Jesenné túžby

8:30

Blogujem už dlho. Niekedy intenzívne, niekedy menej, ale ešte nikdy som nemala chuť blogovanie definitívne zavesiť na klinec. Posledné týždne som mala trochu na mále. Myslím si, že ani nie kvôli nedostatku času, ale akosi ma tak prepadol pocit stagnácie ideí a nápadov. Prečo? Uvedomila som si, že som proste nudná osoba :D Asi to prichádza s vekom, ale mám čím ďalej, tým viac ustálený vkus. V líčení i obliekaní. A akosi ma ani po toľkých rokoch nechytil blogerský syndróm nosiť so sebou všade foťák a fotiť :) Ak by som sa to naučila, určite by tieto články bolo zaujímavejšie.

Takže som sa rozhodla to nechať voľne plynúť. Budem písať o tom, čo ma zaujme a uvidíme, ako dlho nás to tu bude spolu baviť. :)

Neviem ako vy, ale ja už jeseň cítim vo vzduchu. A hoci sa všetci sťažujú na to, že poriadne leto ani nebolo, vôbec mi to nevadí. Jeseň patrí medzi moje obľúbené ročné obdobia, som proste človek, ktorý má rád mierne teploty. Navyše jesenná móda mi je srdcu najbližšia a už sa neviem dočkať výraznejších ťažších vôní, na ktoré pri 30 stupňových horúčavách nebolo ani len pomyslenie. Na čo si teda v jeseni brúsim zuby?
Polyvore


1. Čierne "oxfordky"


Obdivujem krásne lodičky, čižmičky na opätkoch i sexy sandálky. Ale povedzme si na rovinu, aj tak v 80% prípadoch nosím nízke topánky. Dôvody sú zrejmé. Som vysoká (takmer 180cm) a keď mám o 10 cm viac ako drvivá väčšina mojich kolegov a priateľov, začína to byť nekomfortné pre obe strany. Plus, nie je to pre mňa práve pohodlná obuv, mám takú všelijakú chrbticu i chodidlá a som si istá, že takáto neprirodzená poloha im neprospieva. Summa summarum preferujem nízke topánky. Aby to však nebolo stále len o balerínach, obľúbila som si aj topánky v pánskom style – tzv. Oxfordky. Doma ich už mám v krásnej pieskovej farbe a zbierku by som chcela doplniť aj o čiernu klasiku. Nevadilo by mi však, ak by boli ozvláštnené napr. zlatým opätkom alebo lesklým prevedením. Dajte vedieť, ak na niečo podobné narazíte, v tejto sezóne som ešte nič podobné neobjavila.

Zdroj

Zdroj
2. Revlon Just Bitten Kissable Balm Stains - Rush
O týchto pastelkách sa už v zahraničí nahovorilo až až. Boli jedny z prvých, ktoré podchytili tento balzam-rúž-stain koncept a pre mnohých ostali aj neprekonateľné. Mňa lákajú kvôli nespočetným pozitívnym recenziám a údajnej mentolovej vôni (pre mňa top parfumácia produktov na pery). Farebne ma veľmi zaujala táto tmavšia vínová farba Crush. Nemám veľa podobných farieb a ak áno, tak v naozaj výrazných tmavých prevedeniach. Táto balzamová verzia by však mohla byť vhodná aj do kancelárskeho prostredia, nielen večer na party.
Zdroj
No ale keďže je Revlon u nás stále nedostupný a neviem či budem mať chuť do tejto ceruzky investovať zo 10€ (čo je asi tak suma, ktorá vám vyjde na eBayi aj s poštovným) v zálohe mám Catrice Pure Shine Colour Lip Balm v odtieni My Cherry Berry. Tieto ceruzky majú tiež dobrú povesť a sú nepomerne dostupnejšie (I keď moje srdce aj tak viac baží po Revlone :D)
Zdroj
3. Kvalitné hydratačné sérum
Rok po roku začínam pozorovať, že moje pleť je čoraz viac náročnejšia. Náchylná na suché miesta, podráždenie a dehydratáciu. Ak sa vyskytne nejaká nedokonalosť, trvá dlhšie, kým sa z nej dostanem a zvyknú mi po tej ostať pigmentové škvrny, ktoré miznú doslova večnosť. Preto mám zálusk na nejaké kvalitné hydratačné sérum. Najlepšie so samými zázračnými vlastnosťami – preto pokukujem po ďalšom ospevovanom výrobku Kiehl´s Midnight Recovery Concentrate. Patrí medzi tie drahšie, ale ako pracujúca osoba si snáď môžem z času na čas dopriať aj nejakú tú luxusnosť, nie? :) Nie som však ešte 100% presvedčená, keďže takéto séra sú pre mňa neprebádanou oblasťou – sem s vašimi tipmi! 
Zdroj
A ak ma nič dostatočne nepresvedčí, siahnem po overenom hydratačnom sére Bioderma Hydrabio. Skvelú hydratačnú schopnosť mu jednoducho nemožno uprieť! (ale duša blogera baží po vyskúšaní nejakej novinky :)). 
Zdroj
4. Mäkkučký modrý sveter
Zbožňujem výraznú tmavomodrú farbu, milujem hebučké svetre, tak ako to, že nevlastním žiaden v tejto farbe? Rozhodne nemám veľa prechodných svetrov, a to bude nutné napraviť. Som zvedavá, čo nám reťazce ponúknu túto sezónu, vrelo dúfam, že sa v dostupnejších cenových reláciách nájdu aj svetre, ktoré nebudú na dotyk ako upletené z plastových tašiek.
Zdroj
No ale okrem svetrov si v kráľovskej modrej viem predstaviť aj iné časti odevov, napríklad takýto krásny kabátik.
Zdroj
5. Čipkovaná podprsenka bez vypchávok
Som veľmi štíhla, preto som pochopiteľne nikdy nepatrila medzi majiteľky bujného poprsia. Aj napriek tom som však nepochopila prístup obchodníkov, ktorí usúdili, že všetci chcú mať super plný hrudník a všetky podprsenky menších čísel vyrábali v štýle push-up a nehoráznymi vypchávkami. A viete čo? Sú nepohodlné a ani náhodou nevyzerajú prirodzene (ak push-up, tak táto zH&M, spraví veľa parády s minimom vypchávky). Preto som úplne nadšená, keď sa do pozornosti dostali aj takéto nežné a pohodlné kúsky bez akýchkoľvek kostíc.
Zdroj

