Tipy na vianočné darčeky - starí rodičia

9:00

A sme tu s ďalším článkom zo série tipov na vianočné darčeky. Možno sa mnohé chytáte za hlavy, že je ešte skoro, ale verte, že ak chcete niečo objednávať cez internet, treba sa pripraviť viac dopredu. Problém môže byť najmä s handmade vecičkami zo Sashe, ktoré často spomíname, tam mnohí predajcovia berú objednávky len do konca novembra. Takže čo by sme našim starým rodičom kúpili my?


  1. Začneme praktickým darčekom, a to teplou hrejivou dekou. Tie sa, sa mozrejme dajú kúpiť hocikde a z rôznych materiálov. Ak chcete niečo naozaj špeci, odporúčam skúsiť pohľadať tzv. TV deku – t.j. deku, ktorá má rukávy a nezriedka aj uzavreté miesto na nohy (vtedy sa z toho stáva pomaly uzavretý vak). Je to super pri pozeraní TV, ale i pri čítaní či iných sedavých aktivitách. Ocenia to najmä babky a dedkovia bývajúci v často naozaj studených rodinných domoch.
  2. Ďalšia vecička je práve zo spomínaného Sashe. Staršia generácia má zvyčajne bližšie ku slovenskému folklóru, preto sa im takéto hrnčeky inšpirované modranskou keramikou môžu páčiť. Tradičný ľudový dozajn sa pomaly ale isto znova dostáva k slovu, takže výber je pomerne široký.
  3. Folklórom a tradíciami sú ovplyvnené aj tieto nádherné vianočné ozdoby vytvorené z orieškov. V ponuke je množstvo motívov, ktoré sa budú nádherne vynímať na každom stromčeku (alebo aspoň vetvičkách vo váze).
  4. Ostaneme pri handmade tvorbe, od dekorácii sa však presunieme k drogérii. Naša obľúbená predajkyňa Ponio tento rok prišla s veľmi podarenými vianočnými setmi, v ktorých nájdete rôzne výrobky podľa vlastných preferencií. Ponio sa špecializuje na šetrné prírodné mydlá, masážne kocky i tuhé šampóny. Tento set obsahuje práve dve z jej mydiel a masážnu kocku, ktorú vaši starkí môžu použiť pri boľavých svaloch či na presušenú pokožku.
  5. Veľmi klasickým, ale obľúbeným darčekom je kalendár s vlastnými fotografiami. Ktorý starý rodič by sa nepotešil každomesačnej „spoločnosti“ svojich blízkych (tým, samozrejme, nechcem povedať, že ich nemáte navštevovať aj naozaj :D). Takýto kalendár vám teraz spravia takmer všade, na nete i rôznych fax copy obchodoch. Navyše sa dá vyberať z rôznych motívov a tvarov.
  6. Kvalitné čajíky počas zimy potešia i zahrejú. A ešte krajšie vyznejú v drevenej krabičke, do ktorej môžete vložiť svoj vlastný mix. Podobné sa dajú nájsť tiež na Sashe, a to v mnohých variantách. A kde kúpiť čaje? Dobrým tipom je podľa mňa Marks&Spencer, čaje sú už samé o sebe zabalené v nádherných škatuľkách a zoženiete mnohé druhy a kombinácie. A to za veľmi prijateľnú cenu.
  7. Predpladné časopisu je darček, ktorý bude tešiť po celý rok. Záleží už len na preferenciách vašich starých rodičov či vyberiete časopis o záhradničení, receptoch alebo klebietkach zo šoubiznisu. 

Môže sa vám tiež páčiť

1 komentárov

Náš Fejsbučik

Kto nás rád číta