Bardejovské nákupy + tip na kaviareň

18:17

Vždy keď sme so sestrou doma v Bardejove, pobeháme malé, nezávislé drogérie, sekáče a pár čínskych obchodov. Možno sa to zdá nelogické, veď v Bratislave máme obchodov až až, ale práve v tých malých, "nereťazcových" nájdete často skvelé neokukané veci za veľmi nízke ceny. Čo ste teda tentoraz ulovili?

Mám to tu na obrázku pekne očíslované, začnem však pozadím, na ktorom som veci fotila - ide totiž tiež o jednu z vecí, ktoré som si kúpila - mäkkučkú mikinu bez kapucne zo 100% bavlny s ešte stále veľmi populárnym aztéckym vzorom za neuveriteľných 5€. Takéto kúpy zbožňujem! Ale poďme ďalej na pre vás asi zaujímavejších, kozmetických nováčikov v našej domácnosti.

1. Odlakovač s hubkou
Iste ste už všetci počuli o odlakovači s hubkou Bourjois, do ktorého jednoducho vopcháte prst, trošku necháte pôsobiť a lak je fuč. Je to fajn koncept, akurát že sa predáva tak za 8€, čo je za odlakovač podľa mňa nehorázne veľa. Preto keď som zbadala túto zelenú "no name" poľskú verziu za 0,79€ neváhala som a kúpila ho na vyskúšanie. A je ozaj fajn, odlakoval dokonca aj lak s pieskovým efektom. Uvidíme, ako dlho sa bude držať, zatiaľ má za sebou 5 vcelku "hardcore" odlakovaní a ešte stále je fit. 
2. Lirene Stop Cellulite peeling
Pamätáte si na časopis Yellow? Bol mojím favoritom počas celej strednej školy, a potom ho, bohužiaľ, prestali vydávať. Ale bol to práve on, ktorý svojou vzorkou začal moju lásku k tomuto výrobku. Odvtedy ho kupujem kde sa dá, keďže v DM sa už dostať nedá. Ak máte rady ozaj drsné a poriadne hrubé peelingy, tento je pre vás ako stvorený. Ja ho používam len na partie náchylné na celulitídu a zanecháva naozaj hebkú pokožku. O značke Lirene chystám ešte samostatný článok, takže o ňom nepočujete poslednýkrát. 
3. Beauty Formulas náplaste na nedokonalosti pleti
Tento výrobok nás zaujal svojím konceptom, vedela som, že niečo také ako náplaste na vyrážky existuje, avšak ešte som to v drogérii nevidela. Sú taktiež poľskej výroby a v balíčku je 30ks. Sú nepriehľadné, ale aj tak sa odporúčajú naniesť na noc. Sestra už mala tú česť ich vyskúšať a výsledky ju prekvapili - náplaste výrazne urýchlili proces hojenia a zmiznutia vyrážky. 
4. Joanna kúra na vlasy s arganovým olejom
Po tomto výrobku siahla sestra, keďže ja na podobné výrobky veľmi nie som a nepáči sa mi, keď sú v produkte, ktorý má na obale veľkým napísané "arganový olej" hlavnou zložkou silikóny. Sprej má ľahkú sladkastú vôňu a efekty sú podľa mňa porovnateľné s podobnými výrobkami iných značiek. Vlasy sú po použití jemné a hebké, ale nič extra. 
5. Pečiatky
Ak ste fanynkami pečiatok, náplepiek a podobných rozkošností, ktoré si môžete nalepiť do diára či na pohľadnice, táto sada by sa vám hodila. Len za 1 euro je v nej veľmi pekná variácia obrázkov a bežne používaných fráz v angličtine. 
6. Nálepky s číslami
To isté, čo som spomínala v predchádzajúcom bode. Za pár centov rozhodne výhodná kúpa :).
7. Gumička do vlasov s mašličkou
Znova za pár centov veľmi pekná ozdoba do vlasov, podobné typy gumičiek do vlasov sú teraz veľmi "in" a za oveľa vyššie ceny ich môžete kúpiť v H&M či podobných reťazcoch. 
No a ešte malý bonus, v Tescu sme neodolali týmto zimným, predvianočným hrnčekom za 0,79€. Raňajšia káva v práci je hneď veselšia. :)

Poslednú vec, ktorú vám chcem v tomto článku predstaviť je kaviareň v Bardejove. Neviem či so mnou čitatelia z Bardejova a okolia budú súhlasiť, ale vždy som si myslela, že tam chýba poriadna kaviareň. Jasné, podnikov máme dosť a v niektorých je aj dobrá káva, avšak všetky sú (teda donedávna boli) akokeby bez konceptu. Proste majitelia si kúpili/prenajali priestory, nahádzali tam nábytok bez ladu a skladu – a hlavne bez nápadu a takto fungujú aj roky. A nikto sa nesťažoval, lebo väčšina ľudí, ktorých také niečo zaujíma, sú mimo svojho rodného mesta podobne ako my. Avšak očividne sa to začalo meniť (na moje potešenie, keďže by som sa aj ja raz do Bardejova chcela vrátiť), pretože pred pár mesiacmi sa v centre otvorila milá malá kaviareň vo swingovo/jazzovom štýle a so starosvetským mafiánskym „feelingom“ - Tommy's coffee&drinks. Rozhodne je vidieť, že v tomto prípade sa kaviarňou a tým ako bude vyzerať majitelia zaoberali a vložili do toho veľa úsilia. Prostredie je veľmi príjemné, obsluha tiež,  je tam veľká nefajčiarska časť, vedia, ako sa tá ktorá káva pripravuje (a pridajú aj super umelecké diela, ako na našich „kapučínach“).  Asi jediná vec, čo by som privítala, je ponuka nejakých fajnových koláčikov, výber by nemusel byť široký, ale taká poriadna čokoládová torta sa ku posedeniu pri kávičke s kamarátkami proste hodí. Každopádne, ak ste z Bardejova a okolia alebo ak ho navštevujete, nezabudnite sa zastaviť.




Ako je to v iných menších slovenských mestách? Máte nejaké obľúbené "nereťazcové" obchody a útulné kaviarne?

Plus, čo poviete na nový dizajn blogu?

Vaša Nikavero

Môže sa vám tiež páčiť

9 komentárov

  1. Ďakujem za sľúbený článok! Ale teraz potrebujem nutne vedieť, odkiaľ je tá super mikina a nálepky na vyrážky :D
    Inak, u Tommyho by som tiež nejaké tie koláčiky uvítala :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Zuzka,vyzeráš super! Vdaka za tip na kaviareň,už viem,kam nasmerujem svoje kroky:) Teda hned po svadbe :))

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Do Bardějova jezdila jedna linka, co projížděla/projíždí přes město, ve kterým jsem vyrůstala. :)
    Teprve teď jsem si ho našla na mapě a koukám, jak je to daleko - 450km (většina projíždějících spojů končí do 50km).

    OdpovedaťOdstrániť
  4. tie šálky si chcem kúpiť aj ja, a tie pečiatky sú proste rozkošnéé *__* a obdivujem latté art fakt krása, škoda vypiť:)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Ja som teda chvíľu zvažovala či toho maca vypiť :D Ale potom som neodolala, po tých nákupoch to cappuccino dobre padlo ;)
    Nikavero

    OdpovedaťOdstrániť

Náš Fejsbučik

Kto nás rád číta