár období, keď som ich do outfitov zaradzovala pomerne často. Tie časy sú ale preč, k naozaj elegantným variantám volím naozaj drobný opätok a počas zvyšného času sa vyžívam v balerínach, oxfordkách a najnovšie aj Converskách a slip-on topánkach (hehe, cvičky ako zo ZŠ, ale to pohodlie!). V poslednom čase pokukujem aj po klasických teniskách, tie sa už dávno nenosia len počas športu – ale aj tuto sa prejavuje moja nudnosť, chcem ich celé čierne! :)

Čo poviete, je to so mnou beznádejná nuda? Je celkom vtipné, ako sa človeku postupne buduje vkus a celé to do seba akosi začína zapadať..

Každopádne,verím tomu, že tento typ článku bol pre vás osviežením od recenzií, tých máme na programe ešte dosť :).

P.S.: Ak ste v BA, budeme rady, ak nás prídete zajtra medzi 10-15:00 pozrieť na Bazár - Čačky, mačky, šatičky (z domácej truhličky), ktorý sa koná v Starej tržnici. LadyZet sa chystá zbaviť časti svojho šatníka. Dúfam, že sa tam vidíme!

Nikavero

pics via Pinterest

Môže sa vám tiež páčiť

2 komentárov

  1. Ty si podľa mňa sama o sebe tak výrazný typ, že si môžeš v pohode obliecť niečo "nudné" a aj tak to bude super :) A škodaaa, že je bazárik zajtra v takom čase, ja by som išla hneď, len líčim nevestu a potom už mám niečo dohodnuté... ach, rada by som vás zas videla :(

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Peknú spodnú bielizeň mám rada aj ja a neviem, ale páči sa mi, ak je ju trochu vidieť spod šiat či blúzky, nie nejako extra, nemusí to presvitať na kilometre, ale mám to rada. A šaty a sukne tie nosím najčastejšie, patria medzi moje obľúbené druhy oblečenia. V čom som určite rozdielna sú doplnky, mám rada výrazné náušnice, veľa náramkov, a jednoduché tričko vie podľa mňa skvelo doplniť výrazný náhrdelník. Prstene nenosím, keďže mám pomerne neštandardnú veľkosť (najmenšiu aká existuje) a v tej veľkosti sa prstene kupujú strašne ťažko a ak aj nejakú sú, tak majú nepekné priam detské vzory, takže nič pre mňa.
    Bianka

    OdpovedaťOdstrániť

Náš Fejsbučik

Kto nás rád číta