Zdroj

Jednu sa mi už podarilo ukoristiť z Lindexu, ale nie je to úplne to, čo som si predstavovala, preto ak niekde uvidím nejaký pekný kúsok, určite nezaváham. Vyzerajú skvelo a ja sa v nich cítim oveľa viac sexy ako s akoukoľvek push-upkou.

6. Guerlain – Idylle eau de parfum
Môj minuloročný jesenný favorit Yves Saint Lauren Opium Vapeurs De Parfum je už na úplnom dne a mne začalo pátranie po obdobne božsky voňajúcom kúsku. Na parfémy som pomerne náročná i keď nie som fajnšmeker, ktorý na uspokojenie svojich chúťok potrebuje extrémne originálny  a výrazný kúsok. Ja len mám rada dosť špecifické kombinácie, ktoré sa nevyskytujú v každom parféme. Mám rada kvetiny s púdrovým podtónom a klasickým hrejivým základom. Problém je, že takéto kombá na mne väčšinou voňajú hrozne, takže všetky parfémy ako Daisy od M.Jacobsa, Chloé či viaceré Chanel klasiky mi jednoducho nevyhovujú. Ale tieto nástrahy sa predsa len podarilo jednému parfému prekonať. A asi vás neprekvapí, že ide o vôňu od parfémového kráľa Guerlaina a jeho klasiku Idylle. Je v nej všetko, čo mám rada a v skratke by som ju opísala ako elegancia pre mladé ženy. Nie je ani prehnane výrazná a silná, čo je skvelé, keďže výrazné parfémy mi nezriedka dávajú hlavybôľ.
 
Zdroj

7.Yves Rocher – Volume Texturising Spray
Spreje na rozšesávanie  a objem sú stálicami v mojej starostlivosti o vlasy, ich použitie je pre mňa takmer automatické a ak na nich zabudnem, je to hneď vidieť.  Nie je to však vec, ktorú miniem za mesiac alebo dva, takže ich nenakupujem veľmi často. Teraz však zas raz ten čas nastal a ja som si všimla tento počin od Yves Rocher. S touto vlasovou radou mám celkom dobré skúsenosti, kondicionéry sú bez silikónov, ale i napriek tomu vlasy nechávajú krásne hebké a vyživené. Tak som zvedavá aj na tento stylingový prípravok.
Zdroj

8. Červená midi sukňa
Áčkové midi sukne a šaty sú pre mňa top odevom do práce. Nie sú tak konzervatívne ako klasické puzdrové sukne, ale sú rovnako vkusné a zabraňujú prílišnému odhaľovaniu. Doma ich pár už mám a mje srdce teraz začalo pišťať po červenej verzii. Krásne rozžari hmlisté jesenné rána a dodá outfitu trochu šťavy. Už len nejakú takú zohnať. Dokonalú verziu som videla na Simoninom blogu a je vraj z dielne F&F, u nás som ju však ešte nevidela. Ale očí budem mať na stopkách!
Zdroj
Čo poviete na môj wishlist? Som nudná? :D

Vaša Nikavero


Môže sa vám tiež páčiť

5 komentárov

  1. Tak oxfordky jsem taky chtěla a nakonec jsem koupila tmavě modré v lidlu za směšných 249,- =) Na revlon se taky chystám, ale teď si mě teda tou vůní odradila =/ Stěma podprsenkama by jsme si asi nerozuměly, já zase nedokážu pochopit jak někdo může být bez push-upky, však je to krásné a podle mě malá prsa dole nijak nezaujmou =) Já s Yves mám spíš špatné zkušenosti, vlasovou kosmetiku bych si tam nekoupila, ale každé sedí něco jiného ;)

    Jinak stou krizí to chápu, taky jsem to chytla, jenže ne po letech jako ty, ale hned zezačátku a to je ostuda =D

    Loveliness By Tess

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Skvělý wishlist! Ty perfektní oxfordky pořád ještě hledám :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Tento komentár bol odstránený autorom.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. jo:) lesklé oxfordky som videla v ccc- značka lasocki alebo také čosi:)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Všetko je super. Moje krásne Oxfordky už bohužiaľ skončili v koši ale dúfam že si nájdem nejaké nové.

    PLS FOLLOW ME:
    http://luxurylip.blogspot.sk/

    OdpovedaťOdstrániť

Náš Fejsbučik

Kto nás rád číta