Make-up v lete

15:57

Neviem ako vy, ale ja v lete úplne mením svoju make-upovú rutinu. Preč idú krycie make-upy, púdre a tiež púdrové tvárenky a nahrádzajú ich tónovacie krémy, ľahký korektor, krémové tvárenky a rozjasňovače. Samozrejme, k tomu pripájam aj náležitú ochranu pred slniečkom, teda sa snažím, aby buď môj hydratačný krém alebo make-up mali aspoň nejaký ochranný faktor.

Som tvor lenivý a teda som najradšej, keď pri tvorbe mojej  dennej "omietky" musím použiť čo najmenej produktov. Aj preto ma veľmi zaujali dva produkty Biodermy, ktoré spájajú maximálnu ochranu pred slnečnými lúčmi s tónovacími a mierne krycími schopnosťami. Ide o Photoderm MAX Make-up a Photoderm MAX Ultra Fluid tónovací, oba s SPF 50+. 

Mám zmiešanú pleť so sklonom ku občasným nedokonalostiam, trápia ma hlavne farebné nerovnosti, takže nevyhľadávam silné krytie. Spolu s Luckou z PR oddelenia Biodermy sme na moju pleť vybrali primárne Ultra fluid, keďže je nemastný a nezanecháva olejovú vrstvu. Mňa však veľmi zaujal kompaktný make-up a aj keď je skôr vhodnejší na suchšiu pokožku, rozhodla som sa ho vyskúšať. A neoľutovala som to. 

Photoderm MAX Make up je kompaktný make-up s maximálnou ochranou proti slnku - SPF 50+, ochráni pleť pre žiarením UVA aj UVB. V balení dostanete 10g produktu za odporúčanú cenu 19,89€, čo popravde je vcelku málo. Balenie je veľmi kvalitné, v hornej časti je veľké zrkadielko a samotný produkt, v dolnej nájdete špongiu na jeho nanášanie.

Make-up v podobnej kompaktnej forme som vyskúšala len raz, išlo o u nás sa nepredávajúci Maybelline Dream Smooth Mousse, ktorý bol naozaj úžasný a dúfala som, že tento od Biodermy mu bude textúrou a krytím podobný. Bohužiaľ, nemajú veľa spoločných atribútov - make-up Photoderm MAX je naozaj veľmi veľmi ľahučký a má len minimálne krytie. Pleť však pekne zjednotí a dodá jej zdravý vzhľad. Najlepšie sa nanáša priloženou špongiou, skúšala som prsty i štetec a špongia naozaj vytvorí najdokonalejší finish. Nevýhodou môže byť to, že dostupné sú len 2 odtiene. Ja som testovala ten svetlejší a musím povedať, že má relatívne silný oranžový podtón, takže pre úplné bleduľky to asi nebude najvhodnejší produkt. Ja mám pleť s olivovo-žltým nádychom, teda mne sa odtieň celkom slušne prispôsobil.

Výdrž je pomerne dobrá, celý deň vám v teple bez prepudrovania nevydrží, ale tých 6 hodín zvládne bez problémov. Na mojej zmiešanej pleti sa nejako extra neleskol, je však pravdou, že ja nemám rada úplne matnú tvár, takže moja tolerancia lesku je dosť vysoká. Myslím si, že je ideálny napr. na dovolenkové podvečery či výlety po pamiatkach, kde nechcete mať na sebe veľa make-upu, ale zároveň nechcete na fotkách vyzerať ako strašidlo.
Odo mňa dostáva 3 z 5 bodov, jeden bodík musím strhnúť za vyššiu cenu v pomere s množstvom, ktoré dostanete a druhý za malý výber odtieňov.
Bioderma MAX Make-up s SPF 50+

Druhým výrobkom, ktorý som testovala, je Photoderm MAX Ultra-fluid tónovací. Odporúčaná cena za tento výrobok je 18,90€ a dostanete slušných 40ml produktu. Znova som testovala svetlejší odtieň. A znova bol dosť tmavý. :( Bohužiaľ, ak ste svetlejšie ako ja, veľmi vám nemôžem odporučiť ani tento fluid. Ja som však momentálne vcelku opálená (samoopaľovacím gélom od Nivei, na ktorý sa chystá recenzia), takže mi sadol ako uliaty a doladil moju tvár k zvyšku tela. 

Výrobok treba pred použitím pretrepať. Textúra je veľmi tekutá, nie však veľmi mastná. Pripomína mi klasický ľahký fluid na opaľovanie, akurát tento má v sebe pigmentáciu. Nie je však krycí, krytie je naozaj minimálne, môžete to vidieť aj na swatch-i. Musím však povedať, že ja som si ho veľmi obľúbila. Dáva pleti naozaj príjemný opálený rozžiarený vzhľad, viem si ho predstaviť ako ideálneho spoločníka na dovolenke, má nielen vysoké SPF, ale je aj vodeodolný.

