Driclor - moja skúsenosť

19:48

V prvom rade sa ospravedlňujem, že v tomto článku nebudú žiadne autorské fotografie, ale omylom som vyhodila krabičku a aj tak sa mi nechce fotiť. :) Navyše, pri tomto type výrobkov nejde o ich vzhľad alebo farbu, ale čisto o účinky, takže sa bez nich hádam zaobídeme.

Potenie je ošemetná záležitosť. A ešte viac u žien. Každá chceme vyzerať dobre, voňať pekne a ani najlepší parfém a najkrajší make-up nezakryje mokré fľaky pod pazuchami. Osobne závidím ľuďom, ktorých tento problém netrápi a aj priemerný antiperspirant či deodorant im zaistí deň bez trápneho pocitu. Jasné, nie je to až také tragické, ale dosť zlé na to, aby som sa cítila nekomfortne. Preto som sa napriek zmiešaným recenziám rozhodla tento zložením minimalistický výrobok (obsahuje len ALUMINIUM CHLORID HEXAHYDRATE, ALCOHOL, AQUA) vyskúšať. Driclor funguje na princípe bežných antiperspirantov, teda na použití hliníkových solí, avšak v oveľa koncentrovanejších množstvách, čo má spôsobiť, že vaše potné žľazy sa zúžia a potenie vás nebude otravovať tak intenzívne. Za 20ml výrobku som zaplatila niečo okolo 7€, čo nie je úplne málo. Prvých 7-10 dní ho treba používať každý večer pred spaním, potom už len párkrát do týždňa, podľa potreby. 

Všetky tieto informácie sú pekné, poviete si, ale naozaj Driclor funguje?

Áno, ale...

- je naozaj drastický. 
Všetci vieme, že okolo hliníkových solí je dlhodobo humbuk kvôli ich škodlivosti a možnosti prispievaniu k rakovine prsníka. Teda, dobrovoľné rozhodnutie ich nadmerného používania je rozhodne risk pre zdravie. A mega záťaž pre jemnú pokožku, ktorú v podpazuší máme. Popravde, ja som sa ku spomínanému 7-10mu dňu ani nedostala, po asi 4 dňoch ma pokožka začala po použití tak svrbieť, že som s touto terapiou musela prestať. Aj som sa k nemu skúšala vrátiť, ale svrbivý efekt sa dostavil ešte rýchlejšie, už po 2-3 dňoch. Musím však povedať, že som sa naozaj potila oveľa oveľa menej.

- zanecháva žlté škvrny na svetlom oblečení.
A to naozaj poriadne, solídne mi zničil moje tričko so skupinou Muse, čo mu teda len tak neodpustím! Na čiernej som si jeho zákerné záškodníctvo nevšimla, ale na svetlé oblečenie pôsobí naozaj desivo.

- má hlúpe balenie.
Je to síce klasická "gulička", ale neviem, či je príliš malá alebo čo, ale výrobok sa pri nanášani rozlieva kade-tade, vyteká ho jednoducho príliš veľa, čo neprospieva ani pokožke, ani oblečeniu a v neposlednom rade ani peňaženke, keďže ho tým pádom miniete viac.

Takže, summa summarum ho hádžem do koša. Nie som síce super truper odporca antiperspirantov, lebo ak by som používala len deodorant alebo prírodné výrobky, asi by to malo zásadný vplyv na môj spoločenský život (haha), ale ak niečo robí takúto neplechu ako Driclor, je mi jasné, že to na moje zdravie nemôže mať pozitívny vplyv. Osobne by som ho neodporúčala, iba ak máte hrošiu kožu.

Aký je váš názor? Vyhýbate sa hliníkovým soliam úplne? A aký je váš obľúbený výrobok proti poteniu a zápachu? Som zvedavá na vaše skúsenosti!

