Current loves 4: Letní favoriti a prepadáky

20:49

V Bratislave je momentálne doslova TROPICANA počasie a mňa z teplôt nad 30 stupňov chytajú hysáky, teda si viete predstaviť aká nadšená som v tejto betónovej džungli. Avšak článok sa tu už chvíľu neobjavil, takže by som chcela aspoň trochu osviežiť túto uhorkovú sezónu.
Obľúbencov sme tu naposledy mali v decembri, takže nás po zimnej edícii čaká tá letná. Vopred sa ospravedlňujem, ak sa výrobky budú opakovať z niektorých predchádzajúcich článkov, ale to, že ich toľko spomínam, svedčí o tom, že ich naozaj používam a považujem za hodné kúpy. Bohužiaľ, vyskytli sa však aj výrobky, ktoré ma absolútne nenadchli, priam sklamali, preto pridávam aj tie.                                                 

Obľúbenci                                                            

1. Dove Créme Mousse - Pure&Sensitive
Bezkonkurenčne tohtoročný hit leta v mojej sprche. Niečo tak krémové, jemné, voňavé a príjemné som ešte nemala. Či na sprchovanie alebo dokonca aj holenie, zvládne všetko (párkrát som ho tiež použila aj ako intímny čistiaci gél a bolo to ok, žiadne podráždenie) a nenechá vašu kožu vysušenú ako Sahara. Akurát sa blížim na dno prvého balenia a už vyhliadam nejakú tú akciu, aby som si mohla hneď kúpiť ďalšie, a to už je čo povedať, kto ma pozná, vie, že len zriedka si kupujem niečo dvakrát po sebe. Celkovo už nemám ani chuť kupovať si iné sprchovacie gély a krémy ako od značky Dove, sú kvalitatívne podľa mňa niekde úplne inde ako rôzne limitky od Baley a pod. Viem si celkom dobre predstaviť, že sa tento krémový gél ocitne aj v obľúbencoch za rok 2013.

2. Bioderma Photoderm Bronz SPF30 a Bioderma Photoderm univerzálna tyčinka SPF 50+
Tieto kúsky sa vyskytli v mojom článku špeciálne venovanému UVA/UVB žiareniu a rade Photoderm značky Bioderma, preto pre bližšie info odporúčam pozrieť tam. Tu len zhrniem, že ešte som nemala taký dobrý výrobok na opaľovanie ako je toto telové mlieko - je ľahké, voňavé a hlavne chráni. Tak isto tyčinka, nerozpúšťa sa ani v najväčšom teple a moje citlivé pery sa zatiaľ nesťažovali na nepríjemné pálenie po vystavení slnku, ako zvykli po iné roky. Maximálna spokojnosť. Určite sa nami poputujú aj na dovolenku, na ktorú sa chystáme koncom augusta. 

2. AVON Solutions Truly Radiant VIP tónovací krém a Essence Colour&Shine očný tieň (02 stage beauty)
O tónovacom kréme, ktorý nám zaslal AVON na testovanie som tiež už písala (podrobnejšia recenzia tu). Stojím si za svojím názorom, že tónovacím krémom by som ho nenazývala, avšak aj napriek tomu, ho používam takmer každý deň. Prečo? Lebo je to naozaj skvelý nemastný hydratačný krém s pomerne vysokým SPF faktorom 20, čo je podľa mňa postačujúca ochrana na bežný deň v meste. Ak ideme niekam k vode alebo na výlet, siaham po Bioderme a ich Photoderm tónovacom kréme s ochranným faktorom 50+, avšak na každodenné používanie mi príde príliš mastný. Tento výrobok od AVONu sa však bleskovo vstrebe, stačí ho doplniť troškou korektoru a upravená pleť je na svete.

