Naj prípravky na odličovanie a čistenie pleti

8:30

Ak by som si mala vybrať nejakú často omieľanú kozmetickú radu, ktorú sa podľa mňa oplatí dodržiavať, tak to rozhodne bude dôsledné odličovanie sa. Momentálne som moju odličovaciu rutinu dotiahla takmer k dokonalosti a dnešný článok vám odhalí jej tajomstvá.

Výrobky Bioderma sú na odličovanie top, bez micelárnej vody Sensibio H2O si odstraňovanie make-upu už neviem ani len predstaviť. Pravdepodobne ste o nej už všetci čítali až-až, takže viete, že jednoducho odlíči aj vodeodolný make-up, nerozmazáva ho a oči nedráždi.
Na jednoduchšie líčenia používam momentálne aj čistiace mlieko z rovnakej rady, avšak to ani náhodou nemá tak silu. Jeho výhodou je, že vôbec nevysušuje a očné okolie je po jeho použití príjemne hydratované.

Na linky, výraznejší make-up či dlhotrvajúce rúže som si konečne zaobstarala čistiaci olej. Keďže v našich končinách výber nie je bohvieaký, pátrala som hlavne na internete. Doma u mňa nakoniec skončil čistiaci olej od kórejskej značky Skin Food - Black Sugar. Napočudovanie nevonia cukrovo, skôr z neho cítim citrón. No dobre, tak pocukrovaný citrón. :) Olej nanesiem na suchú pokožku, špeciálnu pozornosť venujem očiam, doslova ho vmasírujem do mihalníc. Olej fakticky rozpustí make-up a vy po chvíli vyzeráte ako Joker. Vtedy na pomoc prichádza malý uteráčik namočený do horúcej vody alebo v mojom prípade ide o látkový obrúsok určené na detskú hygienu (keď je to dobré pre bábätko, musí byť aj pre mňa :)). Zohnala som ich tiež cez internet. Make-up ním jednoducho zotriem. Olej nie je veľmi mastný, nezanecháva preto ani nejaký povlak či nepríjemný mastný pocit.


Keďže sa však moje póry zvyknú upchávať, pokračujem ďalším krokom - čistiacim krémom na problematickú pokožku Alverde. Mala som z tejto rady masku a zbožňovala som ju. Podobne je to aj pri tomto čistiacom kréme. Je fascinujúce, ako dobre vyčistí pokožku bez toho, aby ju vysušoval. Niekedy si pomôžem masážno-čistiacou pomôckou Ebelin - to je tá ružová vecička na fotke dole.


Je fajn mať ustálenú rutinu, ktorá funguje. Jediné, čo mi teraz chýba ku šťastiu je poriadny nočný krém - nemáte tipy na niečo z prírodnejšej kozmetiky?

Prajem krásny víkend.

Vaša Nikavero

Môže sa vám tiež páčiť

1 komentárov

  1. Alverde cistiaci krem mam v plane vyskusat. Zatial pouzivam Alverde cistiacu penu na zmiesanu plet. Z prirodnych kremov odporucam Anne Marie Borlind. Ak nepoznas, pisem o nom aj na mojom blogu, takze mozes mrknut...

    OdpovedaťOdstrániť

Náš Fejsbučik

Kto nás rád číta