Inspirational Thursday: Blogy

20:37

Takmer každá bloggerka (i čitateľka blogov) má v počítači priečinok s rôznymi inšpiratívnymi fotografiami z obľúbených blogov či stránok. U niekoho prevažujú módne outfity, tipy na DIY či líčenie, u mňa je to čistý mix. Túto moju "zbierku" obrázkov mám ako fotoalbum na Facebooku a medzi mojimi priateľmi je vcelku populárny. Popravde však tieto obrázky pochádzajú len z 3 stránok - blogov (možno zopár ich je z dnes tak obľúbeného pinterestu): The Drifter and the Gypsy, Haute Design a BlueBird Vintage. Každý z nich je niečím iný, ale všetky majú jeden spoločný menovateľ - more kvalitných a nádherných fotiek, ktorými by som si najradšej vytapetovala byt. Toto je môj skromný výber, bohužiaľ, nemám zaznačené, ktoré fotky sú z akého blogu, keďže si ich ukladám už pár rokov. :/












Viem, že to vyzerá len ako náhodne vybrané fotky bez ladu a skladu, ale každá z nich ma niečím chytila za srdce, vystihla moje pocity, emócie alebo len reprezentuje geniálny nápad, ktorý by som chcela vyskúšať. A kto stojí za týmito geniálnymi blogmi?

1. The Drifter and The Gypsy
Momentálne 18 ročná Micaela zo San Francisca svoj blog založila už v roku 2008. O sebe vraví, že zbožňuje módu, fotografiu a všetko, čo je vintage. Svojím blogom chce inšpirovať čitateľov k prejaveniu ich vlastnej kreativity. Nájdete na ňom nielen fotografie zozbierané z internetu, ale aj jej autorské kúsky.
Na to, že je Micaela tak mladá, má naozaj nadmieru kvalitný blog, hlavne ak sa pozrieme na blogy autoriek jej veku.. Stotožňujem sa z jej vkusom, pridáva krásne éterické fotografie plné tlmených tónov a jemných farieb, presne podľa môjho gusta.
Micaela


2. Haute Design (Sarah Klassen)
Stránka Haute Design je obrovitánska zbierka odkazov na to najlepšie z dizajnu, architektúry, módy, fotografie, home decor-u... Naozaj takmer všetkého na čo pomyslíte. Na tomto blogu som schopná stráviť aj hodiny, jeho kapacita je naozaj obrovská a ani chvíľu sa pri ňom nebudete nudiť. O jeho autorke je tam však napísané dosť málo. Len pár odkazov na projekty, na ktorých sa podieľa a pár maličkostí o jej osobe - napr. to, že má rada vôňu nových kníh a časopisov, nikam nechodí bez svojho sivého zápisníka a čierneho pera či to, že je napoly Francúzka a napoly Holanďanka. Na blogu sú výlučne fotografie iných autorov, nie jej, sú však veľmi precízne vyberané, popísané a "olinkované" - teda sa ľahko môžete prepracovať k pôvodnému zdroju. Rozhodne odporúčam, ak hľadáte inšpiráciu. V čomkoľvek!
(Jej fotku sa mi nájsť nepodarilo)

Jeden z prvých blogov, ktorý som začala sledovať, hlavne kvôli rubrike Little pretty things (alebo niečo také), kde zvykla pridávať pekné inšpiratívne obrázky. Teraz už túto rubriku nemá, asi preto, že je mamičkou 3 detí a ďalšie je na ceste. James (jej meno), má svoju stránku už poriadne dlho, má 32 rokov a po toľkých deťoch by som aj ja chcela vyzerať tak skvelo. Okrem blogu, kde píše a fotí hlavne svoju rodinu, má aj vintage obchod, teda tieto aktivity sú pre ňu vlastne full-time job. Má skvelý štýl, rozkošné deti a sympatického manžela - ich lifestyle mi príde trochu hipsácky, ale jej blog čítam veľmi rada. Viac o nej nájdete tu. Tento blog vás bude baviť ak hľadáte nielen inšpiráciu, ale ste aj takí menší "stalkeri" - teda radi sledujete život niekoho iného. 
James a jej najmladšia dcéra

Takže, môj zdroj pekných obrázkov je odhalený... Odkiaľ čerpáte vy? Poteším sa každému dobrému tipu!

Vaša Nikavero

Môže sa vám tiež páčiť

1 komentárov

  1. tie fotky su super, hlavne tie prve dve a ta co ma nakreslenu tu tvar cez ruky :D :)

    OdpovedaťOdstrániť

Náš Fejsbučik

Kto nás rád číta