Handmade vianočné dekorácie zo Sashe

8:00

Tešíte sa už teraz na Vianoce? Viem, ešte je skoro, ale keď ja sa na nich rada teším vopred, samotné sviatky preletia tak rýchlo, a preto všetko to očakávanie a prípravy majú pre mňa takmer totožné čaro. A že na niektoré prípravy treba trošku viac času sa ukáže aj v tomto článku, prinášam vám totiž inšpiráciu na handmade vianočné dekorácie a ozdoby zo Sashe, stránke s ručne vyrábanými výrobkami. A ak nakupujete zo Sashe viete, že Vianoce sú pre nich asi najrušnejším obdobím roka a mnohí prijímajú objednávky len do určitého dátumu (niektorí ich neprijímajú už ani teraz :/). Preto sa treba s kúpou poponáhľať. Jasné, možno ste natoľko zruční, že si dané veci viete vyrobiť aj samy doma, v tom prípade vás tento článok možno inšpiruje k nejakej DIY (urob si sám) akcii.

Čo teda zaujalo mňa a vedela by som si to predstaviť v našej domácnosti?

1. Orieškové ozdoby
V posledných rokoch som zaťažená na spojenie prírodných materiálov a tradičných vianočných farieb, preto môj úplný top z ozdôb sú tieto krásne, precízne zdobené oriešky. Nájdete ich u predajknyne menom melia a v jej galérii okrem nich nájdete aj iné šité a vyšívané výrobky, čižmičky do okna či ľanové srdiečka. Cena jedného orieška je 80c, čo nie je úplne lacná záležitosť, avšak ozdobenie malého stromčeka do kuchyne vás nezruinuje.
zdroj
zdroj

2. Adventné svietniky
Ak chcete túto krásnu sadu štyroch prírodných svietnikov v rôznych veľkostiach, odporúčam konať čo najrýchlejšie, lebo predajkyňa margo už neprijíma veci na objednávku, pošle vám len to, čo má skladom. A práve táto štvorica svietnikov s plechovými štitkami s číslami adventných nedieľ sa medzi zásobami „skladom“ nachádza. Nápad to je unikátny a dokazuje to, že v jednoduchosti je krása. Osobne si myslím, že takéto svietniky na čajové sviečky by bol schopný spraviť každý zručnejší domáci majster, preto ak sa vypredajú, neváhajte a skúste to sami. J Cena sady je 22,90€.
zdroj

3. Drôtené ozdôbky
Autorka s pseudonymom astra je tvorcom ďalšej klasiky, a to drôtených dekorácii na stenu a dvere. Ja osobne som veľkým fanúšikom ozdobených vchodových dverí, možno aj preto, že bývam v paneláku a po ceste hore schodmi ma vždy potešia a dodajú mi na dobrej nálade. Z astrinho repertoáru sa mi najviac páči znova kombinácia s červenou a drevom, napr. toto trio s koníkom si viem predstaviť aj počas iných častí roka ako na Vianoce, stačí odstrániť roľničku alebo koníka vymeniť za inú ozdôbku. Cena 17,90€.
zdroj

4. Látkové gule na vianočný stromček
Zas a znova ostaneme pri mojej obľúbenej červenej farebnej schéme a trochu netradičnom materiáli pre výrobku vianočných gulí – ozdoby predajkyne DianaMisikova sú totiž mäkkučké, látkové. Jeden kus vás vyjde na 1,70€ a sú podľa mňa ideálne do domácnosti so zvieratkami či malými deťmi, ktoré by ozdoby mohli zhodiť alebo sa na nich poraniť.
zdroj
Do pozornosti dávam aj autorkine pohľadnice, tie by som si určite chcela nájsť v schránke. Ak ste kreatívni, určite si ich zvládnete doma vyrobiť aj samy, prípadne s deťmi.
zdroj

5.Skladané stuhové gule
Mojím posledným tipom budú znova vianočné gule vytvárané netradičnou technikou, a to skladaním stúh a ich pripevnením na polystyrénový základ. Mne krásne trio vydražil minulý rok priateľ v rámci aukcie pre dakujeme.sme.sk a odvtedy pokukujem po ďalších. Predáva ich viacero predajcov, veľmi prepracované a precízne spravené ich má napr. LubaArt. 4 kusy naozaj nádherných gulí kúpite za 24€, čo je popravde asi najviac zo všetkých predajcov, ktorých som na Sashe registrovala, ak sa na Sashe trošku pohrabete, určite nájdete aj lepšie ponuky. (napr. u Nady alebo inspire)
zdroj
Toto je môj minivýber, viem, asi som neulahodila fanúšikom eklektického, elegantného štýlu, ja som však odjakživa vnímala Vianoce ako rodinný sviatok, plný farieb, vôní a príjemného chaosu a tak nejako prirodzene sa mi k tomu viac hodia takéto ozdoby. Ako to vidíte vy? Inšpiroval vás môj výber a pustíte sa do objednávania či tvorenia?


Vaša Nikavero

Môže sa vám tiež páčiť

2 komentárov

  1. krásne! všetko... stuhové guľky vyrábam posledné dva mesiace aj ja a strašne sa z nich teším...najhoršie však na tom je, že tie čo som vyrobila ako prvé sa mi už teraz nepáčia, vidím tam milión nedokonalosti:D, takže chcem stále ďalšie a ďalšie:)))

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Tak tie oriešky sú super!:-) A bodkované látkové gule tiež. Vianoce ako rodinný sviatok plný príjemného chaosu - súhlasím na 100%. ;-)
    Do tvorenia sa už pomaly púšťam aj ja a určite využijem aj nejaktoré z tých milých vecičiek, ktoré som našla v schránke... ;-)) ♥

    OdpovedaťOdstrániť

Náš Fejsbučik

Kto nás rád číta