Essence - Ultra strong nail repair

17:52

Dlhodobo bojujem s extrémne krehkými a lámavými nechtami. Vyskúšala som už nespočetné množstvo vitamínov, spevňujúcich lakov a rôznych kúr, ale výsledky sa ani raz nedostavili. Teraz po zime sú na tom moje nechty ešte horšie, pomaly som sa úplne začala vyhýbať farebným lakom, keďže ich môžem po jednom dni odlakovať, lebo sa mi ošúpu spolu s vrstvou nechtu. :(

Ale neprestávam dúfať a stále hľadám nejaký "zázračný" príspevok. Naposledy som zakotvila pri spevňujúcom laku od Essence - Ultra Strong Nail Repair. Čítala som naň pár dobrých recenzií na nemeckých blogoch a tie ma navnadili na jeho vyskúšanie. Tento lak nájdete len v druhých stojanoch, teda ho nehľadajte v DM-ke, skúste napr. Tesco alebo iné drogérie. Stojí cca 2€ a má 8 ml.  

Na samotnej fľaštičke nemáte o laku takmer žiadne informácie, čo môže byť rozhodne na škodu, keďže v brožúrke o produktoch, ktoré má Essence priamo na predajniach som sa dočítala, že obsahuje formaldehyd (konzervačná látka) a môže sa používať max. tri týždne, aj to len dva dni za sebou, a potom si treba dať na jeden deň prestávku. Čo sú podľa mňa maximálne závažné informácie a mali by byť bezpodmienečne aj na obale výrobku, lebo nie každý si takéto brožúrky číta. Ja som o tom chvalabohu vedela a riadila som sa podľa spomínaných inštrukcií.


Ako vyzerali moje nechty pred touto kúrou? Nenafotila som to, ale blížilo sa to k niečomu podobnému ako v tomto mojom článku o inom spevňujúcom laku, Sally Hansen - Miracle Cure, čiže nič moc. Tento lak som používala pravidelne a naozaj som riadila pravidlom - dva dni nalakované nechty, jeden deň odlakované. Teraz je to tých cca 20 dní, teda čas, keď sa s kúrou má prestať.


A výsledky? Bohužiaľ, zas a znova musím konštatovať, že sú takmer nulové. Rada by som povedala opak, ale nebudem vám klamať, bol to len ďalší priehľadný lak na nechty. Navyše s obsahom toxickej látky a nepraktickým používaním (keďže ho bolo treba stále odlakovávať a lakovať naspäť). Takže si nechty musím udržiavať krátke a hľadať ďalej.


Celkové hodnotenie: 1,5 bodu z 5
Tých jeden a pol bodu mu dávam aspoň za dobrú cenu a fakt, že nechty sa po použití pekne leskli. Inak bohužiaľ o ňom nemôžem povedať veľa pozitív, aj keď nevylučujem, že na vaše nechty môže pôsobiť úplne inak. Budem rada ak sa podelíte so svojimi skúsenosťami a tipmi. 

Vaša Nikavero

Môže sa vám tiež páčiť

9 komentárov

  1. Je vážně dost hnusný, že informace, která je vážně zásadní se na lahvičce nevyskytuje. To mě celkem štve, ačkoliv zrovna tenhle exemplář jsem nikdy nevlastnila.
    A co se týče kvality nehtů, zkus vyzkoušet nehtovou péči Four Seasons, podle ohlasů je hodně účinná. ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. @Kyky: Aj ja som už o tých Four Seasons počula, musím si ich konečne kúpiť a vyskúšať! Dík za tip!

    OdpovedaťOdstrániť
  3. ja som tych spevnujucich lakov vyskusala uz desiatky. vselijake drahe aj obycajne drogeriove. a jedine co NAOZAJ funguje je toto http://beautybybellatrix.blogspot.com/2010/12/stiepanie-nechtov.html
    ako lak je o nicom - lupe sa. ale fakt funguje a pomaha. je takej uplne neznamej slovenskej znacky, takze treba prejst par drogerii kym ho najdes. dolezite je ako aj pises striedat nalakovane dni spevnovacom a nenalakovane dni, ked si nechty kramujes, olejcekujes atd..inak ked sa ti ztiepaju enchty dlhodobo - tak ich nevystavuj cistiacim prostriedkom a uzivaj nejake vyzivove doplnky - lebo zle nechty su len prejavom nedostatku nejakeho vitaminu ci mineralu - moze ich byt viac. ja aktualne uzivam biosil - tak uvidim, ci to funguje, lebo zmenu ma byt vidno az po troch mesiacoch.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. tá informácia je na fľaštičke, treba odlepiť tú nálepku, je tkaá zdvojená a tam by to malo byť........ aspoň dúfam.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. @Ambrozália: Skúšala som to sprava, zľava, zhora, zdola, ukázala som to mamke, sestre a aj bratovi, ale nikto si nevšimol, že by sa tam niečo dalo odlepiť... Takže ťa asi sklamem, ale som si 100% istá, že tam tá informácia nie je.
    Nikavero

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Ja som skusala milion veci, co mi pomohlo naozaj bol Biosil ( asi po 2 mesiacoh bolo vidiet vysledky) a Four Seasons spevnovac z lekarne. Vejs

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som four s. zhanala v lekarnach, ale nikde nic, ty ho mas prosim ta odkial? nasla som sice e-shop, kde sa da objednat, ale ak sa da, chcela by som si ho kupit osobne :)

      Odstrániť
    2. @andrea.k. : Ja som dnes spevnujuci lak Four Seasons - konkrétne vápnik pre nechty -našla v jednej zašitej no-name drogérke u nás v meste(BJ). Naozaj odporúčam sa ísť pozrieť do obchodov podobného typu, je tam najväčšia pravdepodobnosť, že ho zoženieš.

      Odstrániť

Náš Fejsbučik

Kto nás rád číta