Max Factor CC Cream 50 Natural

17:25

Svoj obľúbený make-up sa mi ešte nájsť nepodarilo, len málokedy si kúpim nejaký dvakrát po sebe. Asi som príliš náročná alebo len jednoducho vždy siaham po nevhodných kúskoch. Moje preferencie sú jasné - stredné krytie a ľahký pocit na pleti (neznášam, keď make-up doslova "cítim"). Plus, hoci pre mňa nie je nutné, aby make-up vydržal neporušený celý deň, neznesiem, keď sa usádza v jemných vráskach a póroch. Preto ma celkom nadchla novinka od Max Factor - ich CC krém, akýsi nástupca BB krémov. Pre mňa sú tieto písmenká len marketingovým ťahom a všetko to beriem ako ľahký hydratačný make-up, ale pozitívna recenzia od Ordinary life ma povzbudila v kúpe, hlavne v spojení s nejakou kupónovou akciou v Tescu - finálne ma stál necelých 9€. 

Make-up je v klasickom tubičkovom balení, ktoré nenadchne, ale ani neurazí, keďže samotný produkt je dostupný až do poslednej kvapky a ľahko sa dávkuje. Ja som svoj CC krém kúpila v druhom najsvetlejšom odtieni 50 Natural. Popravde som mala pocit, že ani tento mi úplne nesadol, keďže nemá správny žltý podtón, aký moja pleť potrebuje - skôr oranžový. Svetlejší odtieň 40 Fair mal výrazne ružový podtón, ktorý na mne vyzerá veľmi neprirodzene. 

Rendy z Ordinary Life opísala krém ako ľahučký, ľahko rozotierateľný, ale zároveň pomerne krycí - teda všetky moje obľúbené vlastnosti. Čo ma však zarazilo hneď pri prvom použití je jeho brutálne silikónová konzistencia, ktorá s mojou pleťou nespolupracovala podľa mojich predstáv. Niekto by ju možno nazval krémovou, na moju zmiešanú pleť sa mi však tento typ konzistencie zdá príliš mastný. Krytie je stredné iba pri použití štetca (ja použivam Buffing brush od Real Techniques), ak som ho nanášala rukami, krytie bolo len jemné. Finish nie je ani matný, ani rozžiarujúci, niečo medzi tým.
Čo mi vadilo najviac je fakt, že napriek tomu, že nemá vysoké krytie, na pleti je jednoducho vidieť. Plus, výdrž je len zopár hodín, veľmi rýchlo sa z pleti doslova začne strácať, zvýraznia sa lesknúce miesta a začnú sa vytvárať mapy (teda miesta, kde sa make-up zhlukuje). 
Toto sú fotky v akcii, fotené tesne po nanesení, bez použitia púdru či korektora:

Aký je teda môj finálny verdikt? Hoci na fotkách sa môže zdať, že vyzerá vcelku schopne, ja mu udeľujem len 2 vlajočky (z nášho nového hodnotiaceho systému :)). Hlavnými dôvodmi sú pre mňa nepríjemná silikónová konzistencia, slabé krytie a mizerná výdrž. Asi ako jediné pozitívum vidím fakt, že je ozaj hydratačný a pleť nevysušuje, po odlíčení som práveže vždy mala príjemnú hebkú pleť - to budú asi tie kvality, ktoré majú odlíšiť CC krém od make-upu. :)

Vaša Nikavero

P.S.: Ďakujeme, že nám ostávate verné aj počas zriedkavejšieho prispievania, momentálne máme naozaj náročné obdobie. Môžem vám však prezradiť, že vás čaká zopár skvelých článkov, pripravujeme špeciál o červených rúžoch a leskoch na pery (ideálnych pre vianočnú sezónu), drogériových obľubencov či skvelú recenziu prírodných prípravkov na vlasy. 

Môže sa vám tiež páčiť

8 komentárov

  1. úplně mě překvapilo jak velmi jde vidět změna

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To áno, všetko vyzerá lepšie ako môj ksicht bez akýchkoľvek úprav :D Ale bohužiaľ, tento krásny vzhľad netrvá dlho a pri pohľade zblízka to tiež nie je žiadna sláva...
      Nikavero

      Odstrániť
  2. chcela som ho, no už ho nechcem! ja som spokojná s mojim MF Facefinity All day flawless, minul sa a veru kúpim ďalší.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ten som popravde ani veľmi neregistrovala, ale určite sa po ňom v drogérii pozriem :) No a ak si tento CC krém nekúpiš, určite o nič neprídeš ;)
      Nikavero

      Odstrániť
  3. Skús Dermacol Imperial, mohol by vyhovovať Tvojim požiadavkám. Ja som veľmi spokojná, skvelý hydratačný make-up za cca 6,- EUR - čo viac si priať :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Na ten Dermacol sa už chystám večnosť, mala som nejaké vzorky a ozaj je to presne "môj typ" :) A tá cena fakt nie je zlá.
      Nikavero

      Odstrániť
  4. ja som nad nim rozmyslala ale nakoniec som ho nechala tak. Stale u mna vyhrava klasicky make-up :)

    Pozyvam na NAJ giveaway o GUCCI RUSH,75ml. Tu: http://biancaprincipessa.blogspot.sk/2013/10/najlepsia-giveaway-ever.html

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Podľa mňa je nejlepší make up z Mary Kay ... je trošku drahší ale je fakt dobrý. A celkovo, stačí naniesť máličko, takže mi dosť dlho vydrží :)

    OdpovedaťOdstrániť

Náš Fejsbučik

Kto nás rád číta