Flormar - Nail Hardener

17:01

Ak náš blog sledujete už dlhší čas, určite ste si musel všimnúť, že dlhodobo bojujem s lámavými nechtami. A určite sa neštiepia kvôli tomu, že by som ich zanedbávala, vyskúšala som už naozaj dosť veľa vitamínových prípravkov aj výživných lakov. Tak isto sa snažím si na nich dávať pozor, ale zasa nie som taká pipka, že by som ani riady neumyla :D. Je však pravdou, že neholdujem záľubám ako sú záhradkarčenie a podobne, takže moje nechty nie sú extrémne namáhané.

Do mojej bežnej rutiny teda vždy patrí nejaký druh spevňujúceho podlaku, naposledy som vám písala o kalciovom podklade od značky Four Seasons. Keďže som z neho nebola nadšená, nahradil ho spevňovač značky Flormar. Kúpila som ho už v momentálne neexistujúcom Debenhams v Eurovea za výpredajovú cenu 1,80€ (normálne stojí okolo 3-4€). Značka Flormar, ktorá pochádza z Turecka sa momentálne dá v Bratislave kúpiť v Tescu My na Kamennom námestí, alebo v takých drobných stánkoch v obchodných centrách. Objem fľaštičky je slušných 12ml.


Ide o tradičný priehľadný spevňovač, ktorý však podľa údajov na obale nemáte používať príliš často a dlhodobo - obsahuje totiž formaldehyd. Zas a znova sa budem opakovať, nie som chemik a popravde netuším, ako veľmi je daná látka škodlivá. Prečítala som si zopár článkov a niektoré tvrdili, že spôsobuje rakovinu, iné, že je to všetko len podobné zveličovanie ako u parabénov... Každopádne, myslím, že ak preferujete prírodné a organické veci, toto určite pre vás nebude. Ja sa riadim pravidlom, že s ničím to netreba preháňať. Preto tento podlak striedam ešte s dvomi ďalšími. 

Stojí teda Flormar spevňovač za to?
Pre mňa áno. Samozrejme, ako asi žiadny podlak u mňa nemá dlhodobé účinky, teda nemôžem povedať, že by sa mi po pravidelnom používaní celkovo zlepšil stav nechtov. Ale keď si ho nanesiem, nechty sa mi lámu oveľa menej a ak používam navrch ďalší lak, aj ten má lepšiu výdrž. Čiže ho hodnotím vcelku pozitívne, nerieši síce príčinu problému, ale jeho prejavy potlačiť zvládne. Beriem ho ako prestupnú stanicu kým nenájdem niečo, čo bude fungovať aj priamo na podstatu môjho lámania nechtov. 

Dávam mu preto 2,5 boda z 5

Plus pridávam vizuálnu dokumentáciu stavu svojich nechtov, nie je to nič moc, ale aspoň je vidno, že sa mi až tak nešúpu po vrstvách, ako to bolo zvykom v minulosti (a viem, moje nechtové kožičky by si zaslúžili viac pozornosti a aj tých tmavých lakov by som mohla používať menej :))



Dúfam, že ste nový rok začali v pohode a zdraví, ja som tiež zvedavá, čo prinesie!

Vaša Nikavero

Môže sa vám tiež páčiť

6 komentárov

  1. ja by som niečo také podrebovala jak soľ ... mne sa totiž tak po vrstvách šúpu ... už sa snažím obmedzovať aj lakovanie, ale keďže som tak trochu polish maniak je to dosť ťažké pre mňa :-DD

    OdpovedaťOdstrániť
  2. keby sme sa striktne držali všetkého, neviem, koľko by sme mali doma kozmetiky. :-( napr. taký Sally Hansen, obsahuje formaldehyd tiež. Naked má v sebe parabény. no ale vrchol podľa mňa je, keď sa niečo vydáva za prírodnú kozmetiku a je to plné týchto látok. veď čoskoro o takom niečom budem písať.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Myslim, ze to robi velmi vela "prirodnych" znaciek ala Oriflame, ci Yves Rocher a ani nami nedavno recenzovana Himalaya by neobstala... Kazdopadne, tesim sa na clanok!
      Nikavero

      Odstrániť
    2. a presne o tej značke aj bude reč :-)

      Odstrániť
  3. Och ja mam take obdobiaze mam nechty krasne a potom zase cele dostiepane atd :/ a to pravidelne pouzivam nejaky posilnovac. To je asi v genoch alebo čo

    OdpovedaťOdstrániť
  4. ked ti mozem odporucat, ak sa nahodou niekedy budes nachadzat v po, tak urcite skoc na sidlisko svaby-tam pri agre ukrajinci predavaju flormary za 1,50e/kus :) ja som na spevnenie pouzivala four seasons spevnovac, a pomohol, ale je to individualne, no :/

    OdpovedaťOdstrániť

Náš Fejsbučik

Kto nás rád číta