Krémové očné tiene (e.l.f. & Avon)

8:30

Pri líčení očí podľa mňa nie je nič jednoduchšie ako krémové očné tiene v neutrálnych farbách. Stačí vám jeden odtieň, prst a za minútku stvoríte upravený, prirodzený look. V dnešnom článku vám predstavím tri moje najnovšie prírastky (i keď už ich pár týždňov používam) a ich výhody i neduhy.


Najprv však musím spomenúť asi najvýraznejšiu nevýhodu krémových očných tieňov. Vysychajú. Nikdy ho teda neminiete celý, jedine, že by ste ho používali denne. Aj v tomto prípade však môže dôjsť k tomu, že v polovice balenia tieň jednoducho zmení konzistenciu a vám prestane vyhovovať (stalo sa mi to neraz). Kvôli tomuto do krémových očných tieňov nezvyknem investovať nehorázne sumy (rozumej, držím sa pod 5€ :D) a preferujem značky ako Essence, Catrice či dnes spomínaný e.l.f. a Avon. 

Začneme tieňom Long-lasting lustrous eyeshadow od e.l.f.-u. Ako som už písala viacerokrát, e.l.f. už vôbec nenakupujem na SVK a ani toto nie je výnimkou, kamarátka mi ho priniesla z U.S., kde majú produkty e.l.f. nielenže lacnejšie, ale i často zvyknú mať rôzne zľavové akcie. Vybrala som si stabilnú farbu v mojej zbierke – zlatú v odtieni Toast. V kútiku duše som dúfala, že bude mať trošku chladnejší podtón, keďže také odtiene mi pristanú najviac, avšak potešila som sa aj tomuto trblietavému kúsku. A tú trblietavosť je nutné v tomto prípade zvýrazniť. Toast je v podstate tieň plný trblietok s minimálnym podkladom. To trošku uberá na jeho flexibilite, trblietky predsa len nie sú prvoplánovou každodennou súčasťou líčenia, avšak sem-tak dokážu veľmi pekne rozžiariť tvár, hlavne ak sa jedná o ich jemnejšiu verziu.

Tento tieň má viac gélovú ako krémovú konzistenciu – pri prvom pohľade do nádobky som sa zľakla, že bude rovno vysušený, ale chvalabohu to tak nie je. Ako som už vravela, tento tieň obsahuje primárne trblietky, preto pre mňa nie je až tak ideálny sám o sebe, skôr pekne dopĺňa iné líčenia. Výdrž nie je až taká slávna, hlavne bez podkladu, na konci pracovného dňa sa pomaly ale isto začali zbiehať do záhybov. Na slovenskej stránke som ho našla za 4,50€. 


Aj ďalší kúsok je z dielne firmy e.l.f., ale ide o produkt zo základnej rady. Má názov Smudge pot jeho využitie je viacúčelové – môžete ho použiť ako očný tieň, avšak fungovať by mal ako ako gélová linka. Ja som druhú možnosť neskúšala, hlavne kvôli pomerne svetlému odtieňu Cruisin chic. Ten v nádobke vyzerá ak pekná studená hnedá, opak je však pravdou. V praxi ide o hnedú s naozaj teplým, červeným podtónom. Znova nejde úplne o moju preferenciu. Avšak kvalitou ide podľa mňa o výborný kúsok, konzistencia je naozaj krémová a nanáša sa jedna báseň. Pekne sa rozotiera a efekt je decentný, ale dostatočne výrazný. Výdrž je nepomerne lepšia ako u prvého e.l.f. tieňa, a to aj bez podkladovej bázy –  i keď ja bázu používam tak či tak.  Až na odtieň sa mi teda páči viac ako prvý (a drahší) tieň. Na slovenskej stránke som ho nenašla, na americkej stránke sa predáva za 3 doláre. 


Posledný tieň je novinkou z dielne Avon - Extra lasting. Hneď ako som ho zbadala v katalógu, bolo mi jasné, že ho nutne potrebujem vyskúšať – hlavne keď som uvidela dokonalý sivo-hnedý odtieň Totally Taupe. Mám ho najkratšie zo všetkých zúčastnených, avšak som trochu v rozpakoch. Na pocit je veľmi suchý, pripomína mi moje Essence krémové tiene po pol roku používania. Neviem či je to dobrý signál, keďže ak stvrdne ešte o niečo viac, bude prakticky nepoužiteľný. Farba je to však skvelá. Slovo „taupe“ sa nedá do slovenčiny preložiť doslovne, ide však o mix sivej, hnedej so štipkou fialovej. A takýto mix v správnom pomere pristane každému typu pleti a dá sa použiť buď samostatne, alebo bude dokonalým podkladom pre dymovejšie líčenie. Nanáša sa rovnomerne, rozotiera dobre. Len ten polovyschnutý dojem, čo z neho mám kazí celkové hodnotenie – lebo ak bude po mesiaci nepoužiteľný, nepomôžu mi žiadne jeho pozitívne vlastnosti. V momentálnom katalógu je za 3,90€. 



Okrem týchto vlastním ešte niekoľko podobných tieňov z dielne Catrice, Essence a Dermacol, takže mám s čím porovnávať. Vyskúšali ste nejaký krémový tieň? Myslíte, že sa oplatí zainvestovať a drahšie tiene vysychajú pomalšie?

Vaša Nikavero

Môže sa vám tiež páčiť

6 komentárov

  1. Presne tento tien z avonu som si vcera objednala:)) som zvedava najma, ze kolko vydrzi a ci sa nebude zbiehat do zahybu..
    Inak mam najoblubenejsi hnedy color tattoo od maybelline. Mam i ruzovy, modry a zlaty ale hnedy je naj :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mne sa prave Maybelline Color Tatoo zdaju uplne hrozne :D Teda, aby som nekrivdila, ten zlaty odtien bol mizerny podla mna. Mne sa najviac pacia asi Catrice kremove tiene, vydrzou i efektom.
      Veronika

      Odstrániť
    2. ten zlaty je jednoznacne uplne nahovno! :// Modry sa k tomu blizi, ale ruzovy a hnedy su super :) Catrice som si este nevsimla (neviem, ako je to mozne :D), ale vobec si nevybavujem, ako vyzeraju..no dlho pozeram take s vlnitym reliefom, kovovo leskle, v hranatej krabicke..ale nikdy na ne nie je zlava ;(( buhuhuu

      Odstrániť
  2. já mám bourjois a loreal a naprostá spokojenost...pak mám ještě color tatoo a tam nějak přestávám chápat, proč z toho všichni jásají =/ slévají se mi.... myslíš, že by to nešlo třeba pak smíchat s hydratačním krémem, aby to nebylo vyschlé? Je to jen čistě technická, teď mně to napadlo =)

    Loveliness By Tess

    OdpovedaťOdstrániť
  3. krasne farby...hlavne taupe.. ja mam od catrice jeden a je to krasna fialova farba s ruzovymi trblietkami, kupila som za par centov vo vypredaji a vydrz sa mi zda lepsia ako u tienov..ale aj tak vzdy davam bazu...

    GIVEAWAY o dámsky parfém

    OdpovedaťOdstrániť
  4. mám Color tattoo růžové a jsou fajn, nebýt toho, že po 4 měsících jsou skoro nepoužitelné :-/

    OdpovedaťOdstrániť

Náš Fejsbučik

Kto nás rád číta