ARTDECO podklad pod očné tiene

20:37

Dnešný deň hodnotím ako úspešný, na pošte mi síce znovu poplietli balíčky a zajtra to musím ísť riešiť, ale konečne sa ku mne dostala zásielka so "šnúrou spomienok" od Dominiky a zhodou náhod mi dnes bol priateľ tiež vyzdvihnúť vyvolané fotografie, takže sa už neviem dočkať ako si to všetko niekam zavesím. Tiež mi došiel čarokrásny lak od značky A-England, ktorý vám už čoskoro predstavím a dozvedela som sa, že sa nám ešte podarilo kúpiť lístky na Swing Time do KC Dunaj. Toto všetko spolu s dobrou kávou ma nakoplo, aby som dnes ešte napísala dlho pripravovaný článok, recenziu výrobku, ktorý používam denne už pár mesiacov.

Na zozname podkladových báz pod očné tiene, ktoré chcem vyskúšať, je ešte stále veľa adeptov, jedného si však s čistým svedomím už odškrtnúť môžem. Je ním podklad od nemeckej značky ARTDECO, o ktorom som už veľa počula, prevažne však na zahraničných blogoch, aj keď ním nepohrdnú ani blogerky z českej a slovenskej scény. Ja som sa dlhý čas spoliehala na podklady firmy e.l.f., ich slovenský e-shop mi však ide z duše nanervy s ich "výpredajmi" a tým, že bežne nemajú polovicu sortimentu na sklade, preto som hľadala inú alternatívu. A dni Marianne, ktoré boli ešte v septembri minulého roka mi poskytli peknú 25% zľavu na celý sortiment parfumérií Marrionaud, ktorú som využila práve na tento podklad. Cena je vyššia, cca 8€, spadá do takej strednej kategórie, je drahší ako e.l.f., ale zas lacnejší ako Urban Decay. 

Balenie je podľa mojej mienky vcelku praktické, ako vidíte, jedná sa jednoduchý malý téglik, objem je 5ml. Ja osobne nemám problém s hygienou, nanášam ho vždy čistými rukami alebo čistým štetcom, teda si nemyslím, že by sa mi doň mali dostať nejaké baktérie. Tiež treba dbať na dôkladné uzatváranie, podklad by mohol potenciálne začať vysychať. Jeho zloženie popravde nevyzerá veľmi sympaticky, je tam nemálo parabénov a silikónov, teda je na vašom uvážení ako veľmi vám takéto zložky prekážajú. 

Samotný obsah je telovej farby s jemnými trblietkami, ktoré sú po rozotrení mierne viditeľné. Pokožku na viečkach  badateľne zjednotí, teda určite má nejaké krytie, nejde o úplne priehľadný produkt. Taktiež sa nanáša veľmi hladko, nevytvára na viečkach žiadne hrudky. 

Netreba ho použiť veľa, míňa sa naozaj pomaly, ako som už písala, používam ho od septembra a priehlbinka v ňom sa len o trochu zväčšila oproti tej, ktorú vidíte na obrázku. Pri správnom uskladnení vám určite vydrží minimálne rok. 


A aké sú jeho schopnosti? Splní to, čo od podkladu všetky chceme? Zvýrazní farby a udrží ich na viečkach celý deň? S čistým svedomím môžem povedať, že áno. Je výraznou pomocou menej i viac pigmentovaným očným tieňom a na mojich viečkach (na ktorých sa zlieva takmer všetko) vydržia od rána do večera. Príkladom toho, ako pekne zvýrazní farbu očných tieňov môže byť toto extrémne nepigmentované duo z jednej limitky od Catrice. Ani jedna z farieb na viečku bez podkladu nedrží a zo svetlejšieho odtieňa navyše opadávajú trblietky. Artdeco báza s nimi robí divy, farby sú oveľa sýtejšie a držia ako prilepené. 

vľavo bez podkladu, vpravo s podkladom ARTDECO
Hlavné pozitíva bázy ARTDECO:
- dostupnosť
- pre mňa praktické balenie
- jeho schopnosti - teda výdrž a zvýraznenie tieňob

Hlavné negatíva bázy ARTDECO:
- relatívne vyššia cena
- zloženie plné chemikálií
- v prípade nedôsledného zaobchádzania môže vyschnúť alebo sa znehodnotiť

Za mňa osobne má tento podklad jedno veľké áno, s jeho negatívami v pohode dokážem žiť ;) a určite bude  mojím verným spoločníkom ešte pekných pár mesiacov.
Akí sú vaši favoriti? Treba podľa vás do podkladu investovať alebo sa spoliehate na lacnejšie značky?

Vaša Nikavero

Môže sa vám tiež páčiť

7 komentárov

  1. Ahoj,
    taky mám artdeco. Tahle báze je úžasná, protože na nic vydrží celý den i ty nejlevnější stíny, ale strašně rychle vyschly. Mám je skoro rok a teď nejdou ani použít, protože udělají na víčku žmolky a vůbec to není hezké. Takže doporučuji, co nejdřív vypotřebovat :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Tiež ju mám, písala aj aj recenziu http://mynewbeautybook.blogspot.sk/2012/03/artdeco-eyeshadow-base.html#comment-form . Inak ju nepoužívam moc často, lebo mám báz viac a striedam ich :) Ale určite je to dobrý produkt, no na moje viečka 100 % nezaberie asi nič :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Aaaaaaa ten lak a england som si práve aj ja objednala pred pár dňami! Určite je to she walks in beauty, že? Pretože čarokrásnejší lak som nevidela ani ja :))) A tá báza vyzerá fakt super! Keď to porovnám s mojimi od Essence a Alverde tak je to fakt rozdiel :)

    cipasblog.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Uz som o nej na nejakom blogu davnjsie citala, vyzera fajne, urcite stoji za vyskusanie :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. zlozenie plne chemikalii je trosku prisilny vyraz, staci sa pozriet, co tam maju ine znacky. ja tuto bazu mozem, kupujem ju vo viedni, je tam lacnejsia (ved ako vsetko), 6 eur + nejake centy. mam este taky trik, viecka si po naneseni bazy prepudrujem, efekt je trvacnejsi.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No jasne, netvrdim, ze ine znacky sa lisia, ta hrstka parabenov vsak za uvazenie stoji, kedze si to clovek dava na tak citlivu oblast, ako su ocne viecka. Ja vsak nastastie problem nemam, a preto s tebou suhlasim, je fakt super!
      Nikavero

      Odstrániť
  6. Ja mám od kamaratky vzorku na vyskúšanie a hodlám dokúpiť novú. Určite lepšia ako Zoeva, ale nie až taká dobrá ako Urban Decay. Ale rozhodne je dosť dobrá =D

    OdpovedaťOdstrániť

Náš Fejsbučik

Kto nás rád číta