5 faktov o opaľovaní + Bioderma novinky a giveaway

8:30

Zdravím z rozpálenej Bratislavy! Blogová vlna ma síce ešte stále znovu nechytila, ale mám tu nejaké resty ohľadom recenzií (a giveaway), preto som tu s dnešným článkom.

Ako každé leto aj toto trávim z väčšej miery vo vnútri a keďže som poriadna bleduľa, na slnku potrebujem poriadnu ochranu. Ako to vlastne s opaľovaním je? Škodí, neškodí, čo vlastne znamenajú tie označenia na opaľovákoch... Preto na úvod prinášam na zrekapitulovanie pár dobre známych faktov:

1. Slniečko je síce potrebné pre tvorbu vitamínu D, úplne však stačí 15 minút denne, kľudne aj po ceste do práce, preto vypekanie sa na slnku pod zámienkou tvorby vitamínu D je naozaj iba povedačka (a nebezpečná).
2. Hlavné zložky slnečného žiarenia, ktoré predstavujú pre ľudskú pokožku riziko sú UVB a UVA žiarenie. UVB žiarenie je zodpovedné za zhnednutie či príp. spálenie a UVA žiarenie má na svedomí starnutie pokožky a slnečnú alergiu.
3. Je potrebné si uvedomiť, že ani voda alebo oblačnosť úplne nezabránia týmto UVA a UVB lúčom dopadať na našu pokožku, takže je treba myslieť na ochranu aj v takýchto situáciách.
4. Označenie SPF na obaloch nám prezentuje faktor ochrany proti UVB žiareniu. UVA faktor nemusí byť nutne uvedený, zákony v EÚ však prikazujú, aby bol minimálne tretinový ako faktor SPF.
5. Opaľovací produkt je nutné naniesť minimálne 20 minút pred vystavením sa žiareniu a v dostatočnom množstve (ak sa niekto natrie až na pláži, to pár kvapkami krému, tak sa nemôže diviť, že ho aj napriek tomu spálilo).

Ja sa pred slnkom poctivo chránim a pomáhajú mi pri tom aj výrobky značky Bioderma. Aj tento rok prišli na trh s novinkami, ktoré sme pre vás otestovali.

Pre deti pripravili Photoderm KID Opaľovaciu penu pre deti SPF 50+ 150 ml (14,90€) pri nanášaní ktorej nemôže protestovať ani najneposednejší nezbedník, veď je to akoby ste si na seba dávali šľahačku :). Len pozor, aby ju niekto aj neochutnal :).

A pre tých, ktorí neholdujú chemickému SPF filtru je tu 100% minerálna ochrana - Photoderm Mineral SPF 50+ Sprej 100g (20,70€). Je vhodný aj na atopickú či citlivú pokožku. Menšou nevýhodou, že keďže ide o minerálny produkt, po kúpaní sa môže objaviť biely povlak :/.

Najproblematickejšou časťou solárnej ochrany je pre mňa tvár, priznám sa, že väčšinou to odbijem SPF v dennom kréme alebo make-upe. Ak sa však chystám k vode alebo viem, že budem dlhšie vonku, ako prvú pomoc používam Photoderm MAX Aquafluid SPF 50+ 40 ml (17,78€). A to či už v klasickej alebo tónovanej verzii (existuje svetlý a tmavý odtieň). Pleť nemastí a nemám s ním taký ten nepríjemný "opaľovákový" pocit (i keď ak mám byť úprimná, v lete mám na pleti najradšej minimum produktov). 

vľavo tmavý, vpravo svetlý odtieň
Ako vidíte, s ochranou to rozhodne neflákam. A nemusíte ani vy, keďže máte možnosť vyhrať všetky produkty spomínané v tomto článku. Stačí nechať do nedele 9.8.2015 komentár s vašou mailovou adresou. 

Vaša Nikavero

Môže sa vám tiež páčiť

14 komentárov

  1. Biodermu pouzivame hlavne detom 😄

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Super! :) Přeji krásné letní dny! :)
    hezkakytka@seznam.cz

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Miluju opalováky od Biodermy, navíc se mi líbí jejich akce 1+1 a slevy :)
    vera.p@centrum.cz

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Bioderma je moja oblubena znacka a ich opalovacie pripravky mam velmi rada aj pre moje deticky
    july.velkova@gmail.com

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Rada by som tieto produkty vyskúšala. natalia.gazova(zavinac)gmail.com

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Bioderma rulezz =)
    msutkova@gmail.com

    OdpovedaťOdstrániť
  7. jedine bioderma co sa týka opalovakov jedina znacka pri ktorej viem ze alergia nehrozi
    moniakbullova@gmail.com

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Bioderma je must :-D tims.sobotova@gmail.com

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Ja hlavne strašne nechápem tých ľudí, ktorí sa chodia opaľovať úplne bez opaľovacích prípravkov pod zámienkou že vraj ich s opaľovákom nechytí alebo používajú mini faktor 6, ktorý je úplne nepostačujúci. Ja sa natieram vždy a vždy predtým, ako sa idem opaľovať, síce som lepkavá, ale aspoň chránená.

    OdpovedaťOdstrániť
  10. biodermu mám ráda, používám řady sensibio a atoderm, opalovací produkty jsem od nich ještě neměla, ale už nějaký pátek si říkám, že je musím také vyzkoušet. Nechápu, jak někdo může absolutně ignorovat sluneční ochranu. MikulkovaVendula@seznam.cz

    OdpovedaťOdstrániť
  11. ešte skúsim :)
    denkkaa8@gmail.com

    OdpovedaťOdstrániť

Náš Fejsbučik

Kto nás rád číta