Criss Cross

20:41

Ja a módne trendy nie je jednoznačná téma. Neriadim sa nimi, ale niektoré ma naozaj dostanú. Jeden taký je zhodou okolností aj mierne kontroverzný - jedná sa o symbol kríža využitý na oblečení či doplnkoch. Niekto to vôbec nerieši, pre niekoho to môže byť urážkou. Ja som tak na rozmedzí, uvedomujem si, že to môže byť pre niekoho citlivá oblasť, ale sama som veriaca a nosenie tohto symbola ako módneho doplnku mi nepríde zneucťujúce. Je to však každého osobná vec a chápem, že nie každý bude týmto článkom nadšený. 

Ja som túto módnu vychytávku objavila už dosť dávno, znova cez YouTube, u ľudí ako PersianBabe, Clothes Encounters či NiaSay. Momentálne sa vyskytuje dosť často aj na rôznych fashion blogoch, mini online obchodíkoch a postupne aj v obchodoch. Ak máte prístup k shopom ako Urban Outfitters alebo Topshop, určite by ste tam našli tričká s krížovou potlačou či "double" prstene. Bižu s "krížikovou" tématikou tvorí aj Svartsvantur, aj keď v jej prevedení to nie je moja šálka kávy.

Aby som to skrátila, znova som objavila v GATE prsteň, ktorý mi vyrazil dych a cenou vôbec nezaťažil moju peňaženku. Vidieť ho môžete na prvých troch fotkách, je to krížik vo vodorovnej polohe v zlato-mosadznej farbe vykladaný kryštálikmi. Nie je to dvojitý prsteň ako by sa mohlo zdať, ale napriek tomu na ruke sedí dokonale. Popravde, bola by som najradšej, keby tam neboli a bol to iba čistý kov, ale za 2€ je to skvelý úlovok. ;)
Na ďalších dvoch foto môžete vidieť prsteň, ktorý si vybrala sestra, tiež je z GATE, stál 3€ a je to výraznejšia verzia, nám dvom pripomínala križiacke výpravy. :)






Takže čo hovoríte na tento trend? Ja by som ešte strašne chcela ten kožený náramok, uvidíme či sa mi ho niekde podarí nájsť. Na inšpiráciu pripájam pár tipov ako tento krížikový trend nosiť.

Vaša Nikavero

Môže sa vám tiež páčiť

4 komentárov

  1. mne toto nie je moc po chuti :) akože nie som veriaca, nie preto.. (alebo práve preto? :D) ale nepáči sa mi to.. ešte k niekomu mi to celkom sedí, no aj tak vravím veľké EE :D

    OdpovedaťOdstrániť
  2. súhlasím s prvým komentárom- nepáčia sa mi kríže. teda páčia, ale nech ostanú tam, kde patria- v kostoloch, alebo hoc aj na šperkoch, ale nech to má ten katolícky charakter... takýto fashion-blogerský štýl krížov na mňa pôsobí veľmi zle, posmešne

    OdpovedaťOdstrániť
  3. mne sa krize pacia, som veriaca a nehanbim sa za to. nevidim dovod preco by ma mal kriz v podobe pekne vypracovaneho sperku alebo doplnku urazat. zhodou okolnosti mam aj momentalne v usiach nausnice v tvare kriza. Samozrejme (ako aj ine doplnky) musi sa aj kriz nosit s mierou a vhodne skombinovany. Inak co sa tyka tej symbolickosti - ak by kriz ako znamenie viery mal urazat, ak je noseny ako doplnok, co potom znak mieru alebo lalia, ktora je znakom svatej trojice ci viacerych kralovskych rodov. symboly v mode treba brat skor ako tvary a objekty pre esteticke vyjadrenie, nie ako urazku ci provokaciu prostrednictvom symbolickeho vyjadrenia.. podla mna, samozrejme akceptujem aj iny nazor :) anninpassau.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Kříž je vděčný vzor, ale původně symbolizuje Krista na kříži, což se ale dnes ztrárcí.. Přijd mi to zvláštní, když slečny nosí kříž na krku a v uchu a přitom to je symbol zmrtvýchvstání a ony si to vůbec neuvědomují. Kalich by si tam nikdy nedaly, protože to už je s křesťanstvím pro ně víc spojené než ten kříž. Já bych kříž nosila jen jako uctění Krista.

    OdpovedaťOdstrániť

Náš Fejsbučik

Kto nás rád číta