Najlepší rýchloschnúci nadlak...???

10:00

Kolegyne blogerky, stáva sa vám, že zabudnete na rozrobený článok? Ja som koncept tohoto vytvorila pred viac ako 2 mesiacmi, a potom mi úplne vyfučal z hlavy :). Pritom ide o veľmi zaujímavý "súboj" produktov, ktoré nám všetkým uľahčujú život,  a to veľké porovnanie rýchloschnúcich nadlakov.

Neviem ako vy, ale ja si bez rýchloschnúceho nadlaku už neviem predstaviť svoju manikúru. Lak na nechtoch si kvôli ich štiepeniu musím meniť takmer každé 3 dni a rozhodne nemám čas stráviť lakovaním nechtov hodinu. Preto ma ponuka takýchto nadlakov na trhu veľmi zaujíma a skúšam takmer každú novinku. Veď čo ak objavím niečo ešte lepšie (pozn. blogerský syndróm :D)?

V tomto článku vám prinášam prehľad všetkého, čo sme doteraz so sestrou vyskúšali.

1. Essence - Nail art Express Dry Drops (2,19€)
Tento výrobok nie je síce nadlak, ale má mať podobný efekt - spôsobiť, že váš lak uschne rýchlejšie. Obsah kvapiek tvorí olejová tekutina, ktorú nanesiete na zasychajúci lak. Funguje? Áno, s výhradami. Vysuší vám totiž povrch nechtu, ale lak ako taký ostáva mäkký, takže stačí jemné obtretie alebo otlačenie a máte po manikúre. Preto ho používam len minimálne. Podobný efekt ako tieto kvapky majú aj spreje na urýchlenie schnutia.

2. Miss Sporty - Nail Expert Turbo Dry Top Coat (1,99€)
Ďalším pomocníkom v podobnej cenovej hladine je rýchloschnúci nadlak od značky Miss Sporty. Bohužiaľ je aj podobne efektívny - teda to nie je žiadna sláva. Ako - tak schnutie urýchli, avšak mení farbu laku (keďže je sám o sebe modrý) a tiež nepredlžuje životnosť laku. 

3. Essence - Quick Dry Topcoat (1,89€)
Pokračujeme v cenovo najdostupnejších kúskoch, aj tento Essence nadlak sa dá kúpiť do 2€. Aj napriek dobrej cene ho však neodporúčam. Nemá žiaden efekt, minimálne pri schnutí. Lesk dodá, predĺži aj životnosť manikúry, ale nespĺňa to, čo sľubuje. Teda má kvality ako ktorýkoľvek iný priehľadný lak na nechty. 

4. Essence - Studio Nails Better Than Gail Nails Top Sealer (2,69€)
Konečne prechádzame k funkčnejším a zaujímavejším kúskom. Nadlak značky Essence, ktorý pôvodne patril k ich sade na domáce gélové nechty sa svojím úspechom prepracoval až do permanentnej kolekcie, ktorú nájdete vo všetkých DM. A podľa mojej mienky zaslúžene. Je efektívny, lak schne citeľne rýchlejšie a nechty majú krásny lesk. Jedinou nevýhodou je to, že pomerne rýchlo začne vo fľaštičke hustnúť. Aj napriek tomu patrí medzi favoritov tohto súboja. 

5. Catrice - Quick Dry & High Shine Top Coat (2,59€)
Keď sa v sortimente značky Catrice objavil tento nadlak, musela som ho, samozrejme vyskúšať, veď ak by fungoval, išlo by o dobre dostupný a lacný výrobok. Nadšenie sa nekonalo, efektivitou by som ho prirovnala asi k jeho ekvivalentu značky Essence (nie tomu z rady Better than gel nails). Je trošku lepší, ale stále skôr pripomína klasický priehľadný lak. Navyše, ak ho použijete na výraznejší lak, v mojom prípade červený, zmení farbu a  už sa nedá použiť na svetlejšie odtiene.

6. NYC - Turbo Dry Top Coat (3,69€)
Na rad prichádza môj osobný favorit. Dôvody, prečo sa stal mojím obľúbencom sú jednoduché - má rovnaké vlastnosti ako Essence Better Than Gel Nails nadlak, ale nehustne tak rýchlo. Ako nevýhodu vidím len to, že NYC u nás majú len v 101 drogérií a tam je zvyčajne vždy vybrakovaný, takže treba vystihnúť moment, keď dokladajú nový tovar :). Tiež sa trošku sfarbuje pri použití výrazných farieb, ale pri ďalšom lakovaní sa to neprejavuje.