Výdrž však nie je veľmi dlhá, aj napriek tomu, že je to fluid a nie krém, neodporúčala by som nikomu s mastnou pleťou, na mne sa po pár hodinách seriózne leskol. Celkový efekt však hodnotím veľmi pozitívne, tento fluid sa stane mojím verným spoločníkom na všetkých letných výletoch. Hodnotila by som ho 3,5 bodmi z 5.  1 a pol boda musím stiahnuť za malý výber odtieňov a nižšiu výdrž.
Photoderm MAX Ultra-Fluid tónovací s SPF+

Samozrejme, pripravila som pre vás aj fotografie testovaných výrobkov v akcii:
1. Bez make-upu

2. S Photoderm MAX Make-up + jemná vrstva korektoru na kruhy pod očami

3. Photoderm MAX Ultra-fluid tónovací + korektor, fotené asi po 3 hodinách od nanesenia

Musím vás ešte upozorniť na skvelú vychytávku, ktorú som používala pri fotení týchto make-upov - teda na ich odlíčenie - Bioderma ABCDerm obrúsky. Dostali sme ich spolu so sestrou na minulotýždňovom predstavení nového výrobku Matricium blogerom - viac si môžete prečítať u Moniky (Monica in Essence)
Ja v poslednom čase často používam na odličovanie rôzne čistiace obrúsky, takže ma tieto obrúsky vlhčené micelárnou vodou (aj keď primárne určené pre detičky) veľmi potešili. Sú geniálne! Sú oveľa viac mokré ako väčšina obrúskov, ktoré som doteraz vyskúšala a odličujú rýchlo a bez podráždenia. Navyše nie sú vôbec drahé v porovnaní s kvalitou, chystám sa si zadovážiť 60ks balenie - odporúčaná cena je 6,59€.

Viem, že tento príspevok je už neúnosne dlhý, musím však ešte vyhlásiť nového výhercu rozdávačky, keďže Veronika sa mi do dnešného dňa neozvala.
 Takže, šťastnou novou výherkyňou je GirlieNamedZ, srdečne blahoželám! Katze si ako prvá výherkyňa vybrala darček číslo 2, teda na teba čaká darček číslo 1 - duo kaderníckej kozmetiky Schwarzkopf. Idem ti hneď napísať mail, aby sme ti darček mohli čím skôr poslať. ;)

P.S.: Ďakujem všetkým, čo držali prsty, úspešne je zo mňa bakalárka! :)

Vaša Nikavero

Môže sa vám tiež páčiť

13 komentárov

  1. slecna bakalarka pekny prispevok :))


    http://fa-shovv.blogspot.sk/

    OdpovedaťOdstrániť
  2. gratulujem, myslela som na teba!

    www.mysweetstrawberries.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Já si nemůžu pomoct, ale mně to "rozzáření" připomíná spíš lesklou mastnou pleť. Já radši klasicky matný efekt (druhá fotka, respektive první nalíčená). Ale sláva ti, že těch pár flíčků nějak nehrotíš a preferuješ lehké krytí. Jsou holky, co jsou si s to kvůli pár pihám koupit lutra krycí make-up a mít to na tváři jak omítku.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak kazdy preferuje nieco ine :) Ja osobne nemam rada matne vyrobky preto, ze ich na pleti stale citim a po chvilke vyzeraju este horsie ako lesknuca sa plet, lebo sa zvyknu zlievat a zhlukovat...
      Nikavero

      Odstrániť
    2. No máš pravdu, že pokud se to neumí, holčiny to na sebe kydají jak lopatou nebo prostě ten produkt tak nesedí, že teče všude, tak je lepší trochu toho lesku, ale zato, že to vypadá přirozeně. (Preferování přirozenosti se mi na tobě líbí.) Vždycky je to spíš balanc mezi tím, co je lepší a co už je nepřirozený. Na mně třeba všechno drží i bez nějakých speciálních triků, asi už se mi věkem přestala tak strašlivě mastit pleť, takže já tohle ráda. :-)

      Odstrániť
  4. grstulujem nahradnicke a aj tebe k titulu ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Ďakujem, to je šťastie :) A k bakalarke gratulujem ! :)

    girlnamedz@centrum.sk

    OdpovedaťOdstrániť
  6. kompaktný makeup som nedávno vyhrala v giveaway a sama som si ho vybrala, čakala som teda niečo úplne iné, najprv ma sklamala jeho nízka krycia schopnosť, ale čím dlhšie som sa na seba pozerala, tým spokojnejšia som bola.. pretože 1. nikto nesľuboval super krytie, 2. nelesknem sa po ňom (len tak "zdravo"), takže narozdiel od opaľovacích krémov je pre mastnejšiu pleť prijateľnejší a 3. jemný makeup vyzerá v lete aj tak omnoho lepšie ako matná maska

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Vdaka za tipy, ten kompaktny mejkap je zaujimavy. Nemam so ziadnym zatial skusenost, mozno vyskusam. Ale ja by som potrebovala aspon stredne krytie, lahke zlozenie, lebo mam relativne mastnu plet a aby to vyzeralo prirodzene resp dobre aj po tych 6 hodinach. To je nemyslitelne a taky produkt zatial nikto nevymyslel :)
    Inak gratulujem k Bc. Ja si idem nalakovat nechty a pripravit sa na zajtrajsie obhajoby.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Myslim, ze tvoje poziadavky by mohol splnat Astor Skin Match, tuto som na nho pisala recenziu http://modaskk.blogspot.sk/2012/02/astor-skin-match-fusion-make-up.html Nie je to u nho uplne dokonale s vydrzou, ale je to rozhodne celkom slusne, odporucam! :)
      Drzim prsty, obhajoby urcite zvladnes! :)
      Nikavero

      Odstrániť
    2. Jej, vdaka za tip. Astor mam celkom rada, pouzivam ich matujuci puder uz dlhsiu dobu a nedavno som si kupila k nemu aj mejkap ale je relativne tazky na pleti. A mam problem s vyberom odtiena. Napr. od rimmelu mi uplne sadol. Necham si mozno nabuduce poradit od niekoho aj v tejto veci. A ten skin match teda asi vyskusam :)

      Odstrániť
  8. Ahoj, len ti chcem povedať, že mi tento článok veľmi pomohol :) ďakujem :)

    OdpovedaťOdstrániť

Náš Fejsbučik

Kto nás rád číta