Vaša Nikavero

Môže sa vám tiež páčiť

7 komentárov

  1. momentáne používam klasické Fa mineral&power s bambusom a som s ním spokojná ... je ľahký, vôbec nedusí čiže aj pokožka dýcha a plní svoj účel na jednotku :) (na rozdiel od prepadákovej Rexony ... ) :-D

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ja Driclor mam uz par rokov, striedavo ho pouzivam a nestazujem sa. To svrbenie sa stava len vtedy, ked nedodrzim pokyny - cize ked ho pouzijem skor ako hodinu po sprchovani alebo v den, ked si podpazusie oholim.. Zlte skvrny som si este nevsimla a to, opakujem, ho pouzivam par rokov.. A to balenie :D Zrejme si ho len zle zavrela alebo co, mne sa nic take nestava.. Jedine, co mne vadi je ten divnejsi zapach, ale kedze sa to rano ma umyt a na to pouzit bezny deodorant, nevidim to ako negativum.. A tym, ze sa ma rano umyt, nechapem potom tie zlte skrvny.. Asi tolko odo mna a mojich skusenosti :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som si prave na tie pokyny davala pozor a aj tak ma to svrbelo ako blazon. A tie zle skvrny, podla mna to, ze sa rano ma umyt nezabrani tomu, aby vznikali, ved ten Driclor sa takpovediac usadza v potnych zlazach, staci, ze sa aspon mierne spotis a je to.A to balenie, ono mi to preteka okolo gulocky, takze so zatvaranim to nema nic spolocne :) Ale som rada, ze tebe vyhovuje, na mna je to az prilis hardcore chemikalia.
      Nikavero

      Odstrániť
  3. Ja ho pouzivam z casu nacas, pretoze moje potenie sposobuje hlavne stres a na ten iny ucinny prostriedok nemam. Plus teda potom dost smrdim... akoze, no co, priznavam sa... :( No a Driclor mi pomaha, aj ked mna to nesvrbi tak skoro ako teba.. ale najviac ho pouzivam v kuse tak dva tyzdne, viac nie a vynechavam dni, ked sa holim... to nehrozi vtedy dat... Ale pomaha mi :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Ja Driclor používam už asi 2 roky - a to výhradne len v lete. V zime si dávam od neho pokoj a tajne dúfam, že sa všetky tie toxíny z potenia, ktoré vo mne v lete zadržiava vyplavia. Ináč mám dosť veľké stresy z tej rakoviny ale moje potenie je tak nadmerné, že som ochotná toto riziko pár mesiacov v roku podstupovať. S potením som mala také problémy, že som sa osprchovala, obliekla a kým som ráno vyšla z bytu som už mala mokré fľaky pod pažami. K svrbeniu môžem povedať jedine to, že aj mna to ten prvý týždeň nenormálne svrbelo a štípalo (až som mala chuť si rozškrábať do krvi podpazušie), ale snažila som sa rýchlo zaspať a nemyslieť na to a dalo sa to tak. Pri aplikácii raz týžedenne ma to už nesvrbí.
    V lete naňho nedám dopustiť. Teda aspoň dokým si nenájdem pri samovyšetrovaní nejakú hrčku v prsníku :-X

    OdpovedaťOdstrániť
  5. pouzivam driclor od tohto leta, na baliku je explicitne napisane, ze sa ma pouzivat pred spanim a nikdy nie tesne po holeni alebo sprche, vtedy z neho pokozka svrbi hrozne (vyskusala som si to, nic moc, ale zaspat sa mi podarilo). funguje podla mna velmi dobre a toxiny by sa v tele usadzat nemali, pretoze si najdu cestu inde - pre kamosa to boli dlane, mne sa viac zacalo potit celo, co mi nevadi, vzdy lepsie ako pazuchy. nesluzi ako nahrada za antiperspirant, preto nechapem tvoje znicene muse tricko, jedine ak to bolo pyzamo :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ahoj, nikdy som ho tesne po sprche ani holení nepoužívala, zvyknem si čítať návody na obale ;) - a aj tak som mala potiaže so svrbením. Podľa mňa niektoré/niektorí z nás majú proste citlivú pokožku, veď ani na tvár či telo si nemôžeme dať všetci to isté a na každého to reaguje inak. No a s tým tričkom, viď komentár, ktorý som dala Winter0Harlow - samozrejme, že som ráno Driclor zmyla, ale veď funguje na princípe, že kvázi upcháva potné žľazy, teda v nich ostáva počas celého dňa. A preto stačilo aj mini-spotenie (ani počas užívania sa mi nestalo, že by som sa nepotila vôbec, len menej) a už sa vyskytovali škvrny - Driclor sa jednoducho začal z potných žliaz vyplavovať a ostal pekne na mojom tričku (žlté sfarbenie na bielom oblečení spôsobujú práve hliníkové soli, ktorých je v ňom neúrekom) :( Ale tiež sa budem opakovať, som rada, že pre niekoho to funguje, pre mňa to však malo oveľa viac negatív ako pozitív.
      Nikavero

      Odstrániť

Náš Fejsbučik

Kto nás rád číta