7. Sally Hansen - Insta Dri Top Coat (4,19€)
Cenovo najdrahší, avšak aj objemom najväčší nadlak. Kúpila som si ho viac-menej kvôli tejto porovnávačke a nesklamal ma. Je pre mňa veľmi dobrou náhradou NYC nadlaku, keďže ten sa mi už minul. Efekt má totožný, takže ak je pre vás NYC nedostupný, kľudne siahnite po tomto. 

Kto je teda víťazom dnešného súboja? Nie je jednoznačný, keďže na jednu úroveň by som postavila NYC spolu so Sally Hansen v tesnom závese s Essence Better Than Gel Nail. Zvyšným štyrom by som sa podľa možnosti vyhla, hlavne ak si ich kupujete pre rýchloschnúci efekt. 

Ktorý rýchloschnúci nadlak by som ešte mala podľa vás vyskúšať? V zahraničí sa veľa hovorí o Seche Vite, avšak neviem či je až natoľko lepší ako u nás dostupné značky.. Máte s ním skúsenosti?

A keďže je dnes Veľkonočná nedeľa, prajeme vám všetkým krásne prežitie týchto sviatočných dní :)
zdroj
Vaša Nikavero

Môže sa vám tiež páčiť

9 komentárov

  1. Podobný olejček na schnutie laku mám z Avonu (sprejová forma) a používam ho len vtedy, ak idem robiť nejaký nailart. Inak by som sa na naň asi nespoliehala. Ale môj najobľúbenejší je NYC. Jednoznačný favorit :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Měla jsem ty kapky od Essence a katastrofa, byly úplně k ničemu. Teď mám ten od Essence z řady Studio Nails, ale ještě jsem jej nezkoušela :)
    Zálusk ale mám i na Sally Hanson a NYC :)

    http://estrella-2012.blogspot.cz/2014/04/my-fragrance-collection.html

    OdpovedaťOdstrániť
  3. ja mam seche vite, a je urcite lepsi ako nyc, ako co sa schnutia tyka...s nyc mam tak uplne suche nechty do 10 min...so seche do 5 :) a lepsie sa mi rozlieva na nechtoch seche, aplikacia sa mi viac pozdava...ale inak ziadny taky zasadny rozdiel medzi nimi nevidim...nyc pouzivam stale, uz mam asi 4 flasku...a seche asi 2 (jaj a zhustne ked si niekde v polovici flasky, tak mam zakupeny aj riedic od seche, a ten to napravi hned len to je zas dalsia investicia, ale stoji za to :) )

    OdpovedaťOdstrániť
  4. turbo zasychač od miss sporty mám taky, ale nepoužívám ho jako nadlak. Mám ho ráda, ale je fakt, že při větší vrstvě mi obarvil barvu laku do modra...nejlepší nadlak, který jsem zatím zkusila je Catrice gel look top coatem , přesně nevím název, ale prostě to je nadlak, který po zaschnutí vypadá jako gelové nehty...zkusila jsem ho právě i bez turbozasychače abych věděla zda neshne mega dlouho, ale bomba do 2 minut byl úplně suchý!

    Loveliness By Tess

    OdpovedaťOdstrániť
  5. na to essence mi též vadí, že rychle houstne používám ho i samostatně

    OdpovedaťOdstrániť
  6. U mna vedie sally hansen no pokial som ho nemala vystacil mi aj essence no ten v ruzovej verzii

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Presne tento článok som potrebovala, zrovna zháňam nejaký dobrý nadlak. Určite sa pozriem po tom od NYC. :)

    Sweet Letty

    OdpovedaťOdstrániť
  8. ten Catrice som mala a urobil mi presne to iste, takze som ho vyhodila :( Sally Hansen mam kupeny, ale este neotvoreny, momentalne pouzivam Addicted to Spped od Deborah Lippmann, ten je uzasny, len ta cena :-/

    OdpovedaťOdstrániť
  9. nadlak som nepouživala ešte nikdy ale ako vidim ani moc nemusim:))

    OdpovedaťOdstrániť

Náš Fejsbučik

Kto nás rád číta