I´m alive

14:00

Žijem. Ale zrazu mám 2 týždne pred štátnicami a ešte aj jednu skúšku pred sebou. Poviem vám, je to prúser, a to doslova, keďže štátnicových otázok je viac ako veľa a sú viac ako obsiahle. Takže ak sestra tiež nebude mať čas, najbližšie týždne tu, bohužiaľ, nič nové nepribudne. Ibaže by ma chytila prokrastinácia. :D
Takže som vám len chcela pridať pár fotiek z tých čias, keď som ešte mohla robiť aj niečo iné ako sedieť nad učením a chodiť do práce. Ospravedlňujem za za kvalitu niektorých fotiek, boli nafotené na predpotopný model iPhonu, a tie nie sú práve ktovieaké..

1. Takže, ako prvé som bola doma a shoppingovala.. Moje rodné mesto je síce oveľa menšie ako BA, ale sú tam vychytané sekáče s cenami ako 0,50€ alebo 1€. Taktiež drogérie majú svoje čaro, ceny sú lacnejšie a sú tam aj iné výrobky ako v na Slovensku monopolnej sieti DM drogérií. A nepohrdnem ani všadeprítomnými čínskymi obchodmi, niekedy mám pocit, že kvalitou sa hravo vyrovnajú Gate či H&M (hlavne po tom, čo sa mi po mesiaci roztrhlo dvojo nohavíc z H&M tak, že sa už ani nedajú opraviť), len dizajn je pozadu. 

2. Doma som vydolovala aj naj knihu môjho detstva - Pipi Dlhú Pančuchu od Astrid Lingrenovej. Ako vidíte, bola milovaná. :D

3. Konečne som mala čas užiť si aj trochu prírody, v Bratislava všetko strašne rýchlo zakvitlo a aj odkvitlo, preto ma potešili lány žltých púpav v záhrade pri našom dome po babke. Neodolala som a pustila sa do pletenia venca. Dopadlo to celkom dobre, čo poviete?

4. Stihli sme aj piknik v Medických záhradách. Keď je teplo, je tam stále plno, ale aj tak je to jedno z tých príjemnejších miest v Bratislave. A taká mini mozzarelka, cherry paradajka a Schwarzwaldská šunka tvoria dokonalé trio! Potom ešte vodná fajka a idylka je na svete!

5. Varila som. A snažila som sa, aby to boli čerstvé a zdravé jedlá. Chystám aj nejaký článok o tom, kde čerpám nápady a čo varím, dúfam, že máte o niečo také záujem. :D Na prvej foto sú cestoviny s baklažánom a mozzarelou doplnené rukolovým šalátom a na druhej ľahká fazuľovo-paradajková polievka s čerstvým rozmarínom. 


6. Hmm, znova som shoppingovala... A práve u číňana som narazila na tieto asymetrické šifónové šaty. Po podobnom type som túžila už dávno, ale dať za ne na nete 59 libier či v Mangu 70€ sa mi nechcelo. Preto ma potešila príjemná cena 11,50€. The best na leto! Len pod ne musím nosiť šortky, spredu sú sakra krátke!

7. Poslednou akciou bol včerajší Dobrý trh na Panenskej. Okrem zázvorovej limonády a čerstvých byliniek sme si odnesli aj tieto "exotické" pivá. Moje bolo to s názvom Bad King John a musím uznať, že zaujal nielen obalom a vtipným popisom, ale aj príjemnou chuťou alá Guinness. 

Takže, teraz ma čakajú dni učenia a mučenia a snáď to s tými štátnicami vyjde. Ak ste niekto v podobnej situácii ako ja alebo skúškujete, držím palce, nie ste v tom sami. ;)

Vaša Nikavero

Môže sa vám tiež páčiť

12 komentárov

  1. tie cestoviny vyzerajú skvelo! a držím palce s učením :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem, aj skvelo chutili. :) A hádam to nejako pôjde...

      Odstrániť
  2. no prokrastinacia sa nam obom dufam vyhne...ja mam tyzden a pol pred statnicami, dnes som pravdepodobne prispela tiez poslednym zatial prispevkom na svojom blogu:D prajem vela trpezlivosti a chuti do ucena...na stastniciach stastnu ruku a milu komisiu...musime si verit a dat to ;) tak s chutou do toho...ako hovori moja kolegyna..je t posledna skuska ktora nas caka preco si ju nevychutnat:D

    OdpovedaťOdstrániť
  3. v skratke: mňam to papo, milujem Pipia napriek tomu, že osm dievča, nikdy sa mi púpavový veniec nepodarilo upliesť. a držím palce na štátnice, viem, čo prežívaš :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. A co bude s nami, ktore maju statnice tiez ale blog nemaju, co nas bude rozptylovat od ucenia? :) Drzim palce.
    Jedlo aj saty vyzeraju super :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. To pivko by som ochutnala!
    Inak suhlasim so Schnegy, som na tom rovnako :D
    A inak, farbu na vlasoch mas svoju, prifarbenu alebo uplne zafarbenu? :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Vlasy si farbim, uz celkom dlho, prirodzene ich mam take sedivo-hnede, teda nic moc... Ale casom som si tuto rysavu vychytala natolko (a som s nou aj natolko vnutorne stotoznena), ze mi castokrat nikto neveri, ze nie je moja :D
      Nikavero

      Odstrániť
  6. @krinolina @suzi @schnegy : ďakujem, šťastie budem potrebovať :)
    Nikavero

    OdpovedaťOdstrániť
  7. S tím věncem Ti to náramně sluší! :)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Moc se mi líbí šaty a boty. Šaty řeším přesně jako ty - nechce se mi kupovat přes nez z Anglie, asi se poobzerám v obchůdcích u nás doma. A botky se mi donedávna dost nelíbily, ale nějak jim začínám přicházet na chuť... odkud jsou?
    A strávníka bys ve mně měla také vděčného, samé dobré věci, co i já běžně konzumuju. Mňam! :-)
    Verunka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem, mokasínky sú z Deichmannu a sú to asi najpohodlnejšie topánky aké vlastním! :)
      Nikavero

      Odstrániť
  9. ach tie modre saty.. ♥


    http://fa-shovv.blogspot.sk/

    OdpovedaťOdstrániť

Náš Fejsbučik

Kto nás rád číta