Môj minimalistický make-up

10:28

Na YouTube som v poslednom čase videla pár srdcervúcich videí, v ktorých americké vloggerky rozprávali, ako sa po rokoch odvážili vyjsť von bez make-upu a aké to pre nich bolo ťažké, aký to bol veľký krok... Prišlo mi to mierne absurdné, robiť z toho takú vedu. Na druhej strane si však aj ja uvedomujem, že aj pre mňa je ísť na verejnosť (a verejnosťou myslím prácu alebo školu, nie nákup v Lidli alebo vynášanie smetí) úplne bez ničoho na tvári veľmi nekomfortná záležitosť. A to ani nemám nejako problematickú pleť, len vyzerám veľmi ošumelo a unavene. Preto ak idem von, v 99,9% prípadoch mám na sebe aspoň minimálny make-up. V dnešnom článku som sa vám rozhodla predstaviť výrobky, ktoré používam na každodenné "poľudštenie sa". Nie vždy použijem všetky, menia sa odtiene a pod., avšak v zásade ide o jadro, ktoré používam takmer vždy, keď sa líčim.

Pleť
Pleť je to, na čom si pri líčení dávam najviac záležať. Predsa len, môžete mať najkrajší očný make-up a trblietavé očné tiene, ale ak máte na tvári fľaky, kruhy pod očami a zelenkavý podtón pleti, stále budete vyzerať neupravene. Preto pri podkladovom make-upe strávim najviac času. Keďže nechcem pleť zaťažovať hutným make-upom, zvyknem si vytvoriť vlastný tónovací krém. Ľahký hydratačný krém Corine de Farme (písala som o ňom tu) zmiešam s make-upom alebo BB-čkom, momentálne najčastejšie používam ten od Biodermy, keďže samoopaľovaním sa mi farba pleti trochu stmavila a jeho odtieň mi konečne ideálne sadne. Keďže tento mix mi len vyrovná tón pleti, nedokonalosti, kruhy pod očami a iné začervenané miesta prenechávam korektoru od Maybelline - Affinitone, ktorý patrí medzi moje stálice už naozaj dlho. A na vyrážky používam krémový korektor od Oriflame, vďaka tomu, že je v ňom aj svetlejší aj tmavší odtieň si vždy namiešam tú pravú farbu pre mňa. Celé to zafixujem transparentným púdrom NYC, ktorý som vám taktiež už ospevovala.

Aby som pleti dodala zdravší vzhľad, zvyknem používať aj trochu bronzeru, lícenky a príležitostne rozjasňovač. Bronzer je tiež od značky NYC, viac o ňom nájdete v už spomínanom článku. Je matný, preto ho používam najmä na jemné kontúrovanie lícnych kostí, keďže ich od prírody nemám veľmi výrazné. Lícenky striedam podľa nálady, často však siaham po "no-name" lícenke v ružovo-broskyňovom odtieni, ktorá nápadne pripomína tie od Bourjois. Ak chcem extra "zažiariť", použijem aj rozjasňovač, zvyčajne to je moje storočné trio od Oriflame.

Pri týchto úpravach sa nezaobídem bez štetcov. Púder nanášam Powder Brush-om od e.l.f., bronzer Buffing Brush-om Real Techniques, na lícenku mám moj obľúbený štetec z eBay-u (dosť pĺzne, ale štetinky má naozaj nahusto, a stál asi 2€, takže to nie je až taký problém) a rozjasňovač si dávam mini Stippling Brush-om tiež od značky e.l.f. Na krémový korektor používam štetec určený na pery z DMky. (na obr. zľava doprava)

Oči
Oči väčšinou veľmi neriešim, základ je pre mňa hlavne úprava obočia - na ne používam set od značky Essence, ktorý mi vyhovuje najmä farbou, je totiž jemne do ryšava. Akurát to balenie by mohlo byť kvalitnejšie... Na viečka vždy použijem podklad, momentálne u mňa kraľuje ten od Artdeca. Na neho nanášam očný tieň, zvyknem ísť po zlatistých, neutrálnych farbách, buď si vyberiem krémový od Essence (Stay all day: Glamy goes to...) alebo niektorý z MUA Undressed paletky. Ak mám čas, vytvorím jemnú linku trblietavými ceruzkami Glimmerstick Diamonds od AVONu alebo oči vytieňujem tmavším očným tieňom. Z maskár mi vyhovujú tie z rady WonderLash od Oriflame. Pri štetcoch som minimalista, stačí mi nejaký na rozotieranie (napr. e.l.f. blending brush zo základnej rady) a na linky je mojím favoritom obojstranný štetec z HMka.

