Magické Matriciane

16:14

Neviem či si spomínate, ale ešte v novembri minulého roka sme vám predstavili radu starostlivosti o pleť značky Bioderma, ktorá bojuje proti príznakom starnutia - Matriciane. Tento vcelku rozsiahly článok o tom, ako je táto rada stavaná, čo sľubuje a pre koho je určená vám prezradí všetko teoretické, čo sa o týchto výrobkoch môžete dozvedieť.

Tento článok však bude o niečom inom.

Áno, presne tak, je iný, lebo prináša výsledky z praxe, a to z testovania dám všetkých vekových kategórií. Keďže obe so sestrou máme len niečo málo po dvadsiatke, bolo by úplne absurdné, keby ste testovali výrobky určené ženám po 45ke, preto sme do testovania zapojili mamku a jej dve sestry, z ktorých každá spadá do inej testovacej kategórie, teda 25+, 35+ a 45+. Sestra (Lady Zet) navyše tiež testovala krém určený pre dámy nad 25 rokov. Teda, spolu 4 dôveryhodné nezaujaté subjekty a cca 4 mesiace testovania, u niektorých až do úplného minutia výrobku. Trúfam si teda povedať, že je to nanajvýš precízny spôsob testovania a každá zo zapojených mala dosť času na to, aby si na výrobky spravila názor.

Takže, uspeli tieto výrobky Bioderma u bežných žien (tým myslím u neblogeriek)?


45+
Matriciane Fermeté je určený pre najvyššiu vekovú kategóriu, preto sľubuje aj najvýraznejšie účinky. Má vypĺňať kontúry tváre, spevniť pleť a vyhladiť aj hlbšie vrásky. Uspel u našej mamky? Rozhodne áno. Aj keď, samozrejme, potvrdila, že nejde o zázračný elixír po ktorom budete vyzerať o 25 rokov mladšie, vyjadrila sa, že pleť naozaj vypne, dostatočne ju hydratuje, zjemňuje a dodáva jej jas a zdravo vyzerajúci vzhľad. V rámci toho sa aj vrásky stávajú jemnejšími a menej viditeľnými. Jasným dôkazom, že sa jej krém pozdáva je fakt, že si ho už od nás "popýtala" ako darček na jej narodeniny, ktoré bude mať v máji. Povedala, že je naozaj skvelý a kľudne sa jej na neho môžeme poskladať aj celá rodina, keďže je drahší ako priemerný krém z drogérie :D. To je rozhodne znamenie, že sa jej veľmi pozdáva, naša mamka totiž v krémoch nikdy nebola vyberavá, ale Matriciane ju rozmaznalo. :)))

35+
Ďalšou vekovou kategóriou je vek po 35-ke, pre tú je určený krém Matriciane Rides. Tiež sľubuje vyplnenie rýh a vrások a obnovenie pružnosti pleti. Testovala ho teda, a taktiež potvrdila, že krém je naozaj kvalitný e nedá sa porovnať s krémami, ktoré doteraz vyskúšala. Pleť mala po použití naozaj jemnú, rozžiarenú a vyhla sa aj podkožným vyrážkam, ktoré ju zvykli trápiť pri iných krémoch. Zvažuje opätovnú kúpu a tiež predpokladám, že by tento krém ocenila ako darček. :)

25+
Asi najviac testovaný blogerkami bol tento krém, Matriciane Multi-Défense, ktorý má byť prototypom bežného krému ženy, ktorá žije aktívnym životom a potrebuje svoju pleť ochrániť pred nástrahami dnešného sveta ako sú znečistené životné prostredie, smog či stres. Tiež má bojovať so začínajúcou stratou pevnosti pleti či jemnulinkými vráskami, ktoré sa nám, bohužiaľ, s postupujúcim vekom nevyhnú. Krém testovala sestra a teta. Od oboch som na neho nepočula krivé slovo. Sestra ho používa ako bežný denný krém, prestala kvôli nemu používať aj krém Hydrabio (tiež od Biodermy), lebo s týmto vidí výraznejšie lepšie výsledky. Pleť je jemná ako bábätkovský zadoček, nie je podráždená a akosi sa jej vyhýbajú aj vyrážky. Teta si ho taktiež veľmi pochvaľovala, tvrdí, že je nemastný, rýchlo sa vstrebáva, ale zároveň pleť dostatočne hydratuje. Tá je po ňom jemná a čo je najhlavnejšie, nespôsobuje jej extrémne citlivej pleti žiadnu alergiu, a to ani po tehotenstve, keď je na takéto veci náchylnejšia. Krém už minula a chce si ho kúpiť znova. 

Pre všetky vekové kategórie
Doplnkovou starostlivosťou je pre všetky vekové kategórie toto Matriciane Sérum, testovala ho sestra i mamka. Sérum má zvýrazňovať účinky ostatných krémov z rady Matriciane, navyše má obnovovať  vitalitu pleti, jej pružnosť a rozžiariť ju. Použitie je vhodné skôr na noc. Keďže ho obe testovali spolu s krémami, je ťažké posúdiť jeho samostatné účinky. Pravdou však ostáva, že jeho nemastná konzistencia sa do pleti vstrebávala s ľahkosťou a ráno sa obe budili so životaschopnejšou pleťou príjemnou na dotyk a peknou na pohľad. Sestra sa vyjadrila, že pleť je po ňom akoby "nasosaná" vody, vyzerá zdravo  sviežo. Mamka si na narodeniny vypýtala aj sérum, takže môžete dvakrát hádať, aký názor na neho má. :)

Ak to mám zhrnúť, názory na túto radu sú viac než pozitívne. Verte či nie, od žiadnej testujúcej som nedostala ani len jednu negatívnu kritiku. Všetky sa zhodli, že rada je veľmi podarená, jedine, čo môže odradiť je cena, všetky krémy aj sérum sa cenovo pohybujú okolo 25€ za 30ml, čo môže byť pre rodinky s viacerými deťmi či nižším rozpočtom (ako zvykne byť u nás na východe často) problém. Nie je to však vysoká suma v porovnaní s ostatnými lekárenskými a parfumerkovými značkami. Teda naozaj záleží len na vás, ako máte postavený rozpočet na starostlivosť o pleť, avšak 4 zo 4 testujúcich potvrdili, že do rady Bioderma Matriciane sa investovať oplatí.  ;)

P.S.: Spoločnosť Bioderma nám síce poskytla radu Matriciane na otestovanie, ale za napísanie tejto recenzie sme nedostali žiadne materiálne alebo finančné prostriedky.

Vaša Nikavero

Môže sa vám tiež páčiť

2 komentárov

  1. Heh...mna pobavila ta zaverecna veta...ale asi je to potrebne, mna stale prekvapi, kolko ludi (hlavne anonymov) zije v predstave, ze firmy slovenskym blogerkam platia :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Keď som si po sebe ten článok prečítala, znel mi až príliš nadšene, tak som nechcela, aby si niekto myslel, že tu robíme platenú reklamu :)
      Nikavero

      Odstrániť

Náš Fejsbučik

Kto nás rád číta