Lirene stuff

8:00

Už dlhšie sa chystám napísať o značke, ktorá je podľa mňa na Slovensku dosť podceňovaná - poľská značka Lirene. Veľa ľudí je k nej skeptických práve z tohoto dôvodu, keďže v posledných rokoch sa médiami prehnalo viacero afér s nekvalitnými či priam škodlivými poľskými výrobkami. Ja však verím tomu, že netreba hádzať všetkých do jedného vreca, preto som od nej vyskúšala už viacero výrobkov. Značka Lirene má v Poľsku pomerne široké portfólio, ktoré zahŕňa pleťovú i telovú kozmetiku a dokonca aj make-up. Smolou je to, že v bežnom sortimente našich drogérií nájdete len vybrané produkty - a aj tých je pomenej.
Ja som od Lirene vyskúšala zo 2 pleťové krémy, ktoré boli nižšej ceny a bohužiaľ aj kvality, nijako ma neohúrili, ani nenadchli a jeden z nich (konkrétne z tejto sady) bol dokonca tak podpriemerný, že som ho použila ako krém telový. Mamka istý čas používala ich anti-aging produkty a neboli úplne na zahodenie, avšak po vyskúšaní Matriciane rady od Biodermy (ktorá je však aj rádovo vyššej ceny) sa k nej už nevrátila. 

Má teda Lirene aj nejaké lepšie výrobky?

Micelárna voda 3v1, ktorú nám značka Lirene ešte dávnejšie zaslala, ním však nebude. Bohužiaľ, pokus o vytvorenie odličovača, čistiacej vody a tonera v jednom, nedopadol najlepšie. Podľa mňa jej chýba jedna zásadná vlastnosť - jej čistiace a odličovacie schopnosti sú nedostatočné, horko-ťažko odlíči čo i len najjednoduchšie líčenie. Osobne ju používam len v dňoch, keď v rámci očného make-upu použijem len maskaru a aj to je boj. Na odlíčenie pleti vcelku stačí, na to ja však preferujem použitie čistiaceho gélu či prírodného mydla. Lirene micelárna voda je rozhodne slabším členom rozrastajúcej sa rodiny micelárnych vôd

Lepšie dopadla hydratačná pleťová voda s uhorkou a aloe. Je bez alkoholu, pleť nevysušuje a perfektne ju pripraví na krém či použitie séra. Ja ju zvyknem používať ráno, keďže pri svojej rannej rutine nezvyknem praktizovať "mokré" čistenie pleti čistiacim gélom. Je to pomerne jednoduchý produkt a vedela by som si bez neho predstaviť svoj život, avšak rozhodne mu nemôžem vytknúť nič zásadné, hlavne kvôli tom, že bol súčasťou sady za 2,90€ :). 

To najlepšie som si, samozrejme, nechala nakoniec. Anti-celulitídny masážny peeling. Používam ho už doslova roky. Pamätáte si na český časopis Yellow? Zvykla som si ho kupovať na strednej škole a dva čísla po sebe v ňom bola úctyhodná vzorka práve tohoto peelingu. Odvtedy som si ho zamilovala. Je drsný, ale nie príliš, vonia sviežo, avšak nie prehnane citrusovo. Pleť je po ňom hebučká a v kombinácii s dobrým telovým maslom či mliekom (nemusí byť ani ani-celulitídne), je pokožka pevnejšia a jemnejšia. Rozhodne si ho po minutí kúpim znova. Podľa infa na stránke obsahuje táto rada celkom slušný počet výrobkov, avšak len minimum z nich som aj fyzicky videla v nejakej predajni. Ale myslím si, že by stáli za vyskúšanie. Cenovo sa tento peeling pohybuje okolo 4€. 

Ako ste na tom so značkou Lirene vy? Vidíte ju v drogériách, vyskúšali ste od nich niečo?

Vaša Nikavero

Môže sa vám tiež páčiť

3 komentárov

  1. :o Kde si prosim kupila ten peeling? ja som mala tiez par vzoriek a odvtedy ho ako besna hladam po celom meste, ale nikdy som nic z tejto rady nevidela, je to najlepsi peeling aky som kedy vyskusala. Vejs

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Bohužiaľ ti asi nič konkrétne neporadím, keďže v bežných drogériách typu DM či 101 ho nemajú. Skús pozrieť nejaké lokálne nereťazcové, ja tak kupujem ten svoj :)
      Nikavero

      Odstrániť
  2. Tá uhorková pleťová voda vyzerá celkom lákavo :)

    OdpovedaťOdstrániť

Náš Fejsbučik

Kto nás rád číta