Aby som tvári dodala ešte trochu farby a jasu, ako lícenku/rozjasňovač zvyknem používať tento očný tieň značky Essence v odtieni 02 stage beauty. Možno si poviete, že je trošku príliš hnedý a príliš trblietavý, neviem však prečo ani ako, ale s mojou farbou pleti vyzerá super a je to jeden z mála výrobkov, po ktorých použití mi make-up pochválil aj môj frajer :D. Asi by to nesadlo každému, mne sa to však nejako podarilo a je to jeden z tohtoletných najpoužívanejších výrobkov na tvár. Bohužiaľ však už asi nie je dostupný, ak áno, tak asi len v druhom stojane Essence, ktorý nie je všade. Ale verím, že podobné odtiene sa nájdu aj u iných značiek, treba byť len kreatívny a využívať kozmetiku multifunkčne. ;)


3. ASTOR Soft Sensation Liquid Care 103 Nude Rose
Na tieto lesky som pozerala v DMke už dlhší čas, avšak vyššia cena (cca 6-7€) ma vcelku odradila, lesky totiž nepoužívam často a maximum, ktoré som za nich ochotná dať sú tak 3-4€. Preto som neváhala keď som ho zbadala vo výpredajovom košíku za skvelých 1,75€, dokonca v odtieni, ktorý sa mi páčil už od začiatku -v krásnej prirodzenej mliečnej ružovkastej farbe. Nie je veľmi krycí, ale pery vyzerajú upravene, navyše krásne vonia a nešúpu sa mi po ňom pery. Skvelý kúsok, ak ho uvidíte v akcii aj vo vašej DMke, určite po ňom siahnite!


4. Essence podlak 24/7 nail base a Essence nadlak Better Than Gel Nails Top Sealer
Neprekonateľné duo každej mojej manikúry. Ako už iste viete, moje nechty sú kvalitatívne nanič, lámu sa a štiepia, preto na nich laky vydržia neskutočne krátko. Avšak pri používaní tejto dvojice sa životnosť predĺži aj o 2-3 dni. Podlak zasychá matne, preto na neho farebný lak perfektne priľne. No a nadlak je už skoro kultová záležitosť - rýchle schnutie, krásny lesk, lepšia výdrž, čo viac chcieť? Cena oboch je do 3€ za kus, ja som oba kúpila z druhého stojana, preto ak ich chcete vyskúšať, hľadaje tam.  

5. Balea - krém na nohy s ureou
Nejako som ho zabudla sfotiť osobitne, nájdete ho len na spoločnej fotografii, avšak tiež sa jedná o starý známy produkt. Teraz v lete mám neskutočne suché chodidlá, nosenie sandálok a žabiek im veľmi neprospieva a večer si ich doslova potrebujem niečím natrieť- inak nie som veľký "krémovač" chodidiel. Tento krém mi poskytne dostatočnú úľavu, mám rada, že nie je vyslovene mastný a pokožka ho priam vcucne. Očividne som si ho neobľúbila len ja, pretože keď som si ho naposledy chcela dokúpiť, bol totálne vybrakovaný. Určite to bude aj jeho skvelou cenou, cca 1,60€.

Prepadáky

1. Sante - Henna Volume Shampooing Shampoo
Tento šampón som kúpila v náhlom popude skúsiť nejaký absolútne prírodný výrobok na vlasy. Zaujímalo ma či sa mi vďaka tomu bude pomalšie vymývať farba a vlasy budú vzdušnejšie a lesklé. Akosi k ničomu z toho nedošlo. Vlasy mi veľmi vysúša, po umytí sú ako slama a nekoná sa ani špeciálny objem a lesk už vôbec nie. A aby ste si nemysleli, že ho súdim po pár použitiach, to nie, som už takmer na dne. Nepekným "bonusom" k už vymenovaným vlastnostiam je vyššia cena - cca 6€. Neviem, moje vlasy asi tú trošku chémia potrebujú, aj keď to, že som vylúčila silikóny im rozhodne prospieva. Tento kúsok a ja sme si však nesadli.

