Handmade svadobná výzdoba

8:30

Začiatkom mája som sa zúčastnila na svadbe mojej milej kamarátky a kolegyne Mišky. Svadba sa odohrávala na Smolenickom zámku a Miška mala presnú predstavu o tom ako by mala vyzerať. Farebná, veselá a plná života. Tak sme sa do toho teda pustili. Predsa len svadobné agentúry nie sú najlacnejšie, takže sme sa to rozhodli spáchať vlastnoručne. Na začiatok si Miška zvolila farebnú paletu, v ktorej by výzdoba mala byť a od toho sa odvíjali naše ďalšie kroky.

Časovo najnáročnejšou aktivitou bolo vyrábanie kvetov z hodvábneho a krepového papiera. O večerný program sme mali na čas postarané. Na fotke je len malá časť z toho čo sme vyrobili.

Potom sme sa pustili do vytvárania nápisov ako obrad, svadba či ďakujeme...

Ďalšou časovo náročnou záležitosťou bolo vyrábanie vlajočiek na stoly s nápojmi a cukrovinkami a tiež na stôl mladomanželov. Tiež sme sa potrápili pri výrobe zasadacieho poriadku a čísel na stoly. Nakoniec sme ešte naviazali stuhy na servítky a Miška dala vyrobiť odznaky s menami hostí namiesto tradičných pierok. Toto bola časť, ktorá sa odohrávala doma. Následne sme sa deň pred svadbou vybrali na Smolenický zámok aby sme pripravili sálu.





Keďže svadba sa odohrávala na nádvorí, tak sme ráno v deň svadby zdobili ešte to. A stihli sme to teda len tak tak :D.




Pani kvetinárka nám priniesla zeleň namotanú na kovovom oblúku a my sme sa pustili do pripevňovania papierových kvetov. Nakoniec na tejto slavobráne pristálo aj pár origami žeriavov.



A vonku je všetko hotovo. Následne sme sa presunuli do vnútra, kde sme doladili ešte detaily.





A nakoniec ešte fotka šťastného páru pri obrade pod slavobránou :)

Suma summarum, bola to makačka, stálo nás to strašne veľa času a energie, ale tiež sme sa pri tom nasmiali a veľa veľa bavili takže si myslím, že sa to oplatilo a stálo to za to :). 

PS: O takmer všetky fotografie v tomto článku sa postarala šikovná fotografka Petra Dubanová Grellnethová.

Vaša LadyZet

Môže sa vám tiež páčiť

4 komentárov

  1. slavobrana a cukrovinky su teda uchvatne :) sikulky

    OdpovedaťOdstrániť
  2. veľmi šikovné :) originálna svadobná výzdoba

    OdpovedaťOdstrániť
  3. asi su divná, ale mě se to nelíbí...barevně mi to přijde jak na dětskou oslavu =/ ale je to její den a když si to tak přála ;)

    Loveliness By Tess

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Mne sa to celkom páči a hlavne sa mi páči originálnosť :) Pekné fotografie, okrem iného ♥
    ℓα ℒιcσrηe - ℒa vie est ℓa petite ℓicorne.

    OdpovedaťOdstrániť

Náš Fejsbučik

Kto nás rád číta