Zimná hydratácia (Balea, Alverde, Lavera)

8:00

Zima je už (dúfajme) na sklonku, ale minimálne u mňa si vybrala svoju daň a zmenila ma doslova na sušienku. Moja pokožka i pery zúfalo túžia po hydratácii a produkty, ktoré mi predtým v pohode vyhovovali mi zrazu už nestačia.

Preto sa mi v kúpeľňovej poličke nazhromaždilo viacero produktov, ktoré sú hutnejšie a pokožku i pery dokážu dobre premastiť.

Jedným z nich je aj telový olej Balea Seelenzart (čo v preklade znamená jemná duša), ktorý nám zaslali z DM na testovanie. Olej vonia popravde dosť letne, cítiť v ňom tropické ovocie. V prvej chvíli som si myslela, že to bude niečo na štýl suchých olejov z AVONu, ale pocitovo mi olej skôr pripomína klasický detský olejček. Preto zabudnite na ranné použitie po krátkej sprche. Po nanesení ste proste mastní od hlavy až po päty. Tento efekt mi nevadí, ja si ho dávam po kúpeli a hneď vhnupnem do pyžama. A ráno sa budím s božsky hebkou pokožkou, ktorá vydrží až do ďalšieho sprchovania. Na jedno použitie spotrebujete pomerne veľa produktu, ale 150ml stojí len 3,49€, takže peňaženku ním nezruinujete. Rozhodne produkt, ktorý môžem odporúčať a teším sa na ďalšie voňavé variácie.

Ďalším mojím "mazadlom" je mini telové maslo Alverde, ktoré som dostala ešte na Mikuláša. Vonia ako sladký pomaranč a jeho konzistencia je rovnaká, ako u všetkých telových masiel tejto značky. Ja ich mám rada, lebo hydratujú naozaj dobre, avšak nerozotierajú sa až tak ľahko a krátko po nanesení cítim na pokožke jemné pnutie. Ale zloženie je viac než pekné, ak sa nechcete natierať ropnými produktami, smelo po ňom siahnite. 

So zimou a vetrom prišlo obdobie, kedy moje obľúbené Badgers balzamy absolútne prestali zaberať. proste boli príliš málo hutné, aby pery ochránili a udržali v nich vlhkosť. Preto som bola nútená si nájsť dvoch nových pomocníkov. Osobne si na pery nerada dávam produkty, ktoré obsahujú vazelínu a ďalšie ropné výrobky, takže som v DMke hľadala v oddelení s prírodnými produktami. Ako prvý ma zaujal veľmi jednoduchý, ale efektívny balzam značky Lavera (stál cca 4€). Obsahuje včelí vosk, výživné maslá, olej a nenájdete v ňom žiadne zbytočné ingrediencie. Je skvelý na noc pred spaním alebo aj ako príprava pred líčením, Je však dosť hutný, preto si myslím, že v chladom vonkajšom prostredí by sa nanášal dosť ťažko. 

Z toho dôvodu som si skočila ešte po jeden balzam, tentoraz od značky Alverde. Je to niečo ako višňové Labello, akurát s lepším zložením :). Je mäkkší, pretože medzi jeho hlavné zložky patrí olivový olej, ale našťastie sa na perách udrží dlhšie ako Badger balzamy. Cenovo tuším vyšiel na niečo cez 2€. Ostala som ním milo prekvapená a neváhala by som si kúpiť ďalšie balenie. 

Aj vy už máte tejto zimy pokrk? Čo pred vetrom a mrazom ochránilo vás?

Vaša Nikavero

Môže sa vám tiež páčiť

7 komentárov

  1. Ja nedám dopustiť na telové suflé Soft Sensations od Nivey, používam ho celoročne a pokožka je po ňom krásne hydratovaná, vyživená, nezanecháva mastný film a rýchlo sa vstrebáva. Mám rada aj telové mlieko z rovnakej rady, ale suflé je praktickejšie na nanášanie :-) Odkedy som ho objavila, iné "mazadlá" už nepoužívam.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak na to sa musim pozriet :) Ale az po dopotrebovani tej kopy v kupelni :))

      Odstrániť
  2. Ten olej mě moc zaujal! Zkusím po něm mrknout!

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Mna by zaujimalo, ci cerveny balzam od Alverde aj farbi.
    Kaviareň u mačky

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Nie, minimalne nie na mojich dost pigmentovanych perach. Skusala som si ho nacapat aj na ruku, aby som to vedela posudit, ale farbenie je naozaj takmer neviditelne
      Veronika

      Odstrániť
  4. presne tak isto aj u mna! zima mi totalne vysusuje pokozku. kremujem dolivou a tuzobne ocakavam jar

    Beauty by Bellatrix

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Tento komentár bol odstránený autorom.

    OdpovedaťOdstrániť

Náš Fejsbučik

Kto nás rád číta