2. Bioderma Sensibio Déo Antiperspirant
Týmto prepadákom budete asi prekvapení, keďže všetci spomínajú tento antiperspirant ako jediný, ktorý na nich naozaj funguje a podobne. Ja som však asi nejaká divná, alebo moje telo má iné požiadavky, ale na mňa nefunguje vôbec. Nielenže sa potím, ale pot začne aj veľmi rýchlo zapáchať, takže musím použiť buď niečo iné, alebo ho naniesť znova. Mrzí ma to, ale na MŇA nie je vôbec účinný. To však neznamená, že nebude fungovať pre VÁS, možno sa stane vaším novým favoritom. :)

3. "Bioré" čistiace pásiky na nos
Tento "fejk" som kúpila na eBayi, keď som hľadala nejaké ázijské čistiace pásiky na nos. Nevadilo mi, že sa tvária ako Bioré, keďže tento typ výrobkov z Ázie zvykne byť účinný, takže mi bolo jedno, akej značky budú. Bohužiaľ však nemajú žiadny efekt - doslova. Ja vám neviem, vždy sa nechám navnadiť tými nechutnými obrázkami, na ktorých vidno, čo za svinstvo tieto pásiky dokážu vytiahnuť z vášho nosa, avšak ešte ani jeden druh na ten môj nezabral. 

4. Hurraw balzam na pery - Green Tea
Zvyknem používať takmer výlučne prírodné balzamy na pery, nie sú v tom žiadne filozofické dôvody, proste mi viac vyhovujú. Momentálne mám najradšej tie od značky Crazy Rumors, ale keďže na viacerých blogoch som sa dočítala, že nemajú na Hurraw balzamy, jeden som si objednala. Chcela som nejaký svieži na leto, preto som si vybrala príchuť zeleného čaju. A tá je to, čo ma sklamalo najviac. Balzam proste vonia divne, ako med alebo niečo sladké, akoby použité oleje úplne prebili vôňu. Konzistenciou je ok, je dosť mastný a pery pekne hydratuje, avšak tá vôňa ma veľmi nechytila. A určite nie je lepší ako Crazy Rumors balzamy, tie vyhrávajú či už konzistenciou, ale aj príchuťami, ktorých je na výber viac a sú autentickejšie. 

Zhodli sme sa na niektorých obľúbencoch alebo prepadákoch? Dajte mi vedieť, čo zaujalo v poslednej dobe vás!

Vaša Nikavero

Môže sa vám tiež páčiť

9 komentárov

  1. Veľmi pekné fotky, väčšinu vecí nepoznám, ale súhlasím s lakmi Essence a škoda toho Sante šampónu, ja ho mám veľmi rada spolu s balzamom, naopak mám z neho super vlasy a umývať stačí raz za 5-6 dní. Inak som úplne nadšená z mintovej šablóny! :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. jeden tieň od dermacolu používam ako rozjasňovač aj ja, a túto funkciu zastáva absolútne famózne :D zaujímalo by ma, kde kupuješ crazy rumors na SR?

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ja som bola takto sklamaná z balzamov Lipsmacker :/ ale tieto som ešte neskúšala.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Margaretka75: Som rada, že sa Ti "imidž" nášho blogu páči!
    justinaforfun: Bohužiaľ, nakupujem zo zahraniačia, zo stránky iHerb.com. Do dvoch kg je tam jednotné posštovné 4 doláre, čo je ešte pomaly menej, akokeby si to kupovala z nejakých slovenských alebo českých stránok. Vrelo odporúčam skúsiť to tam, majú skvelé ceny a široký sortiment.
    Nikavero

    OdpovedaťOdstrániť
  5. ázijské pásiky na nos som dostala v mojej objednávke z cosmetic-love.com a tiež som bola celá nadšená. No nič - vôbec absolútne nič.

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Katka: No ja nechápem, prečo to na niekoho funguje a na niekoho nie, zasa nemám ten pocit, že by som póry mala také čisté, aby pásiky nemali čo vyťahovať :D Lebo som sa stretla aj s takými názormi, že aby boli efektívne, pleť netreba chvíľu hĺbkovo čistiť, čo je podľa mňa totálna blbosť.
    Nikavero

    OdpovedaťOdstrániť
  7. VIP tonovaci krem nevyzera vobec zle, a balzam hurraw mne sa páči kávový ale z internetu moc neobjednavam takže ...:))

    OdpovedaťOdstrániť
  8. na vasu radu som si kupila essence nadlak, tak dufam, ze bude dobryyy ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Opaľovací krém od Biodermy môžem len odporučiť. ♥

    http://deliciousdame.blogspot.sk/

    OdpovedaťOdstrániť

Náš Fejsbučik

Kto nás rád číta