Holika Holika Essential Petit BB Cream

19:48

Posledné hodiny trvania bleskovej giveaway, zapojte sa tu!

Tak aj ja už mám prvý ázijský BB krém. A nie od slovenského e-shopu, ale z eBay-u :D. Navnadila ma na neho Viennettka, ktorá s ním je veľmi spokojná a jeho cena, ktorá je oproti iným ázijským BB-čkám naozaj nízka, cca 5-6€. Ja som ho objednala od tohoto predajcu , ktorý má naozaj dobré hodnotenia, preto som ostala trochu zarazená, keď mi môj BB krém prišiel, lebo logo Holika Holika sa líšilo od toho na obrázku.(V popise produktu je nápis v riadku, zatiaľ čo na mojom kréme je v kruhu.) Snažila som sa zistiť či je to fake, ale žiadne info o fakeoch tejto značky som nenašla, príde mi to aj odveci, kto by falšoval 5€-ový výrobok aj s poštovným? Tak som to nechala tak, handrkovať sa kvôli takým peniazom s predajcom sa mi nechce. Ak máte k tomu nejaké info, dajte mi, prosím, vedieť.

Takže budem hodnotiť (dúfam pravý) Holika&Holika Essential Petit BB Cream. Kúpiť sa dajú aj iné verzie, hydratačná, čistiaca a pod., obaly sa líšia farebne, takže pomýliť sa je naozaj ťažké. Ja som si vybrala tú základnú, teda essential verziu, ktorá má mať aj účinky proti starnutiu (to mi, samozrejme, ešte netreba, ale takmer všetky ázijské BB krémy majú túto funkciu). 

Obal je naozaj rozkošný, s mačičkou (ňu ňu ňu :D). Balenie má 30ml a zloženie vám neprečítam, keďže popis je celý v znakovom písme. 



Konzistencia je jednoznačne hutnejšia ako make-up, ktorý momentálne používam - Rimmel Wake Me Up. Farebne je tiež neuveriteľne svetlý, ja som si kúpila odtieň, ktorý označovali ako Fair/Light, keďže som pomerne bledý typ, ale až takúto bledosť som nečakala. Má aj dosť sivý podtón, hlavne oproti mojej pokožke, ja som totiž typ, ktorý potrebuje výrazné žlté podtóny, inak to na mne nevyzerá extra prirodzene. Pre porovnanie som vám swatche sfotila aj s make-upom Rimmel (najsvetlejší odtieň Ivory):
v strede - Holika Holika, po okrajoch Rimmel

Moja pleť je na tom teraz pomerne dobre, nič dokonalé, ale ani nič závažné. Je tam však zopár miest, ktoré zakryť potrebujú. Preto som bola na kryciu schopnosť naozaj zvedavá. A bola som mierne prekvapená, neviem prečo, ale vždy som si predstavovala BB krém, ako niečo ľahké, ako lepší tónovací krém. A toto kryje naozaj dosť, minimálne na môj vkus. (Upozorňujem však, že som fanúšikom naozaj ľahkých make-upov, prípadne si ich ešte miešam s krémom.) Pleť hydratuje, ja som okrem neho nepoužila žiaden krém a nemala som pocit pnutia. Je pomerne hustý a má výraznú vôňu, kvetinovo-ovocnú, cítiť ju ešte aj hodinu po nanesení. Zakryje nerovnosti pleti, aj tie výraznejšie, ale v prvých chvíľach po nanesení pôsobí až mŕtvolne bledo. Potom sa ako-tak prispôsobí. Drží celkom ok, len v T-zóne sa po pár hodinách začne lesknúť. 

Tu si ho môžete pozrieť v akcii, upozorňujem však, že foťák v kombinácii s priamym svetlom z vonku ma spravil ešte bledšou, ako v skutočnosti som:
pred nanesením, priame svetlo

po nanesení, priame svetlo
Ako bonus pridávam ešte fotku s celkovou úpravou, ktorú som odfotila mimo priameho svetla. Tu môžete vidieť, že nie som bledá ako duch a že tento BB krém sa mi po chvíli celkom pekne prispôsobil
celková úprava, mimo priameho svetla
Celkové hodnotenie
Pozitíva: - silnejšie krytie
             - nízka cena
             - príjemná vôňa
             - vysoké SPF, netreba použiť hydratačný krém
Negatíva: - nedostupnosť
               - extrémne svetlý, sivý podtón
               - nevyzerá úplne prirodzene
               - v T-zóne dlho nevydrží

Moje pocity sú zmiešané, tento BB krém je fajn, nemyslím si však, že u mňa nahradí make-up a tradičný hydratačný krém. Možno vyskúšam ešte nejaké iné druhy a dám vám vedieť.

Vaša Nikavero

Môže sa vám tiež páčiť

14 komentárov

  1. Na tej poslednej fotke si krasna :) velmi ti ten vyrazny ruzpristane !

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Jéé, další nákup inspirovaný mnou, to mám radost! :-) To s tím nápisem je zvláštní, já mám od tohohle prodejce teď na cestě tu Watery verzi, tak jsem zvědavá, jak bude vypadat.
    Ta poslední fotka je dokonalá, neuvěřitelně ti to sluší!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. :) Tvoje recenzie ma stále navnadia na kúpu :D A zatiaľ som ešte neostala sklamaná. Daj potom vedieť či aj ten tvoj bude mať iné logo, ja som to skúšala googliť a pod týmto logom mi našlo FB fan stránku značky Holika Holika v Indonézii, tak hádam to nebude fake.
      A ďakujem, prvýkrát som skúšala ten rúž Sephora čo si nám poslala, je perfektný, ďakujem! :)
      Veronika

      Odstrániť
  3. tento si chcem kúpiť aj ja, jednak kvôli cene ale hlavne kvôli tej mačičke na obale :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Macicka je super :) Som zvedava, co na nho povies, ja sa licim denne, ale krytie tohto BB kremu ma naozaj prekvapilo

      Odstrániť
  4. aky je to prosim ten ruz co mas na sebe.je kraasny

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dakujem :) Ide o tento ruz zo Sephory http://www.sephora.com/color-lip-last-P313004?skuId=1389071, odtien 19 Pure Red

      Odstrániť
  5. Óóó, ňuňuňu mačička na obale! Míňa sa mi BB krém (mám Misshu a bola fajn, ale rada by som skúsila aj niečo iné), tuším si kúpim tento, aj keď má aj svoje negatíva... :) Takže ďakujem za tip! ;)

    Dada z Oh, my nails!

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Na fotke pri priamom svetle mas len jednu vrstvu?? Lebo ak ano, tak ho musim mat!! :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ano, je to jedna vrstva, vo vseobecnosti velmi make-upy nevrstvim.. Kryje naozaj dost!

      Odstrániť
    2. Skvele, sef ide do Koree na Vianoce a povedal, ze si mam napisat, co chcem, cize tento BB krem je na zozname! Samozrejme ten modry urceny na aknoznu plet :)

      Odstrániť
  7. Tak, sef mi z Koree priniesol Holika Holika, dokonca dva bb kremy, jeden, moisture ide kamaratke :) Ja som si "objednala" clearing. A mozem ti povedat, ze nemas fake, na oboch je logo v kruzku, dokonca mam aj tasku z obchodu, tiez je logo v kruhu :) To len aby si naisto vedela, asi menili logo :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Jeej, super, dakujem, ze si mi dala vediet, tak teda nezanevriem na toho predajcu na eBayi a nebudem sa bat od neho objednat znova :) Som zvedava potom na ten Clearing BB krem! :)

      Odstrániť

Náš Fejsbučik

Kto nás rád číta