Pery
No a na pery mi stačí buď balzam alebo jemný hydratačný ružovkastý rúž, napr. Maybelline Colorwhisper v odtieni Rose Attraction.

A toto je výsledok. Ako vidíte, nie je to nič zásadné, ale vyzerám oveľa "živšie" a upravenejšie. A aj keď sa to takto napísané može zdať ako veľa krokov, v skutočnosti mi to nezaberie viac ako 15-20 minút (a to už musí ísť aj o linky alebo tieňovanie).

Čo vy a make-up? Nosíte ho každý deň?

Vaša Nikavero

P.S.: Ak som o niektorom z výrobkov písala už skôr, do textu som pridala linky na konkrétne články, preto ako vás niečo zaujalo, jednoducho sa naň prekliknite.

Môže sa vám tiež páčiť

10 komentárov

  1. Krasne! Prirozeny, ale moc efektni vysledek. A rtenka ti moc slusi=)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Talka: Ďakujem, Color Whispers dostali aj nás, odtiene sú veľmi prirodzené a pristanú takmer každému! :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. nie, nenosim kazdy den a tiez nechapem tie srdcervuce videa. podla mna ked zena nie je schopna vyjst von bez akehokolvek mak-upu tak uz ide o psychicky problem. vyspypat smeti, do obchodu ci na postu chodim absolutne bez makeupu a kludne v starych teplakoch. na sport sa tiez nemalujem a moja minimalisticka verzia je riasenka a korektor. tak chodim vacsinou do skoly a tak normalne na den. iba na vecer a specialne prilezitosti nosim kompletny make-up s podkladovou bazou, odcnymi tienami, bronzerom atd

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Bellatrix: U mňa je to asi aj sila zvyku, už keď sa raz skrášľujem, tak nechcem len zakrývať nedostatky, ale aj zvýrazniť prednosti, lícenka je napr u mňa "must", zbožňujem ako sa mi v jednom okamihu rozjasní a vytvaruje celá tvár. A jasné, bronzer a rozjasňovač tiež nepoužívam non -stop, do článku som však chcela zahrnúť "maximálnu verziu môjho minima" :) A čo sa očí týka, mne ak si nedám podklad a aspoň nejaký očný tieň, vždy sa mi otláča maskara, keďže mám pomerne mastné viečka a "zákerný" tvar očí, teda ak si chcem dať maskaru, musím si dať na viečka aspoň niečo.
    Nikavero

    OdpovedaťOdstrániť
  5. nemám problém isť von nenamaľovaná...naposledy som tak bola v nedeľu s mamou a tá zrazu sama od seba začala, že ako zle vyzerám, či nie som chorá...tak som ju uviedla na správnu mieru, že má byť v pokoji, že to je len moja žalostne biela pleť bez make upu:))

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Veľmi pekne ťa to rozžiarilo! Ja makeup určite každý deň nenosím, mám dokonca obdobia, keď sa nelíčim vôbec.

    OdpovedaťOdstrániť
  7. ja si veľmi už bez MU netrúfam, jazvičiek dosť, sem-tam už aj nejaká tá pigmentová škvrna, povedzme, že nechcem mať na svedomí ľudí, ktorých stretnem. nenalíčená idem jedine na kúpalisko, tam si takýchto vecí snáď nikto nevšíma :-D doma samozrejme straším tak, ako som, aj do obchodu ešte tak prejdem, aj na prechádzku, ale už mimo dediny si fakt netrúfam. a čo sa týka tvojho líčenia, veľmi pekné a úplne postačujúce na rozžiarenie tváre :)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Vela dievcat/zien podcenuje prave obocie a lica. A teda neprekvapivo to zvykne byt na tvari vzdy najvacsia pohroma. Nie je nic horsie ako zarastene obocie na styl gorbacova alebo naopak len tenka ciara, ktora ho matne pripomina. A lica ala marfusa. Neviem preco si zeny myslia, ze ak maju "telovu" ci inak prirodzenu farbu licenky, mozu si jej naniest kilo. yzera to horzne...
    Tvoj look je super:) a ono sa to fakt nezda ale nejaky cas tie zakladne ukony trvaju. Nie vzdy mam chut a hlavne cas sa kompletne namalovat (radsej sa vyspim :D) ale v poslednom case si na tom zacinam viac davat zalezat,

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Já nosím make-up každý den ! :)

    gabulka-lovelygirl.blogspot.cz

    OdpovedaťOdstrániť

Náš Fejsbučik

Kto nás rád číta